Kappa - elektryczne lusterka
Witam . mam pytanko czy ktos z Was wie jak zmodifikowac instalacje elektryczna aby lusterka sie zamykaly lub otwieraly po przekreceniu zaplonu ewentualnie podlaczyc je pod centralny zamek. pozdrawiam
- Artur G.
- Klubowicz
- Imię: Artur
- Kontakt:
o, to było by ciekawe rozwiązanie, sam bym zastosował...
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat
ja również myślałem o tym ale nie było okazji zarzucić tematu
zapewne musiałby przewody od przełącznika lusterek połączyć ze stacyjką tylko które i jak???

zapewne musiałby przewody od przełącznika lusterek połączyć ze stacyjką tylko które i jak???

Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki
Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd
Volvo xc 90- wół roboczy
w najblizszych dniach bede wiedzial co i jak bo sam to kabinuje 

BYŁA-- thema 2.0,, dedra 2000 turbo,,JEST kappa 2.4 LE
nie omieszkaj wrzucić relacji z tego przedsięwzięcia no i jak masz możliwość to jakieś fotki poglądowe"wujaa" pisze:w najblizszych dniach bede wiedzial co i jak bo sam to kabinuje

Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Volvo xc 90- wół roboczy
Volvo xc 90- wół roboczy
- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
Ktoś na forum już opisywał taki patent ze składaniem lusterek. Było tam trochę niedociągnięć ale działało. Jedynie ze swojej strony dodam że mam obawy o trwałość mechanizmu składania lusterek. Jeśli mechanizm nie jest projektowany do tak częstej pracy to można się spodziewać przyśpieszonego zużycia.
podczas duzego mrozu, albo po oblodzeniu powierzchni lusterka i uchwytu, moga byc spore problemy z niezawodnym i sprawnym dzialaniem w obie strony. zdarzaja sie przecież opady marznacej mzawki i mam watpliwosci zeby mechanizm sobie z tym poradzil. jednak jak ktos sprobuje, niech zda relacje, kazdy przeciez moze sie mylic.
Odp: Kappa - elektryczne lusterka
Było opisane na forum jak i co też się nad takim bajerem zastanawiałemalan0104 pisze:podczas duzego mrozu, albo po oblodzeniu powierzchni lusterka i uchwytu, moga byc spore problemy z niezawodnym i sprawnym dzialaniem w obie strony. zdarzaja sie przecież opady marznacej mzawki i mam watpliwosci zeby mechanizm sobie z tym poradzil. jednak jak ktos sprobuje, niech zda relacje, kazdy przeciez moze sie mylic.
ale tak jak wyżej boje się takiej sytuacji tym bardziej ze widziałem jak tej zimy pan się mordował z lusterkiem które mu się nie chciało rozłożyć (chyba peugeot).
Chociaż jestem ciekawy jak to się sprawuje w Kappach - może ktoś ma i się wypowie.
Ja osobiscie tego nie zastosuje ,choćby dlatego ,ze w chwili obecnej przez naciśnięcie guzika sam mam ingerencje w złozenie lusterka ,w takich sytuacjach jak waski przesmyk miedzy samochodami,wjazd do garazu itp.W dodatku mechanizm składania lusterek w kappie jest moim zdaniem dosc kruchy i delikatny i moze to skutkowac problemami w mrozach czy tez po wyjechaniu z myjni po uwczesniejszym nie złożeniu lusterek.Mechanizm ten podatny jest na przeskoki na plastikowych trybikach wewnatrz lusterka.Ogólnie gadzet w całym słowa znaczeniu lecz nie na skale wyczynową 

Alfa Romeo 159 1,9 16v
Mitsubishi ASX 1.8DID 4WD
Mitsubishi ASX 1.8DID 4WD
fazi pisze:Ja osobiscie tego nie zastosuje ,choćby dlatego ,ze w chwili obecnej przez naciśnięcie guzika sam mam ingerencje w złozenie lusterka ,w takich sytuacjach jak waski przesmyk miedzy samochodami,wjazd do garazu itp.W dodatku mechanizm składania lusterek w kappie jest moim zdaniem dosc kruchy i delikatny i moze to skutkowac problemami w mrozach czy tez po wyjechaniu z myjni po uwczesniejszym nie złożeniu lusterek.Mechanizm ten podatny jest na przeskoki na plastikowych trybikach wewnatrz lusterka.Ogólnie gadzet w całym słowa znaczeniu lecz nie na skale wyczynową
\czy ja wiem ,mechanizmy i ogólnie całe lusterka wg mnie są bardzo mocne ,niedalej jak tydzień temu przy wyjeżdzie z posesji miałem "przyjemność "oberwać lusterko od kierowcyo bramę wjazdową.Oprócz tego że oberwło się mocowanie obudowy obszorowałem drzwi to lusterkodalej działa bez zarzutu

ponieważ nie było tego w mojej - łamania
zakupiłem dopiero jedno i będę przekładać bebeszki
czy to trudne? chyba nie, ale jak by ktoś wiedział o jakimś patencie potrzebnym do przełożenia to proszę napisać, . szukam lewego mechanizmu, grzanego i łamanego
pozdro
zakupiłem dopiero jedno i będę przekładać bebeszki
czy to trudne? chyba nie, ale jak by ktoś wiedział o jakimś patencie potrzebnym do przełożenia to proszę napisać, . szukam lewego mechanizmu, grzanego i łamanego

pozdro

- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
z delikatnością mechanizmu to chyba troszkę przesadzacie, moim zdaniem problem powstaje gdy lusterka nie były składane przez 10 lat a tu nagle ktoś chce ich używać codziennie nie zadając sobie trudu przesmarowania.
Jeśli chodzi o składanie to na mój chłopski rozum: CZ jest sterowany impulsem masy, lusterka też składają się po impulsie więc jeśli standardowy przekaźnik jest w stanie zareagować na tak krótki impuls to problem z głowy, trochę zabawy z zasilaniem i już mamy składane lusterka po zamknięciu.
Hym, tak przynajmniej mi się wydaje
Jeśli chodzi o składanie to na mój chłopski rozum: CZ jest sterowany impulsem masy, lusterka też składają się po impulsie więc jeśli standardowy przekaźnik jest w stanie zareagować na tak krótki impuls to problem z głowy, trochę zabawy z zasilaniem i już mamy składane lusterka po zamknięciu.
Hym, tak przynajmniej mi się wydaje
prawe zdechlo przy pierwszym mrozie - tzn. pekly tryby w srodku (czy cos tam ,jeszcze nie rozbieralem)
czyli sa delikatne
czyli sa delikatne
- Marzena
- Klubowiczka wspierająca
- Imię: Marzena
To chyba jakieś pechowe macie, ja po zakupie (trochę się zacinały) , rozebrałem swoje, wyczyściłem i przesmarowałem prowadnice i nie było z nimi żadnych problemów. Latem, zimą zawsze ładnie chodziły.KGB pisze:prawe zdechlo przy pierwszym mrozie - tzn. pekly tryby w srodku (czy cos tam ,jeszcze nie rozbieralem)
czyli sa delikatne
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
to pisałem JaMarzena pisze:To chyba jakieś pechowe macie, ja po zakupie (trochę się zacinały) , rozebrałem swoje, wyczyściłem i przesmarowałem prowadnice i nie było z nimi żadnych problemów. Latem, zimą zawsze ładnie chodziły.KGB pisze:prawe zdechlo przy pierwszym mrozie - tzn. pekly tryby w srodku (czy cos tam ,jeszcze nie rozbieralem)
czyli sa delikatne