Kappa - przy mrozie wyje pompa wspomagania
Kappa - Przy mrozie wyje pompa wspomagania.
Chyba wszystkim wyje w takiej temperaturze.
u mnie jest to samo, odkąd przyszły mrozy strasznie wyje przez ok 30 sek. po odpaleniu...
Lancia Lybra '00 2.0 20V comfortronic 
Lancia Kappa SW '97 2.0 20V

Lancia Kappa SW '97 2.0 20V

-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Mam AR 166 i mam identycznie - odpaliłem przy -21 i 30 sekund głośnej pracy pompy wspomagania. Chyba pompa identyczna jak w Kappie 

Dedra 1.8 i.e., 1990 - sprzedana
Alfa Romeo 166 3.0 V6 Distinctive Edizione Classica - Black metallescente
Alfa Romeo 166 3.0 V6 Distinctive Edizione Classica - Black metallescente
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
U mnie to samo.
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
- Krzys
- Forumowicz/ka
- Imię: Krzysztof
U mnie także.
Lancia Lybra Intensa 1,9 JTD + virus Ramzesa
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
Podłączam się 
Przy -13 wyje, dziś było -8 i cisza jak makiem zasiał..
Ja olewam
Widać ten typ tak ma.

Przy -13 wyje, dziś było -8 i cisza jak makiem zasiał..
Ja olewam

Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Niestety.............., u mnie trochę dłużej niż wspomniane wcześniej 30 sekund....."arkashka" pisze:Chyba wszystkim wyje w takiej temperaturze.
"kappa96" pisze:Niestety.............., u mnie trochę dłużej niż wspomniane wcześniej 30 sekund....."arkashka" pisze:Chyba wszystkim wyje w takiej temperaturze.
U mnie też wyje, tyle, że np przy -20 stopniach przez jakieś 8 minut, a przy - 6 stopniach przez 4-5 minut. Jednak jeśli się wyłączy silnik od odpalenia po około minucie i włączy ponownie to problem praktycznie znika. Przy zerowych temperaturach nie ma żadnych problemów.
Lancia Kappa 2.4 JTD - była 
Lancia Lybra 1.8 SW - była

Lancia Lybra 1.8 SW - była
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
hym,
a u mnie tak nie było

Dzięki za dobrą radę, wypróbuję przy najbliższej okazji"misiekk" pisze:"kappa96" pisze:Niestety.............., u mnie trochę dłużej niż wspomniane wcześniej 30 sekund....."arkashka" pisze:Chyba wszystkim wyje w takiej temperaturze.
U mnie też wyje, tyle, że np przy -20 stopniach przez jakieś 8 minut, a przy - 6 stopniach przez 4-5 minut. Jednak jeśli się wyłączy silnik od odpalenia po około minucie i włączy ponownie to problem praktycznie znika. Przy zerowych temperaturach nie ma żadnych problemów.

Z wyjącą pompą miałem problem jakiś rok temu, okazało się iż był zbyt niski stan oleju, teraz sprawdzam i czasami uzupełniam ponieważ górna zakrętka ma przekręcony gwint i nie da się dokręcić na tyle by uszczelka trzymała. Teraz niezależnie od temperatury i pełnego skrętu wycie ustało.
Pozdrawiam - Marian
Drogi Marianie, oczywistym jest że poziom oleju jest ok.(przypuszczam że właśnie wszyscy tak w autach mamy), ja tak mam a mimo to pompa wspomagania wyje w minusowych temperatarach a im niższa ty głośniej i dłużej, niestety."marmal" pisze:Z wyjącą pompą miałem problem jakiś rok temu, okazało się iż był zbyt niski stan oleju, teraz sprawdzam i czasami uzupełniam ponieważ górna zakrętka ma przekręcony gwint i nie da się dokręcić na tyle by uszczelka trzymała. Teraz niezależnie od temperatury i pełnego skrętu wycie ustało.
- marekkw
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Marek
Mam tak samo....
Teraz jest : Lancia Delta III 1,4 T-jet Oro
Poprzednio : Renault Laguna I Phase 2 2.0 MY'2000
Kiedyś : Kappa 2.0T MY'1998 Black Lady

W zeszłym roku wyła u mnie paskudnie przez jakieś 30sek, wymieniłem płyn i.............. wyje dalej ale tylko przez jakieś 5-10sek. (max miałem -17C)
oczywiście pisze tylko o zachowaniu mego auta, nie twierdzę iż panaceum jest sama kwestia oleju ale od bolączek specjalistą to ja nie jestem o czym wszyscy doskonale wiecie"kappa96" pisze:Drogi Marianie, oczywistym jest że poziom oleju jest ok.(przypuszczam że właśnie wszyscy tak w autach mamy), ja tak mam a mimo to pompa wspomagania wyje w minusowych temperatarach a im niższa ty głośniej i dłużej, niestety."marmal" pisze:Z wyjącą pompą miałem problem jakiś rok temu, okazało się iż był zbyt niski stan oleju, teraz sprawdzam i czasami uzupełniam ponieważ górna zakrętka ma przekręcony gwint i nie da się dokręcić na tyle by uszczelka trzymała. Teraz niezależnie od temperatury i pełnego skrętu wycie ustało.

Pozdrawiam - Marian