Kappa - szyba sie nie zatrzymuje
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Kappa - szyba sie nie zatrzymuje
Witam, mam taki problem: szyba z tyly przy zamykaniu sie nie zatrzymuje, silnik pcha caly czas do gory i przeskakuja zebatki. Wie ktos moze co powinno ja zatrzymac? Przekaznik? Jak tak to gdzie on jest? A moze cos innego.
pozdrawiam
pozdrawiam
Odp: Kappa - szyba sie nie zatrzymuje
to jest tzw. "szczególny przypadek" - wiele powodów może być
żeby to obczaić trzeba rozebrać bo może czujnik padł, zwarcie się zrobiło na silniku.
Może to być usterka którą po rozebraniu sam usuniesz bez kosztów ! ! !
A co tylko Ci zamyka czy otworzyć możesz a jak zamykasz to się nie zatrzymuje?
żeby to obczaić trzeba rozebrać bo może czujnik padł, zwarcie się zrobiło na silniku.
Może to być usterka którą po rozebraniu sam usuniesz bez kosztów ! ! !
A co tylko Ci zamyka czy otworzyć możesz a jak zamykasz to się nie zatrzymuje?
-
Wszystkie dzialaja prawidlowo, prawa z tylu jak sie otwiera to sie zatrzyma, ale przy zamykaniu sie nie zatrzymuje, silnik pcha i strzelaja zebatki :/
Mam rozebrac silnik? Tam jest ten czujnik? Bo przeciez cos musi wylaczyc silnik w odpowiednim momencie. Myslalem ze jest jakis czujnik, ktory w pewnym momencie aktywuje szyba i silnik staje, ale macalem tam wszystko i jedyne przewody jakie tam ida, ida do silnika. I dziwne jest to ze to tylko dwa przewody, czyli zasilajace.
Mam rozebrac silnik? Tam jest ten czujnik? Bo przeciez cos musi wylaczyc silnik w odpowiednim momencie. Myslalem ze jest jakis czujnik, ktory w pewnym momencie aktywuje szyba i silnik staje, ale macalem tam wszystko i jedyne przewody jakie tam ida, ida do silnika. I dziwne jest to ze to tylko dwa przewody, czyli zasilajace.
Kurde coś mnie sie zdaje, że tam jest stycznik, kóry powoduje odcięcie zasilania na silniczku od podnośnika - tylko nie mogę sobie uprzytomnić teraz jak to wygląda.
Tylne szybki w mojej K działają tylko i wyłącznie podczas przytrzymywania guzika do podnoszenia/opuszczania. Jeżeli podnosi się i nie zatrzymuje po zwolnieniu guzika, to może masz go po prostu zepsutego - nie rozłącza napięcia. Przełóż z innych drzwi i sprawdźtuskun pisze:Wszystkie dzialaja prawidlowo, prawa z tylu jak sie otwiera to sie zatrzyma, ale przy zamykaniu sie nie zatrzymuje, silnik pcha i strzelaja zebatki :/

Pozdrawiam D1
Kontakt: 783 390 662

Kontakt: 783 390 662

No dokładnie - w Kappie w tylnych drzwiach nie ma funkcji AUTO.
-
Ale mi nie chodzi o funkcje AUTO. Trzymam przycisk, szuba sie zamyka i jak sie zamknie powinna sie zatrzymac nawet jak trzymam przycisk dalej. Lewa sie zatrzymuje i prawa tez sie zatrzymywala, ale teraz nagle przestala. Przy trzymanym przycisku silnik caly czas ja pcha. Pozniej jak jest zamknieta i znowu nacisne zamykanie to slychac tylko zalaczenie i od razu odlaczenie silnika, tak jest w dobrze dzialajacej, bo moja prawa bedzie sie pchala dalej i beda strzelaly zebatki 
-- 06 Lip 2009, 11:18 --
Nikt nie wie, co zatrzymuje ta szybe??

-- 06 Lip 2009, 11:18 --
Nikt nie wie, co zatrzymuje ta szybe??