Delta II - ksenony
-
- Klubowicz
Delta II - ksenony
Witam mam pytanko czy do Delty da sie zalozyc ksenony?lub czy sa takie zarowki kenonwe ktore nie potrzebuja pezrubki lampy?niechodzi mi oczywiscie o pseldo ksenony z marketow a 39.99zl

IV- miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii,oraz specjalne wyróżnienie

www.close2you.pl - drogeria internetowa Agnieszki Zapraszam.
- Maciej-konin
- Forumowicz/ka
Odp: Delta II - ksenony
Witam!
Obawiam sie ze bedzie z tym problem, ostatnio przekopałem internet i nie znalazłem zadnych lamp oprocz standardowych...a do ksenonow musi byc chyba polerowane szkło, i tu jest problem...
Pozdrawiam
Obawiam sie ze bedzie z tym problem, ostatnio przekopałem internet i nie znalazłem zadnych lamp oprocz standardowych...a do ksenonow musi byc chyba polerowane szkło, i tu jest problem...
Pozdrawiam
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
HIDy chyba wkłada się w zwykłe lampy
- Maciej-konin
- Forumowicz/ka
Chyba do malucha a nie do lancitopcio1 pisze:HIDy chyba wkłada się w zwykłe lampy

Tam raczej nie ma miejsca na taki badziew...
Ostatnio zmieniony 19 paź 2009, 19:03 przez Maciej-konin, łącznie zmieniany 1 raz.
- topcio
hym, a to czemu?
-- 19 Paź 2009, 19:06 --
ALLEGRO pisze:Białe i stabilne światło 6000K lub 4300K , mocniejsze o 30% od zwykłych zestawów XENON HID
Dłuższa żywotność przetwornic i palników.
Szerszy zakres temperatury pracy. (mniej wrażliwe na niskie i wysokie temperatury)
Nie powodują zakłóceń w działaniu CB, Radia, Nawigacji GPS ,Telefonu, Sprzętu Audio itp.
Przystosowany jest do każdego modelu auta, w którym zamontowano oświetlenie typu H7.
Zestawy te, posiadają certyfikaty: ISO 9001:2000, SASO, TUV, CE, oraz Homologację E-26
Uzyskane certyfikaty potwierdzają wysoką jakość oraz możliwość stosowania w samochodach, bez wpływu na działanie urządzeń elektrycznych i elektronicznych.
- Maciej-konin
- Forumowicz/ka
Nie wiem czy to jest opis do tych hid'ow, ale z wlasmego doswiadczenia wiem bo po poprzednim włascicielu zostały mi takie hidy, ktore wypaliły mi dziury w gornych plastikach lampy, poupalały sie kable zasilajace lampy i dosc czesto paliły sie bezpiecznikitopcio1 pisze:hym, a to czemu?
ALLEGRO pisze:Białe i stabilne światło 6000K lub 4300K , mocniejsze o 30% od zwykłych zestawów XENON HID
Dłuższa żywotność przetwornic i palników.
Szerszy zakres temperatury pracy. (mniej wrażliwe na niskie i wysokie temperatury)
Nie powodują zakłóceń w działaniu CB, Radia, Nawigacji GPS ,Telefonu, Sprzętu Audio itp.
Przystosowany jest do każdego modelu auta, w którym zamontowano oświetlenie typu H7.
Zestawy te, posiadają certyfikaty: ISO 9001:2000, SASO, TUV, CE, oraz Homologację E-26
Uzyskane certyfikaty potwierdzają wysoką jakość oraz możliwość stosowania w samochodach, bez wpływu na działanie urządzeń elektrycznych i elektronicznych.
Po usunieciu tego bubla i wymianie na BLUE VISION i NIGHT BREAKER problem z bezpiecznikami i grzejacymi sie kablami znikł, a i swiatło jest jakies takie przyjemniejsze...
Pozdrawiam
Ale to jest tylko moje zdanie i nie kazdy musi sie z nim zgodzic
Nie chce tu wytoczyc jakiejs wojny pomiedzy zwolennikami HID'ow, a ich przeciwnikami
- topcio
Ja akurat jestem zwolennikiem tradycyjnych, markowych żarówek
, o HIDach tylko czytałem

- Przemek
- Klubowicz
- Imię: Przemek
- Kontakt:
...albo na prawie, albo na "xenonach"...

FREEMONT URBAN 2.0 JTDM2 automat 170 KM (narazie)
była : Kappa 2,4 JTD 616A GRIGIO URANO z jeszcze nowszym wirusem
CROMA 1,9 JTDM 150 KM 272/B AVORIO VANITOSO VR.z wirusem
>wojtekr3@interia.pl 600 227 557
Idiotów na świecie nie ma wcale tak wielu. Są tylko bardzo dobrze rozstawieni
była : Kappa 2,4 JTD 616A GRIGIO URANO z jeszcze nowszym wirusem

CROMA 1,9 JTDM 150 KM 272/B AVORIO VANITOSO VR.z wirusem
>wojtekr3@interia.pl 600 227 557
Idiotów na świecie nie ma wcale tak wielu. Są tylko bardzo dobrze rozstawieni
Maciej-konin pisze:Witam!
Pozdrawiam
chyba nie musi być polerowane, w kappie są ksenony w tradycyjnych szkłach
-
- Klubowicz
no to chyba zostane przy tradycyjnych zarowkach...a mam takie pytanie.ktore zarowki byscie polecali najbardziej z tch drozszych?widzialem h1 philipsa za 179zl tylko czy warto??

IV- miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii,oraz specjalne wyróżnienie

www.close2you.pl - drogeria internetowa Agnieszki Zapraszam.
- topcio
a w Themie można założyć HIDy i nic policja nie zrobi
, jest automatyczne poziomowanie i są spryskiwacze świateł (przynajmniej w mojej) - tak sobie dziś pomyślałem 

- Jeremy McFee
- Klubowicz
Automatyczne poziomowanie w Themie?
No niby jest - ale czy działa? To podobno pierwsza rzecz, która się "ryczałtowo" pitoliła
U mnie nigdy nie działało - a regulatory przy lampach musiałem "odrutować", żeby jako tako się trzymały.
A te "ksenony" są zwyczajnie przereklamowane - lepszy efekt w Themie dają żarówki H3 100W (niestety, zabronione przez prawo - ale i instalacja ciężko je znosi - palą się ebonitowe oprawki).
No niby jest - ale czy działa? To podobno pierwsza rzecz, która się "ryczałtowo" pitoliła

A te "ksenony" są zwyczajnie przereklamowane - lepszy efekt w Themie dają żarówki H3 100W (niestety, zabronione przez prawo - ale i instalacja ciężko je znosi - palą się ebonitowe oprawki).