Lybra - kłopot z klimą
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra - kłopot z klimą
Witam Od niedawna mam Lybre 1.9 JTD,mam problem z klima-nie dzila ma ogrzewanie od strony kierowcy. PO stronie pasazera jest ok ciepelko a u kierowcy zimne powietrze. aaaaa i nie dziala nadmuch na tyl auta -wyloty pod siedzeniami. Prosze o porade i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 gru 2010, 20:06 przez Dudi, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: zmiana tematu zgodnie z regułami forum
Powód: zmiana tematu zgodnie z regułami forum
Odp: Lybra - klopot z klimą
jeśli nie działa na tył to musisz wyjąć tylną kratke napewno się zacieła klapka od domykania
Lybra 2.4 jtd. 99r
-
Dzieki za podpowiedzi. Troche cyram grzebac sam ale pomysle bo z tego co znalazlem w postach moze byc kilka opcji tego 

Nie będę zakładał osobnego tematu,
Zapytam w tym, czy ktoś orientuje się ile gram czynnika wchodzi do układu klimatyzacji do Lybry ??
Jutro jadę na serwis klimy a tam mają koszt czynnika za kazde 100g stąd chciałem wiedzieć ile go prawidłowo powinno być.
Zapytam w tym, czy ktoś orientuje się ile gram czynnika wchodzi do układu klimatyzacji do Lybry ??
Jutro jadę na serwis klimy a tam mają koszt czynnika za kazde 100g stąd chciałem wiedzieć ile go prawidłowo powinno być.
-
hej Grzes-wyjolem kratke ale zadnej klapki tam nie ma 

cześć. Grześ pewnie miał na myśli ten nawiew za ręcznym hamulcem , nawiewy pod fotelami są razem z nawiewami na nogi kierowcy i pasażera a nimi steruje silniczek, dzisiaj rozebrałem całą konsolę przednią wraz z tunelem ,mi też dmucha zimne na kierowcę, a ciepłe na pasażera, problem będzie z silniczkiem od mieszadełek nagrzewnicy ale dostać się tam to istny koszmar
-
Tak tez pomyslalem ze problem jest gdzie indziej. Czesc rw73rw ,czytalem na postach co nieco i faktycznie dostanie sie tam to nie lada wyczyn-a do tego jestem nerwus
. zycze powodzenia i podpowiedz krok po kroku jak to zrobic. Pozdro

dzisiaj zawiozłem auto do serwisu obejrzeli, posprawdzali
padnięta nagrzewnica-zatarte mieszadełka i spalony przez to silniczek od rozdziału powietrza,za robociznę zaoferowali 650zł. plus części ale ceny nowej nagrzewnicy wraz z silniczkiem nie powiedzieli, pozostało poszukać na własną rękę bo za tą usługę to chyba lekko przesadzili

Nie przypominam sobie aby ktokolwiek na forum wymieniał nagrzewnicę w Lybrze, na pewno jest to kwestia jedynie samych silniczków sterujacych rozdzialem powietrza, a ich wymianę ostatnio ktoś nawet ładnie opisał.
-
zgadzam sie z dudekken-em,watpie w padnieta nagrzewnice-wtedy by wcale nie bylo cieplego powietrza. To raczej silniczki
-- 09 Cze 2009, 18:05 --
aaaaaaaaaaaaa rw73 moja rada odpusc sobie ten serwis ,TO NACIAGACZE
-- 09 Cze 2009, 18:05 --
aaaaaaaaaaaaa rw73 moja rada odpusc sobie ten serwis ,TO NACIAGACZE
witam . że w serwisach naciągają to już wiem, właśnie skończyłem montaż silniczków ,po stronie kierowcy udało się naprawić teraz ładnie reaguje na zmiany temp. rozebrałem silniczek i nasmarowałem od nowa ,po stronie pasażera silniczek też ruszył lecz się zacina są wyrobione zębatki trzeba będzie kupić nowy a co do nagrzewnicy to wszystkie cięgna pracują lekko , sorki że nie mam zrobionych zdjęć ale nie dorobiłem się jeszcze cyfrówki a z komórki jest za ciemno . wymiana silniczka od strony kierowcy jest tylko jeden tak na wysokości szufladek z napojem i na dokumenty nie jest aż tak trudna trzeba się położyć i w miarę idzie lecz silniczek od strony pasażera to koszmar jest na tej samej wysokości ale mocno zabudowany ciężko założyć go z powrotem a co do tych śrubek to nie są na klucz 5 bo za mały a 6 za duży jakieś nietypowe ja odkręcałem szczypcami odkręcałem tylko po dwie z trzeciej idzie zsunąć teraz czeka mnie montaż tapicerki i to by było na razie tyle pozdrawiam
-

Czytam sobie wasze posty i wychodzi na to ,że ja mam ten sam problem u mnie podczas pracy klimy od strony pasazera leci chłodzik a na mnie wali żar jak z pieca to chyba podobna sytuacja jak u was.Czy trzeba rozebrać panel klimy żeby zobaczyć co z silnikiem z prawej strony?,czy wystarczy rozebrać kratkę od nawiewu przedniego,szuflady .Gdzie dokładnie szukać tego silnika?
Mam już dość suszenia głowy przez żonke muszę to w końcu naprawić bo nie można jeździć.proszę o dokładny opis czynności dobre było by kilka fotek.
Pozdro
Mam już dość suszenia głowy przez żonke muszę to w końcu naprawić bo nie można jeździć.proszę o dokładny opis czynności dobre było by kilka fotek.
Pozdro