Lybra - awaria poduszki powietrznej airbag
-
- Forumowicz/ka
Lybra - awaria poduszki powietrznej airbag
Własnie, nie świeciły mi mijania i sprawdzałem różne bezpieczniki, po kolei wyciągając je. Otoż po całej tej operacji świecą mi się teraz wciąż dwie kontrolki, opisane w instrukcji dokładnie tak: awaria poduszki powietrznej AIR BAG i Wyłączona poduszka powietrzna po stronie pasażera. Czy można jakoś to zgasić na własną rękę czy trzeba podpinać sie pod kompa? U mnie to tylko a wso fiata pewnie mogliby pomoc, ale to zdziercy straszliwi.
p.s. korzystałem z opcji szukaj, ale tego konkretnego problemu nie znalazłem.
p.s. korzystałem z opcji szukaj, ale tego konkretnego problemu nie znalazłem.
Lancia Lybra 2.4 JTD
Odp: Lybra - Awaria poduszki powietrznej air bag
Pozostaje usunięcie błędu poprzez komputer...
-
- Forumowicz/ka
Czytałem troszkę na ten temat w innych postach. Wiem, że robi się to pod kompem, niektórzy mają fachmanów z odpowiednim sprzętem. Ja mam niestety tylko aso fiata i obawiam się że wezmą jak za zboże a i tak problemow z tym narobią...Nie wiecie gdzie w Warszawie możnaby to tanio i od ręki załatwić? Będę tam w weekend.
Lancia Lybra 2.4 JTD
W warszawie do kol.argenta67 najpewniej.Air bag nie robi się od ręki.To nie wymiana żarówki 

Dział "zrób to sam" - post "lybra kappa - podłączenie air bag".
Pozdrawiam !!!
- mr.kura
- Klubowicz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
mam ten problem, i jeżeli jest to "walnięty" sensor poduszki nie naprawiaj tego tylko kup nowy/ używany. Gość w Tychyach zajmujący się elektroniką powiedział mi że bez najmniejszego problemu może mi to naprawić (coś tam trzeba polutować w sensorze), jednak nie zrobi tego bo nie chce mieć mnie "na sumieniu" jeżeli podczas wypadku poduszki nie odpalą - zalecił mi kupić sprawne urządzenie. I myśle że jest to najsensowniejsze wyjście, może droższe, ale ...
-
- Forumowicz/ka
Re: Lybra - Awaria poduszki powietrznej air bag
No mój mechanior kupił ostatnio kompa boscha i mnie podłączył, błąd napinaczy bez problemu wykasował w 5 sekund, ale już błędu air bagów nie mógł, twierdzi że uszkodzony sterownik. i co ja biedaczek mogę z tym teraz zrobić?
To jak, nikt się z takim problemem nie spotkał? Ja żaden fachman nie jestem, choć przy Lucynce się troszkę poduczyłem. czy taki sterownik się wymienia, czy jest w ogóle do zdobycia?
To jak, nikt się z takim problemem nie spotkał? Ja żaden fachman nie jestem, choć przy Lucynce się troszkę poduczyłem. czy taki sterownik się wymienia, czy jest w ogóle do zdobycia?
Ostatnio zmieniony 08 lut 2011, 10:05 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączyłem posty
Powód: Połączyłem posty
Lancia Lybra 2.4 JTD
- mr.kura
- Klubowicz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
musisz zczytać ze swojego sterownika numer i poszukaj np. na allegro
A może banalna zworka pod którymś z foteli albo w słupku "się rozpięła była" i dlatego wywala ciągle błąd? Czasami największe problemy mają najprostsze przyczyny.
Pozdrowienia z ziemi Połczyńskiej
Lybra SW '99 1.9 jtd,
Lybra SW '99 1.9 jtd,
-
- Forumowicz/ka
Nie miałem wciąż czasu się tym zająć, ale czytałem że można sensor zresetować i powinno być git. Tak jak wcześniej pisałem, problem powstał po zabawie bezpiecznikami i myślę, że to jest przyczyna zamieszania. Niedługo ponowny przegląd auta i fajnie by było gdyby kontrolka zgasła.
Lancia Lybra 2.4 JTD
-
- Forumowicz/ka
Re: Lybra - awaria poduszki powietrznej airbag
Nie sama, ale pod kompa był podłączony, wykasowaliśmy błąd napinaczy, a airbagów się nie dało. Dlatego zakładam, że zresetowanie pozwoli wykasować błąd. Nie twierdziłem, że sobie ot tak kontrolka zgaśnie, nie wiem skąd ta ironia.
Lancia Lybra 2.4 JTD