Prawdziwy samochód jeździ na benzynę. Prawdziwy traktor jeździ na ropę.aro pisze:Szkoda, że tylko benzynka... - sądząc po pojemnościach

Prawdziwy samochód jeździ na benzynę. Prawdziwy traktor jeździ na ropę.aro pisze:Szkoda, że tylko benzynka... - sądząc po pojemnościach
Nat pisze:Prawdziwy samochód jeździ na benzynę. Prawdziwy traktor jeździ na ropę.aro pisze:Szkoda, że tylko benzynka... - sądząc po pojemnościach
Karolcia pisze:Nat pisze:Prawdziwy samochód jeździ na benzynę. Prawdziwy traktor jeździ na ropę.aro pisze:Szkoda, że tylko benzynka... - sądząc po pojemnościach
to na gaz co jezdzi![]()
Oj, Nat... Musiałbys się przejechac takim dieslem, aby poczuc tą frajde.... Przykładowo silnik 1.9jtd 115kM, 275Nm jeździ dużo lepiej niż nie jedna benzynka, a w życiu ciągle jeździłem tylko autami z silnikami benzynowymi iteż twierdziłem że diesel do traktora... ale do czasuNat pisze:Prawdziwy samochód jeździ na benzynę. Prawdziwy traktor jeździ na ropę.aro pisze:Szkoda, że tylko benzynka... - sądząc po pojemnościach
...albo turboTaz pisze:Dudi, tu się zgodzęW trasie dieslem jeździ się przyjemniej niż benzyną, no chyba że benzyna ma 6 garów i automat
Za to benzyna nie ma psującej się turbiny, intercoolera i wysokociśnieniowych wtryskiwaczyaro pisze:Taz wszystko fajnie, ale musisz dodac do swego przeliczenia koszt montażu LPG i jego serwisowanie + ileś litrów PB na odpalanie i od czasu do czasu trzeba smignąc na PB.
Teraz mam w domu 3 auta i każde z innym silnikiem: Dedra 1.6 z LPG, Alfa 156 1.6 PB i Alfa 156 1.9jtd i mam co porównywac a w dodatku jezdziłem wiekszymi benzynkami i jak przyszło do tankowania to![]()
No i to spalanie. To ta Lybra musi byc bardzo oszczędna