Odziedziczylem po poprzednim wlaścicielu mojej Lucynki bagaznik dachowy tzn te poprzeczne lagi- chyba oryginalne Lancii. do tego ustrojstwa nie pasuje standardowy bagaznik na narty (na pewno) a rowerowy pewnie tez nie. Czy wiecie jaki bagaznik (ten podłuzny) będzie tu odpowiedni
I jeszcze jedno, z innej beczki, czy ktoś widział Libre SW z relingami
Pozdrawiam
Nat + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem! Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Widziec - dalbym glowe ze widzialem. I to zarowno na zywo jak i w wiekszosci ogloszen. Ale probowalem znalezc cos na image.google.com - i bez skutku. Jednak w katalogu bagaznikow Thule przy wyborze marki jest rozroznienie - Lybra SW i Lybra SW z relingami, czyli cos takiego na pewno sie zdarza.
Aha, relingi dachowe nie wystepuja w katalogu czesci. Wiec niestety nie da sie chyba tego zalozyc - np. z rozbitej Lancii...
Jabluszko pisze:BTW macie może zdjęcia Lybry z relingami?
Pozdrawiam
JM
Moim zdaniem adaptowane relingi wyglądają fatalnie, w realu jeszcze gorzej:
Jak juz ktoś nie może znaleźć oryginalnego bagażnika dachowego, to chyba już lepiej zainwestowac w podróbkę np. thule.
Pozdrawiam
Nat + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem! Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
a nie lepiej kupić sobie belek poprzecznych np z Thule z kitem pod Lybre? Z drugiej strony nikt nikomu nie każe jeździć z takim bagażnikiem non-stop, ja montowałem bagażnik pod boksa raz w roku. Montaż takiego thula, jeśli ma się wszystko odmierzone, trwa około 15minut. demontaż jeszcze krócej
Troszkę szpecą takie relingi rodem z marei w Lybrze...
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, była Croma 1,9 150KM jest Lancia Ypsilon Platino 0.9 i Ford Galaxy