Zlot ogólnopolski Morsko 2009 - informacje uzupełniające

Zloty i spotkania

Moderator: wujekp

Awatar użytkownika
Orsya
Klubowicz
Klubowicz

Zlot ogólnopolski Morsko 2009 - informacje uzupełniające

Post autor: Orsya » 15 maja 2009, 22:50

Moi drodzy,
niniejszym chcielibyśmy zaprosić wszystkich Was, już bardzo konkretnie i ze szczegółami, na zlot ogólnopolski Miłośników Lancii.

Morsko 18-20.09.2009

Gdzie
Impreza odbędzie się w przepięknej okolicy, w jurze krakowsko-częstochowskiej, w miejscowości Morsko. Adres zlotu znajdziecie tutaj. (kliknij)
Zlot odbędzie się w dniach 18-20 września 2009 (piątek, sobota i niedziela). Miejsce jest nam już znane i lubiane, standard pokojów zróżnicowany tak, że każdy znajdzie coś dla siebie.
Będzie więc okazja spotkać się, podyskutować i odrobinę ;) zintegrować.

Kto
Zapraszamy wszystkich naszych forumowiczów bez względu na staż, wraz z rodzinami. Gwarantujemy dobrą zabawę i ciekawy weekend dla całej rodziny. Posiadanie Lancii i przyjazd nią są mocno wskazane, ale nie wymagane. Chyba wszyscy się zgodzimy, że to ludzie są ważni, a ciekawych Lancii będzie z pewnością sporo!

Uwaga ważne: impreza jest otwarta dla wszystkich prawdziwych miłośników Lancii i innej motoryzacyjnej włoszczyzny. Przewidujemy wizytę przedstawicieli bratnich forów zarówno zagranicznych, jak i polskich. Naszych forumowiczów udzielających się też na innych forach zachęcamy do zaproszenia tamtejszych miłośników Lancii – każdy gotowy na dobrą zabawę w przyjemnych okolicznościach przyrody będzie mile widziany!

Co
Prócz wspólnej integracji przewidujemy sporo dodatkowych atrakcji. Każdy znajdzie coś dla siebie - rozrywka pośród pagórków Jury, konkursy sprawności fizycznej, manualnej i umysłowej, szaleństwa sportowe i wyczynowe:).
Dla dzieciaków przewidujemy specjalną animatorkę- opiekunkę, co pozwoli rodzicom trochę odetchnąć ;)
Dla wszystkich- zwiedzanie ruin zamku, przy którym położony jest ośrodek.

Przede wszystkim jednak chcielibyśmy by było to wielkie święto Lancii i spotkanie z jej dokonaniami i historią. Przewidujemy prezentację takich modeli jak Lancia Beta, Lancia Delta Integrale (w różnych wersjach od 4WD do EVO), Lancia Fulvia, Lancia Prisma, a także dwie gwiazdy: Lancia Flaminia (potwierdzona na sobotę) oraz Stratopolonez czyli jedyny na świecie Polonez na bazie i z silnikiem Lancii Stratos (Ferrari Dino). Będzie okazja podziwiać, a także odpalić/przejechać się niektórymi eksponatami z opisanej kolekcji.

Wstępny program przedstawia się następująco:

Zaczynamy ok. 16 w piątek, kolacją i wstępną integracją ;)
Sobota to dzień główny od samego rana po śniadaniu wspomniane wyżej atrakcje, wieczorem uroczysta impreza i całonocna integracja.
W niedzielę po śniadaniu rozdanie nagród, podsumowania, ostatnia kąpiel w basenie (jeśli jeszcze będą chętni) ;) i kończymy około południa tak, by nawet Robson mógł dojechać do siebie na wyspę Wolin o rozsądnej porze ;).

Zakwaterowanie
Jeśli chodzi o zakwaterowanie to dysponujemy następującą ilością pokoi wraz z miejscami:
Nazwa | Ilość | miejsca noclegowe
1-osobowy lux z łożem małżeńskim | 2 | 2
2-osobowy lux | 9 | 18
3-osobowy lux | 7 | 21
Domek kempingowy Brda std + dostawka |10 | 50
Domek kempingowy Brda lux + dostawka | 5 | 25

W domkach zmieszczą się 4 osoby + dodatkowo jest możliwa dostawka dla 5 osoby, choć nie wykluczam że także dla 6 (zweryfikowane empirycznie).
Pokoje znajdują się w części hotelowej. Jeżeli ktoś miałby ochotę na większe luksusy można rezerwować apartamenty, jednakże cena w tym wypadku jest dwukrotnie wyższa.
Koszt pobytu to 250 zł/osobę.
Jesteśmy w trakcie negocjacji stawek za dzieci, dlatego na chwilę obecną nie jesteśmy w stanie podać ściśle określonej kwoty za nasze pociechy.
Osoby chętne do rezerwacji miejsc prosimy o wpłatę zaliczek wg następujących zasad: przyjazd indywidualny (1 osoba) kwota 150 pln, przyjazd zbiorowy (rodziny, pary, zwarte grupy) 250 zł. Pozostałą część wpłaty prosimy dokonywać na konto klubowe najpóźniej do dnia 31.07.2009r. wraz z nickiem wpłacającego . Do tego czasu zostanie uregulowana oczywiście kwestia odpłatności za dzieci. Jednocześnie w osobnym poście proszę abyście wpisywali sie na konkretny wariant, tzn. pokoje hotelowe lub domek wraz z ilością osób uczestniczących w zlocie.
Przypominam dane do wpłaty:
nr konta:
25 1940 1076 3063 2707 0000 0000
Stowarzyszenia Miłośników Marki Lancia - Lancia klub Polska
ul. Rembielińska 4/70
03-343 Warszawa
UWAGA!!! Przy wpłatach proszę o dopisek "zaliczka Morsko + swój nick z forum"

Cały ośrodek będzie do naszej dyspozycji, więc sądzimy, że nie powinno zabraknąć miejsc. Jednakże, jak zwykle w takich wypadkach, stosujemy zasadę- kto pierwszy ten ma większy wybór. Pamiętajcie, liczy się wpłata!!! Nie ukrywamy, że cały czas walczymy o lepszy budżet, więc Wasze wpłaty zaliczek ułatwiłyby nam mocno organizację.
A zatem do zobaczenia w Morsku- obecność obowiązkowa!

Serdecznie zapraszam w imieniu Zarządu i swoim
Radek

INFORMMACJE DODATKOWE:

Ustaliliśmy z kierownikiem ośrodka, że maluszki do ok. 3 lata nie płacą ani za wyżywienie ani za nocleg. Starsze dzieci do lat 12 płacą za wyżywienie 50% stawki, natomiast za nocleg występuje pełna odpłatność. Ale tu pojawia się pewna luka, albowiem nikt nie będzie zaglądał dzieciom do metryczki, więc granice te są mocno umowne ;) (nie żebym namawiał do złego : zawstydzony : ). Mało tego, możliwe jest także takie rozwiązanie że ktoś kto przyjeżdża z 2 dzieci powyżej 3 roku może je położyć razem do spania a wtedy koszt noclegu nalezy traktować jak za 1 osobę.
Dodatkowo wyjaśniliśmy kwestię domków. W domku może w zasadzie spać dowolna ilość osób, z tym zastrzeżeniem że dostawka (czyli właściwie pościel) będzie przygotowana tylko i wyłącznie dla 5 osoby (nominalnie w domku mieszczą się 4 osoby). Więc jeżeli ktoś chciałby obniżyć sobie koszty pobytu w domku zawsze może dojść do porozumienia z innymi uczestnikami zlotu.
Jeżeli liczba nie przekroczy 20-25 dzieci to zapewniona będzie 1 opiekunka, w przypadku większej liczby dzieci będą to 2 opiekunki. Ta druga opiekunka raczej nie powinna mieć wpływu na koszt pobytu uczestników, ale potwierdzę to jeszcze po dokładnych przeliczeniach kosztów.
Niestety jest mała szansa na skorzystanie z dobrodziejstw basenu (napisałem niestety albowiem wiem, że są osoby na forum których ta informacja nie ucieszy :lol: ) a to z uwagi na porę roku. Formalnie basen jest czynny do 1 września, być moze w przypadku ciepłej aury woda zostanie w basenie na dłużej.
Będziemy mogli rownież zwiedzić pozostałości zamku warownego, z którego rozciąga się piękny widok na pobliską okolicę.

EDIT

UWAGA!!!
Przepraszam że tak późno ale do ostatniej chwili czekaliśmy na info o dopłacie ze strony FAP. Oczywiście nic z tego nie wyszło...:( Stąd opóźnienie w podaniu całkowitego kosztu gdyż nie chciałem aby ogłaszać że istnieje konieczność dopłaty. Ale do rzeczy - po przeanalizowaniu kilku spraw udało się nam na nowo ustalić koszty i kształtująsię one następująco:
1) pobyt osoby dorosłej za cały weekend 210 pln w pokoju hotelowym i 190 pln w domku letniskowym
2) pobyt osoby dorosłej w piątek i sobotę lub sobotę i niedzielę 135 pln
3) sama sobota dorosła osoba (uczestnictow w kolacji + konkursach) 85 pln
4) dzieci od 0 do 4 lat nie płacą nic, powyżej 100% za nocleg
5) dzieci do lat 12 płacą połowę stawki za jedzenie, czyli pełny pobyt za dziecko od 4 do 12 lat w pokoju hotelowym to 185 pln a w domku letniskowym 165 pln.

Jeżeli ktoś z góry wpłącił już 500 za dwie osoby otrzyma zwrot środków. Jeżeli ktoś przyjeżdża w dwie osoby i wpałcił już 250 zł i mieszka w hotelu to dopłaca różnicę 170 pln, dla osób mieszkających w domku dopłata wyosi 130 pln. Analogicznie sprawy mają się w przypadku rodzin z dziećmi. Dwie osoby dorosłe + dziecko to koszt łączny 605 pln dla hotelu i 545 pln dla domku, czyli dopłata w przypadku zaliczki 250 pln wynosi odpowiednio: 355 pln i 295 pln.

Zostały jeszcze wolne 2 pokoje hotelowe 3-os oraz 2 domki Lux i kilka domków w wersji Standard.

Co do atrakcji to przewidujemy jak jużwcześniej wspomniano aniamtorkę do opieki nad dziećmi, konkursy z wiedzy technicznej, znajomości marki i o ruchu drogowym. Planujemy przeprowadzić konkursy jazdy sprawnościowej samochodami, w tym próba Jackie Stewarta. Dodatkowo są w planie - sumo, nietypwy futbol, wesoły tor przeszkód i bungy run. Na więcej nie pozwalają nam fundusze niestety:(

Jeżeli macie jakieś pytania jestem do dyspozycji (teraz już większej niż przez ostatnie tygodnie).
Ostatnio zmieniony 24 sie 2009, 9:51 przez Orsya, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Odp: Zlot ogólnopolski Morsko 2009 - informacje uzupełniając

Post autor: Nat » 15 maja 2009, 23:56

Dodam, że długaśna lista atrakcji które szykujemy na zlot, z uwagi na to, że nie sa jeszcze dograne na 100 proc. nie została opublikowana, ale zapowiada się intensywny weekend ;) :D

Powórzę jeszcze raz to, co na czerwono- bardzo proszę o własciwe oznaczanie przelewów zgodnie z systemem opisanym przez Radka Orsya.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
Karolcia
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Karolcia

Post autor: Karolcia » 16 maja 2009, 8:30

Szykuje sie super imprezka : yesyes : : yesyes : mam nadzieje,że uda nam sie być.Chodż przyznam,że wrześniowy portfel mamy ostro napięty :x
BYŁA: Lancia Kappa 2.4,Lancia Kappa SW 2.4tds.
JEST:Lancia Phedra 2.0 JTD,Lancia Delta 2.0 Turbo,Lancia Lybra SW 1.9 JTD

Bliskość śmierci zawsze sprawia,że staramy się żyć lepiej...

Żoneczka-przemasa81:)

Awatar użytkownika
Sebastian
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Sebastian

Post autor: Sebastian » 16 maja 2009, 8:32

Orsya pisze: Jednocześnie w osobnym poście proszę abyście wpisywali sie na konkretny wariant, tzn. pokoje hotelowe lub domek wraz z ilością osób uczestniczących w zlocie.
Sebastian + Magda (2 os.)/2-osobowy (może być z 'łożem małżeńskim' ;) ) pokój hotelowy.
Przelew z zaliczką (250 PLN) już zrealizowany.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 maja 2009, 9:28 przez Sebastian, łącznie zmieniany 2 razy.
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)

Awatar użytkownika
Karolcia
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Karolcia » 16 maja 2009, 8:51

Mam jeszcze takie pytanko,a mianowicie chciałabym wiedzieć czy wieczorna integracja bedzie daleko od,że tak powiem noclegowni :D Chodzi mi o to czy my mamuski bedziemy miały daleko do naszych spiących maluszków.Dla mnie jest to dość ważne,bo jeśli miałabym biegać dość duży kawałek drogi by sprawdzać czy maluszki śpią,to chyba więcej czasu zajełoby mi bieganie niż zabawa z wami ;)Zapewne kazdy z rodziców chce mieć szybki dostep do dzieci byśmy wszyscy razem mogli sie bawić,a nie że my mamuśki pozostaniemy w pokojach bo wieczorne balety są zbyt daleko,mam nadzieje że to zostało wziete pod uwagę :D

-- mniej niż minutę temu --

Sorki,że tak post pod postem pisze,ale tak tu licze i licze i kurna troszke drogo :roll: Ja i przemas-spanie to juz jest 500zł do tego jeszcze będą dzieci,doliczyć drogę w jedna i 2 strone(w jedną strone mamy 500km) to jak by nie patrzec około 1000zl no może troche mniej :roll: wyjdzie nam sam dojazd i kwaterunek.A do tego jeszcze zakupy dojdą 8-O jak by wszystko dodać to 1200zl bankowo pójdzie a to troche dużo jak na weekend 8-O 8-O

Awatar użytkownika
bufi
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: bufi » 16 maja 2009, 13:48

Dokładnie tak jak piszesz Karolcia . Poszla zaliczka 2+2 , jeśli integracja bedzie blisko domków : Brda lux lub brda , jeśli w hotelu : pokój .

arkashka

Post autor: arkashka » 16 maja 2009, 14:06

NIestety nas nie będzie z powodu natłoku zajęć.

Awatar użytkownika
ilka
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: ilka » 16 maja 2009, 14:32

Obliczyłam koszty zlotu, niejaki piastowski bez atrakcji kosztuje więcej na osobę .
Te ceny w Polsce są spore dla krótkich pobytów.
Obrazek

GG:13817110

Awatar użytkownika
Karolcia
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Karolcia » 16 maja 2009, 14:37

ilka pisze:Obliczyłam koszty zlotu, nie jaki piastowski bez atrakcji kosztuje więcej na osobę .
Te ceny w Polsce są spore dla krótkich pobytów.

nie o piastowskim tu mowa tylko o ogólnopolskim ;) a swoja drogą troszke chyba jednak żle liczyłas,szczerze przyznam ze tam jedziemy i z wyzywieniem,spaniem i dojazdem naszą rodzinę(4 osoby)wyjdzie to około 500zł.a atrakcji jest sporo,wiele miejsc do zwiedzenia.

Awatar użytkownika
ilka

Post autor: ilka » 16 maja 2009, 14:51

Trudno każdy inaczej liczy ;) :D
Obrazek

GG:13817110

Awatar użytkownika
Taz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Irek
Kontakt:

Post autor: Taz » 16 maja 2009, 17:21

Czy koszt na osobę jest niezależny od tego, gdzie się będzie kwaterował? Co zawiera ten koszt?
'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG

przemas81
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: przemas81 » 16 maja 2009, 19:39

ilka pisze:Trudno każdy inaczej liczy ;) :D

-- 16 Maj 2009, 15:02 --

matematyka to ciężka i bardzo ścisła dziedzina-nie idzie liczyc inaczej
a pozatym przy takich cenach ogólnopolskiego to ja wysiadam fakt jest ona raz w roku ale jak ma mi pęknąć 1200 zł to przepraszam ale coś mi tu nie hallo życzę uczestnikom miłej i super przyjemnej zabawy
Lancia Phedra 2.0 desel...Auto na codzien mojej zonki
Lancia Delta 2.0 turbo-moja zabawka-poki co w czesciach
Volvo xc 90- wół roboczy
Yamaha r1 RN09 plus FZR 600-moje
Aprilia rs125.....poczatki przygody z dwoma kolami mojej zonki

Byly kappy 2.4 lpg +2.4 tds,zeta 2.0 turbo,lybra 1.9 jtd

Awatar użytkownika
bufi
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: bufi » 16 maja 2009, 19:45

przemas81 pisze:

a pozatym przy takich cenach ogólnopolskiego to ja wysiadam fakt jest ona raz w roku ale jak ma mi pęknąć 1200 zł to przepraszam ale coś mi tu nie hallo życzę uczestnikom miłej i super przyjemnej zabawy
tiaa

przemas81
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: przemas81 » 16 maja 2009, 19:51

bufi pisze:
przemas81 pisze:

tiaa

wybacz bufi ale jeśli dobrze zinterpretowałem twój post to zakrawa na sarkazm??? wybacz ale w dzisiejszych czasach finanse biorą górę a na ten zlot ja muszę pracować 3 tygodnie ,a gdzie reszta życia w miesiącu? :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 16 maja 2009, 20:47

Jestem przekonany, że dzieciaki będa tanio/darmo w zaleznosci od wieku, więc Twoje, Przemku (i moje) koszty drastycznie spadną ;). Poczekajmy na opinię organizatora - Radka Orsya.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Zablokowany

Wróć do „::: Zloty i spotkania :::”