odradzam! - firma ALVARO - Andrzej Kubik
odradzam! - firma ALVARO - Andrzej Kubik
Odradzam !!
gościa, który kiedyś występował na forum pod nickiem Dedra4WD,
firma ALVARO - Andrzej Kubik
ul. Zielona 4
Górki Wielkie
tel. 508-900-009
Powód:
-niepoważne traktowanie klienta, brak profesjonalizmu.
Wyjaśnienia:
Telefonicznie zamiawialem części zawieszenia tylnego Kappa. Nie było tego mało.
Dwa amory, dwie sprężyny, poduszka amora , dwa odboje, dwie osłony, dwa łączniki stabilizatora.
Kwota w granicach 1500-1600. Dla mnie calkiem znacząca.
Nie wspomniał nic, że ma problemy ze skompletowaniem elementow. Mialyby być od ręki.
Wyraźnie pytalem o marke amortyzatorów. Nie jestem specjalistą i opierałem sie na wiedzy mechaników.
Polecali Sachsa. O takie też pytałem ustalając cene.
10.czerwca
Zamówienie wysłane esemesem. W esemesie wyraźnie napisałem ze mają być Sachsy.
około 17.czerwca
Dzwonię zeby sie dowiedziec co z częściami.
Nic nie wysłał bo ma jakies chwilowe problemy ze skompletowaniem części no i podrożały sprężyny ze 150 na 220. Jednocześnie usłyszałem zebym sie nie przejmował bo amory mam w naprawde dobrej cenie... 350 za sztuke.
Upewniam sie, że mówimy o Sachsach. Tak to sachsy, słysze w słuchwace.
Potwierdzam zamówienie i czekam dalej.
23.czerwca
Nie wiedząc ze przysyłka jest juz na poczcie, dzwonie do Pana Andrzeja z pytaniem o części.
Powiedział, że wysłał, ale tylko amory, bo sprężyny podrożały do 312pln za sztuke , a reszty elementów to on nie nie jest w stanie dostać.
Mógł zadzwonić... prawda?... wysłac esesmana?.. no cokolwiek.
Zamówiłem pozostałe częsci w autosklepie w Łodzi. Po godzinie od zamówienia miałem juz informacje o numerze przesyłki. Mozna ?... widać można.
Najważniejsze.
Odbieram przesyłke od Pana Fachowca Andzeja Kubika.
Otwieram...
i co widze?...
amory firmy Monroe Reflex!
Dzwonię do hmm.. Pana Właściciela . Pytam czego nie zrozumiał podczas naszych rozmów. A może sms był nieczytelny. Stwierdził ze własciwie Monroe czy Sachs to to samo. Tylko że ja chciałem Sachsy. I jakbym wiedział ze ich nie ma to bym wszystko zamówił w Autosklepie.
Owszem... zapropnował zebym odesłal amory a on pokryje koszty przesyłki. Ale to chyba nie tak powinno wyglądać.
ODRADZAM!
gościa, który kiedyś występował na forum pod nickiem Dedra4WD,
firma ALVARO - Andrzej Kubik
ul. Zielona 4
Górki Wielkie
tel. 508-900-009
Powód:
-niepoważne traktowanie klienta, brak profesjonalizmu.
Wyjaśnienia:
Telefonicznie zamiawialem części zawieszenia tylnego Kappa. Nie było tego mało.
Dwa amory, dwie sprężyny, poduszka amora , dwa odboje, dwie osłony, dwa łączniki stabilizatora.
Kwota w granicach 1500-1600. Dla mnie calkiem znacząca.
Nie wspomniał nic, że ma problemy ze skompletowaniem elementow. Mialyby być od ręki.
Wyraźnie pytalem o marke amortyzatorów. Nie jestem specjalistą i opierałem sie na wiedzy mechaników.
Polecali Sachsa. O takie też pytałem ustalając cene.
10.czerwca
Zamówienie wysłane esemesem. W esemesie wyraźnie napisałem ze mają być Sachsy.
około 17.czerwca
Dzwonię zeby sie dowiedziec co z częściami.
Nic nie wysłał bo ma jakies chwilowe problemy ze skompletowaniem części no i podrożały sprężyny ze 150 na 220. Jednocześnie usłyszałem zebym sie nie przejmował bo amory mam w naprawde dobrej cenie... 350 za sztuke.
Upewniam sie, że mówimy o Sachsach. Tak to sachsy, słysze w słuchwace.
Potwierdzam zamówienie i czekam dalej.
23.czerwca
Nie wiedząc ze przysyłka jest juz na poczcie, dzwonie do Pana Andrzeja z pytaniem o części.
Powiedział, że wysłał, ale tylko amory, bo sprężyny podrożały do 312pln za sztuke , a reszty elementów to on nie nie jest w stanie dostać.
Mógł zadzwonić... prawda?... wysłac esesmana?.. no cokolwiek.
Zamówiłem pozostałe częsci w autosklepie w Łodzi. Po godzinie od zamówienia miałem juz informacje o numerze przesyłki. Mozna ?... widać można.
Najważniejsze.
Odbieram przesyłke od Pana Fachowca Andzeja Kubika.
Otwieram...
i co widze?...
amory firmy Monroe Reflex!
Dzwonię do hmm.. Pana Właściciela . Pytam czego nie zrozumiał podczas naszych rozmów. A może sms był nieczytelny. Stwierdził ze własciwie Monroe czy Sachs to to samo. Tylko że ja chciałem Sachsy. I jakbym wiedział ze ich nie ma to bym wszystko zamówił w Autosklepie.
Owszem... zapropnował zebym odesłal amory a on pokryje koszty przesyłki. Ale to chyba nie tak powinno wyglądać.
ODRADZAM!
Odp: odradzam! - firma ALVARO - Andrzej Kubik
Szczerze mówiąc nic z Twojego postu nie wynika.
Co to za sklep (nawet internetowy) w którym zamawiasz SMS-em?!??
Powinieneś mieć pretensje do Siebie, a nie do nich.
Kto normalny w dzisiejszych czasach czeka tydzień, lub dwa na części do swojego auta. Chyba tylko właściciel jakieś amerykańskiej fury. Ja po trzech dniach bym ich olał!!!
Ja zamawiam zawsze w autosklep24. Pozdro
Kto normalny w dzisiejszych czasach czeka tydzień, lub dwa na części do swojego auta. Chyba tylko właściciel jakieś amerykańskiej fury. Ja po trzech dniach bym ich olał!!!
My też zamawiamy tylko w autosklepie,ostatnio były problemy z egr do stilo to dzwonili że nie mają w takiej cenie na jaką się umawialiśmy i jak chcę to mają w innej cenie niż ustalona wczesniej.Polecam autosklep-niejeden serwis się umywa 

czytaj ze zrozumieniemwega pisze:Szczerze mówiąc nic z Twojego postu nie wynika.
jasno napisane że chciał zrobić kolegę w bambuko
i to jesz jasne

nie ważne gdzie kto zamawia ważne by mieć to co zamawiasz

pozdrawiam
chyba, że dla kolegi sachs i monroe to jeden szajs

wcale nie dziwie sie koledze, odradzajac w/w f-me, sam tez bym to zrobil. ciesze sie rowniez, ze sa ludzie, ktorzy opisujac swoj przypadek ostrzegaja innych.
Ja mam niestety odmienne zdanie od kolegi.
Może dlatego że miałem tylko raz styczność z Andrzejem Kubikiem. Wymieniał mi ostatnio kompletny rozrząd, olej silnikowy+filtry w silniku 1.8. Cena za usługę wynosiła 150 zł plus części 700 zł.
Kontakt z w/w Panem też nie był zły. Zrobił mi to wszystko w kilka godzin.
Wiadomo że opinia jednego człowieka może zepsuć renomę na długi czas więc może jest ktoś na forum kto miał styczność z tym mechanikiem i też się wypowie.
Może dlatego że miałem tylko raz styczność z Andrzejem Kubikiem. Wymieniał mi ostatnio kompletny rozrząd, olej silnikowy+filtry w silniku 1.8. Cena za usługę wynosiła 150 zł plus części 700 zł.
Kontakt z w/w Panem też nie był zły. Zrobił mi to wszystko w kilka godzin.
Wiadomo że opinia jednego człowieka może zepsuć renomę na długi czas więc może jest ktoś na forum kto miał styczność z tym mechanikiem i też się wypowie.
Ja miałem styczność z Jędrkiem i spoko z niego gość 

Re: odradzam! - firma ALVARO - Andrzej Kubik
Polecam, dostałem moduł do szyb ktorego w Polsce znalezc normalnie nie mozna... albo jesli ktos cos ma to nie jest pewien od czego to jest. Dzieki A. !
L K C 2.0t
AUTOSIRI TORINO
AUTOSIRI TORINO
-
- Klubowicz
- Imię: Artur
Re: odradzam! - firma ALVARO - Andrzej Kubik
Witam
korzystalem z uslug pana Andrzeja i ogólnie jestem zadowolony z ceny jak i czasu naprawy, z jakosci troszke mniej ale wierze ze kolega nad tym popracuje:) pozdrawiam i pozostawiam kazdemu kwestie wyboru
korzystalem z uslug pana Andrzeja i ogólnie jestem zadowolony z ceny jak i czasu naprawy, z jakosci troszke mniej ale wierze ze kolega nad tym popracuje:) pozdrawiam i pozostawiam kazdemu kwestie wyboru
Re: Odp: odradzam! - firma ALVARO - Andrzej Kubik
Nie wiem jak na Śląsku ale w mojej okolicy zamawiać części SMSem czy na GG to nic nadzwyczajnego.wega pisze:Szczerze mówiąc nic z Twojego postu nie wynika.
Chyba tylko raz korzystałem z autosklep24 i byłem bardzo zadowolony.
Ostatnio zmieniony 27 sie 2010, 6:11 przez wujekp, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ort
Powód: ort
Fiat Linea 1.4 + Niewiadów N126E