Lancia Lybra 1.9 jtd
Czy jest na forum osoba ktora miala w przedniej lampie muszki / drobne zanieczyszczenia - jak to najlepiej oczyscic / jak to zrobic ?
Pozdrawiam

No i spytałemlesny_83 pisze:spytaj w aso
Dokladnie o co sie pytales - co to za czesc za 60 PLN-ow ??Rodżer pisze:No i spytałemlesny_83 pisze:spytaj w asoCzęść dostępna na zamówienie - 60 PLN/szt.
Kolego, Ty opisujesz moje auto??? U mnie to wygląda DOKŁADNIE tak samo!Rodżer pisze: Pogrzebałem koło lamp i znalazłem "odpadnięte" zaślepki co to mają być z tyłu lamp; niestety obie mają ułamany zaczep. Poprzedni właściciel próbował to jakimś kitem przyklejać ale bezskutecznie. I mam teraz zagwozdkę co z tym zrobić; na allegro klient chce za sztukę prawie 40 złotych, a nowa lampa 450Ewentualnie może używka, byle ze sprawną zaślepką....
A ja tylko tak wymieniam żarówki - wyciągam lampę i z głowy.Gwint mam przesmarowany, z odkręceniem śrub żadnych problemów - cała operacja trwa 5 minut.olobus pisze:Ostrzegam przed demontażem reflektora przedniego - to prawdziwa masakra, niby dwie śrubki i finał ale żeby je wykręcić to trzeba mieć cierpliwość i troche szczescia ( u mnie pechowo oba gwinty poleciały i zrobilo sie bagno).