Witam
Zauważyłem ostatnio że przy większych szybkościach (zaczyna się tak od 70 km/h) coś mi świszczy (tak jakby przedostawało się powietrze jak przy większym wietrze przez nieszczelne okno) od strony pasażera w okolicach poduszki. Tak samo przy ostrzejszym skręcaniu z nawiewu po lewej stronie kierownicy coś głośniej świszczy tak jakby gdzieś przedowstawało się powietrze tak jakby była dziura. Jeżeli ktoś spotkał się z czymś podobnym to proszę o pomoc.
Lybra - Świszczenie
- heniu1980
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra - Świszczenie
Lancia Lybra 1.9 JTD SW, 81 kw, 2001
Odp: Świszczenie
To pewnie zalety automatycznej klimy. Jak nastawisz sobie temperaturę to sterownik klimy sam decyduje czy wpuszcza świeże powietrze, czy zamyka obieg i schładza/ogrzewa powietrze z wnętrza. Zauważyłem, że podobny objaw mam u siebie jak różnica pomiędzy temperaturą zewnętrzną, a nastawioną jest ok. 1-2 st.C
Zazwyczaj pomaga zwiększenie tej różnicy o 1-2 stopnie i przestaje świszczeć.
Zazwyczaj pomaga zwiększenie tej różnicy o 1-2 stopnie i przestaje świszczeć.
G.Furtak
Ducati ST-2 /Lancia Lybra SW 2.4 JTD /Saab 90016v
Lancia. Il Granturismo.
Ducati ST-2 /Lancia Lybra SW 2.4 JTD /Saab 90016v
Lancia. Il Granturismo.
- heniu1980
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Odp: Lybra - Świszczenie
To chyba nie to. Dzisiaj jak jechałem pobawiłem się klimą tak jak piszesz z temperaturą, wyłączyłem ją i wypróbowałem w eco i przy wszystkich ustawieniach dalej świszczy. Wydaje mi się że to chyba jakaś nieszczelność ale nie mogę jej zlokalizować.
Lancia Lybra 1.9 JTD SW, 81 kw, 2001