Dedra - odpala i gaśnie
- Johnny
- Forumowicz/ka
- Imię: Piotr
Dedra - odpala i gaśnie
witam, problem polega na tym, że auto normalnie odpala przy czym pochodzi chwile około 5 sekund do 10 i nagle jakby mu paliwo odcinało i gaśnie, i tak w kółko, nawet mniej więcej po tym samym czasie gaśnie , nie jest tak że raz pochodzi dłużej a raz krócej tylko ciągle tyle samo, i na dodatek jakiś dziwny odgłos z silnika dochodzi jakby normalnie jakiś "huragan" przechodził bo tak dziwnie wieje jakby, ciężko mi ten dźwięk opisać( takie woooooo), co to może być ? dzisiaj dopiero się ten problem pojawił silnik 1.6 monowtrysk 57 kW, wcześniej normalnie palił bez problemu można powiedzieć że na dotyk w sumie tera też tak pali tylko po prostu gaśnie, rzecz dzieje się na paliwie, na gazie nie próbuje nawet odpalać bo się nie da : /
Lancia Dedra 1.6 8V 30 tyś km miłych wspomnień
Lancia Kappa 2.4 20V 67 tyś km miłych wspomnień
Lancia Kappa 2.0 20V TURBO
- deltadevill
- Forumowicz/ka
Re: Dedra - odpala i gaśnie
po pierwsze dlaczego na gazie nie da sie odpalic? moja delta II odpalala na gazie nawet przy -10 bo mialem pomke benzyny zje..ana, wiec tak sprawdz wlasnie pompke benzyny bo u mnie tak bylo zanim stanela calkiem bo jak przekrecisz kluczyk pompka nabija cicsnienie i rusza po odpaleniu u Ciebie pewnie nie rusz i dlatego chodzi chwile zanim zgasnie bo pali to paliwo co pompka nabila,moze to byc wina pomki lub jej sterowania ze nie podaje po odpaleniu,noi filtr paliwa i gazu trzeba sprawdzic bo na gazie ma tez odpalic bez laski moze nie tak ladnie jak na benzolu ale ma zapalic
Moje 2 piekne panie
moja pani i lancia 
Była delta 1.6 jest kappa 2.4 tds

Była delta 1.6 jest kappa 2.4 tds

Odp: Dedra - odpala i gaśnie
Widocznie ma taką instalację gazową, która uniemożliwia odpalenie na gazie. W Espero mam instalkę firmy Zavoli i nie mogę odpalić na gazie. Jedynie na benzynie i dopiero przełączenie na gaz.
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
- Johnny
- Forumowicz/ka
- Imię: Piotr
Odp: Dedra - odpala i gaśnie
filtr paliwa był wymieniany, na gazie nie odpali bo to długa historia, a pompka ciągle podaje paliwo więc z nią jest chyba ok, chodzi po odpaleniu, a gdzie jest "sterowanie" pompki ? bo to mi się wydaje właśnie ze coś z nim jest nie tak ze po chwili odcina dopływ paliwa, a ten hałas dziwny, to możliwe ze rolka napinacza jest za niego odpowiedzialna ??
odkręciłem filtr powietrza i zobaczyłem to

odkręciłem filtr powietrza i zobaczyłem to

Lancia Dedra 1.6 8V 30 tyś km miłych wspomnień