Lybra - tłumik
Lybra - tłumik
Czy probowal ktos dopasowac jakis inny tlumik koncowy do Lybry niz oryginalny??? Ewentualnie pytanie do tych co juz musieli wymienic - jak sobie poradzili? Kupowali oryginalny czy moze pokusili sie na jakis wynalazek?
Lybra 1,8 - już nie 

Re: Tlumik do Lybry
kupiłem zamiennik z LT"kubi2" pisze:Czy probowal ktos dopasowac jakis inny tlumik koncowy do Lybry niz oryginalny??? Ewentualnie pytanie do tych co juz musieli wymienic - jak sobie poradzili? Kupowali oryginalny czy moze pokusili sie na jakis wynalazek?
A co wiecej. Jak, gdzie, kiedy i za ile"DZIDA" pisze:kupiłem zamiennik z LT"kubi2" pisze:Czy probowal ktos dopasowac jakis inny tlumik koncowy do Lybry niz oryginalny??? Ewentualnie pytanie do tych co juz musieli wymienic - jak sobie poradzili? Kupowali oryginalny czy moze pokusili sie na jakis wynalazek?

Lybra 1,8 - już nie 

- maciej_ignys
- Klubowicz
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Re: Lybra - tłumik
"kubi2" pisze:Czy probowal ktos dopasowac jakis inny tlumik koncowy do Lybry niz oryginalny??? Ewentualnie pytanie do tych co juz musieli wymienic - jak sobie poradzili? Kupowali oryginalny czy moze pokusili sie na jakis wynalazek?
kubi zamiast spamowac forum problemem po raz enty, użyj proszę opcji "szukaj".
Każdy ? może się domyślić, ze sprawy typu tłumik Z PEWNOŚCIĄ były juz poruszane.
na przykład tutaj
albo tu
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Lybra - tłumik
Nat nie spamuje tylko chodzi mi o informacje, ktorych nie znalazlem na forum. Moze nie do konca jasno sprecyzowalem moje pytanie, ale to nie powod obrazac innego uczestnika forum. Precyzujac mianowicie chodzi mi o to czy ktos probowal zaadoptowac jakis "pospolity" tlumik, bo ze oryginal jest drogi i raczej brak zamiennikow to wiem. Propozycje ze sklepu24 jest do przyjecia i godna uwagi, ale myslalem o jakiejs przerobce i zamontowaniu np. Bosal lub cos w tym stylu.
Lybra 1,8 - już nie 

Mailem, www.autosklep24.pl , 20.01.2009, 450 z wysyłką"kubi2" pisze:A co wiecej. Jak, gdzie, kiedy i za ile"DZIDA" pisze:kupiłem zamiennik z LT"kubi2" pisze:Czy probowal ktos dopasowac jakis inny tlumik koncowy do Lybry niz oryginalny??? Ewentualnie pytanie do tych co juz musieli wymienic - jak sobie poradzili? Kupowali oryginalny czy moze pokusili sie na jakis wynalazek?
Lybra - tłumik
Oki, dzieki za info. jutro jade do serwisu specjalizujacego sie w ukladach wydechowych i zobacze co mi powiedza.
Lybra 1,8 - już nie 

Lybra - tłumik
Ot i sprawa zakonczona. Dopasownie tlumika i rury 400zl na gotowo
i 12 m-cy gwarancji!

Lybra 1,8 - już nie 

Lybra - tłumik
No to szału nie ma. Lepiej było kupić ten zamiennik za 450zł."kubi2" pisze:Ot i sprawa zakonczona. Dopasownie tlumika i rury 400zl na gotowoi 12 m-cy gwarancji!
- Sebastian
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Sebastian
Lybra - tłumik
"kubi2" pisze:Ot i sprawa zakonczona. Dopasownie tlumika i rury 400zl na gotowoi 12 m-cy gwarancji!
To różnica bardzo niewielka. Szkoda walki.
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
Lybra - tłumik
Czy ja wiem, czy taka niewielka
Sam tlumik kosztuje 450 + koszt wysylki + montaz. Dla mnie roznica warta zachodu.

Lybra 1,8 - już nie 

Lybra - tłumik
dobrze pogadasz z LT to będzie 450 z wysyłką"kubi2" pisze:Czy ja wiem, czy taka niewielkaSam tlumik kosztuje 450 + koszt wysylki + montaz. Dla mnie roznica warta zachodu.

-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Odp: Lybra - tłumik
Ja dziś rozmawiałam z Kilinskim www.kilinski.pl . Panowie podali mi 430 zł za tłumik plus 120 zł za rurę i 30 zł za przesyłkę. Producent Walker. To już powoli do przyjęcia prawda?
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Re: Lybra - tłumik
A kiliński czy kaliński? Ten link co podałeś to producent butów roboczych
, natomiast to co kaliński zamontował do mojej lybry to była masakra. Wytrzymałem 3 dni i oddałem. Stary przerdzewiały pracował znacznie ciszej od nowego niby-zamiennika ,który buczał bez względu na prędkość. Kupiłem potem nowy na alledrogo za jakieś 530zł i jestem zadowolony, jakiś włoski producent, z wyglądu identyczny z oryginałem i jak podejrzewał sprzedawca mógł być to nawet tłumik od dostawcy fabrycznego. Wiem, że cena wysoka, ale nic nie mogłem znaleźć sensownego do lybry...