Lybra - nie do końca opuszcza się przedni podłokietnik.
Witam! Czy ktoś rozbrajał już przedni podłokietnik w Lybrze? Mam problem przy Lyberce, bo opuszcza się tylko troszkę w dół a później gdy jest już ten etap regulacji po naciśnięciu 'guziczka' nie można opuścić jeszcze niżej.. ktoś się już do tego dobierał? Od czego mam zacząć?
Jutro wieczorkiem chcę się za to zabrać więc fajnie by było gdyby jakaś informacja się znalazła, pozdrawiam!

| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |

|Wizualizacje Architektoniczne | Animacje | Grafika komputerowa | Wizytówki | Logotypy | Strony www |
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale tam nie naciskasz żadnego guziczka, tylko pociągasz tą dźwigienkę na dole podłokietnika, unosisz go lekko do góry i powinine zejść na dół. No chyba, że taki sposób też u Ciebie nie działa, to niestety czeka rozbiórka.
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Podłokietnik ma guziczek. Guziczek ma w środku cięgiełko osadzone w takim łożu. To cięgiełko zapewne Ci z łoża wypadło. Musisz je tam umiescić. By to zrobic, powinieneś rozmontowac guziczek. Guziczek jest osadzony na osi (dwa punkty podparcia) idącej poziomo. Śrubokrętem musisz (delikatnie, acz stanowczo) podważyc z lewej lub prawej strony, przymocowac cięgiełko i poskladać. Tylko delikatnie.
Wprawnej ręce zajmuje to 5 minut.
Wprawnej ręce zajmuje to 5 minut.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Nat wielkie dzięki za jakże przydatną pomoc.. jednak cięgiełko mi wcięło i liczę na dalszą pomoc 
Oto dowód:

A to guziczek/dźwigienka wraz ze sprężynką:

No i pytanie co teraz? Na wierzchu nie ma żadnych śrubek, żeby rozebrać podłokietnik w celu znalezienia cięgiełka, może macie jakieś pomysły lub wiedzę na ten temat?
Dodam jeszcze, że pisze to z ciężkim sercem jako krytykę Lancii.. ale jakość użytych materiałów (oprócz Alcantary) do tego podłokietnika przeraża i woła o pomstę do nieba (co zresztą widać na fotkach i zapewne w Waszych Lyberkach
)

Oto dowód:

A to guziczek/dźwigienka wraz ze sprężynką:

No i pytanie co teraz? Na wierzchu nie ma żadnych śrubek, żeby rozebrać podłokietnik w celu znalezienia cięgiełka, może macie jakieś pomysły lub wiedzę na ten temat?
Dodam jeszcze, że pisze to z ciężkim sercem jako krytykę Lancii.. ale jakość użytych materiałów (oprócz Alcantary) do tego podłokietnika przeraża i woła o pomstę do nieba (co zresztą widać na fotkach i zapewne w Waszych Lyberkach

Ostatnio zmieniony 26 mar 2009, 8:20 przez vincenzo, łącznie zmieniany 1 raz.
| obecnie: | Lybra Intensa 2.4 JTD | Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.8 TBI | zaliczone: | Lybra 2.0 V.I.S. | Dedra 1.9TD | Delta II 1.9TD | Lybra 2.4 JTD | Zeta 2.0 | Phedra 2.0 JTD |

-
- Forumowicz/ka
- Imię: Wacek
vincenzo i ja sie z Toba zgdzam jesli chodzi o jakosc tworzyw.To szok .Umnie ten podlokietnik to tak sie kleil ze szkoda gadac. Co ja sie go omylem ,sam nie wiem czym, aby go doprowadzic do jakiego takiego stanu.
Czyżby jeszcze nikt nie rozbierał tego jakże wspaniałomyślnego elementu wnętrza naszych Włoszek? 

Pierwsze widzę aby tam był jakiś guziczek do podnoszenia/obniżania podłokietnika
U mnie to wygląda tak, że jedyny guziczek otwiera po prostu schowek w podłokietniku.
Sam podłokietnik najzwyczajniej w świecie opuszcza się i podnosi z oporem na tyle dużym aby nie latać sobie w te i we wte ale na tyle małym, że nie siłujemy się przy tej operacji.

U mnie to wygląda tak, że jedyny guziczek otwiera po prostu schowek w podłokietniku.
Sam podłokietnik najzwyczajniej w świecie opuszcza się i podnosi z oporem na tyle dużym aby nie latać sobie w te i we wte ale na tyle małym, że nie siłujemy się przy tej operacji.
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Pod guziczkiem jest dźwigienka, którą trzeba paluszkiem odchylić.
co do jakości plastików, jasne podłokietniki sa marnej jakości, ciemne duzo lepszej (choć szału nie robią).
Wincenty, pogmeraj pensetą, linka jest zakończona takim ołowianym "młoteczkiem", na pewno tam jest!
co do jakości plastików, jasne podłokietniki sa marnej jakości, ciemne duzo lepszej (choć szału nie robią).
Wincenty, pogmeraj pensetą, linka jest zakończona takim ołowianym "młoteczkiem", na pewno tam jest!
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Nat

NAT wielkie dzięki! Niestety.. okazało się, że mam złamane bolczyki w dzwigience.. i nic z tego wszystkiego nie wyszło, ale może chociaż moja mała fotorelacja pomoże komuś innemu
poza tym wczoraj wieczorem zamontowalismy komplet ze skórą, a nowy podłokietnik jest w 100% sprawny 

- banzer0
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Marcin
Re: Lybra - nie do końca opuszcza się przedni podłokietnik.
viewtopic.php?f=108&t=32644&p=528733#p528733
no pain - no game