Kappa - ksenon mruga przy odpalaniu
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam, mam pytanko, przy odpalaniu auta z jednej strony ksenon mrugnie mi ze 3-4 razy, a z drugiej tylko na momencik gasnie. Dlaczego ten jeden ksenon miga przy odpalaniu?? Do tego raz po odpaleniu zaswiecil sie na chwile zgasl, a za moment zaswiecil sie normalnie. Czy to wina zarowki czy cos gorszego??
pozdrawiam
Witek
pozdrawiam
Witek
szerokiej drogi Ci życzę z pseudoartystycznymi ksenonami. a niech Ci gasna i się nie zapalają, jak są takie jak myślę
jest: Y10T [ było: A112, 7 x Y10, 2 x Y ][ tel. 574-797-629 ]

-
kolegoooo, pomalu, kappa jest z 2000 roku z fabrycznymi ksenonami:P nie bawie sie w wiejski tuning, za ktory powinni zabierac dowody. lepiej powiedzcie czy to zarowka juz na wykonczeniu??
- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
Zamień palniki miejscami to coś się więcej dowiesz. Podejrzewam raczej koniec akumulatora, klem lub słynnego połączenia masowego. Przetwornice w lichym stanie też podczas przysiadu napięcia podczas rozruchu mogą mieć zakłócenia w działaniu.
-
no wlasnie, moglo by to miec zwiazek z akumulatorem bo to mruganie przy odpalaniu pojawilo sie teraz na mrozach, tylko czemu druga strona nie mruga?? A te palniki jest latwo przelozyc? dzis tam zerkalem ale to troche zagmatfane:(
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
"dunin" pisze:szerokiej drogi Ci życzę z pseudoartystycznymi ksenonami. a niech Ci gasna i się nie zapalają, jak są takie jak myślę

Aleś w gorącej wodzie kąpany, kolego. Tak czułem, że chodzi o oryginały

Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
Nie ma źle, ściągasz dekle i jak to obejrzysz to będziesz wiedział co i jak."Vito87" pisze:no wlasnie, moglo by to miec zwiazek z akumulatorem bo to mruganie przy odpalaniu pojawilo sie teraz na mrozach, tylko czemu druga strona nie mruga?? A te palniki jest latwo przelozyc? dzis tam zerkalem ale to troche zagmatfane:(
- takimaly
Nigdy nie odpalam samochodu z włączonymi światłami, kiedyś mnie tak uczono i tak mi zostało.
Popsułem ją
..... i naprawiłem 

dobra, sorry. zapomniałem, że były seryjne xenony
jak tak to sprawdziłbym połączenia elektryczne, jak tylko jedna strona "mryga"

jest: Y10T [ było: A112, 7 x Y10, 2 x Y ][ tel. 574-797-629 ]

"dunin" pisze:dobra, sorry. zapomniałem, że były seryjne xenonyjak tak to sprawdziłbym połączenia elektryczne, jak tylko jedna strona "mryga"

Była Lancia Delta Hpe 1.8 16v vvt
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6
-
Kolego mialem ten sam problem. U mnie konieczna byla wymiana przetwornicy.
Lancia Kappa 2.0 20V Turbo