Kappa - czy felgi beda pasowac?
Kappa - czy felgi beda pasowac?
wymiary felg jakimi jestem zainteresowany: rozmiar: 17" szerokość: 7.5" (7.5x17) ET: 40 rozstaw śrub: 5x108 otwór centrujący: 65.1 pytanie tylko czy beda pasowac? liczylem ta glebokosc montazu i rant nachodzilby na piaste na dlugosc 1,25cm i nie mam pojecia czy to dopuszczalne i czy konieczne sa dystanse ktorych niewiem czemu ale wolalbym nie montowac. opony jakie chce zalorzyc to 215/45/17 a jezeli chodzi o otwor centrujacy to zalozyc mozna wiadomo pierscienie.
Odp: Kappa - czy felgi beda pasowac?
sachaj pisze:wymiary felg jakimi jestem zainteresowany: rozmiar: 17" szerokość: 7.5" (7.5x17) ET: 40 rozstaw śrub: 5x108 otwór centrujący: 65.1 pytanie tylko czy beda pasowac? liczylem ta glebokosc montazu i rant nachodzilby na piaste na dlugosc 1,25cm i nie mam pojecia czy to dopuszczalne i czy konieczne sa dystanse ktorych niewiem czemu ale wolalbym nie montowac. opony jakie chce zalorzyc to 215/45/17 a jezeli chodzi o otwor centrujacy to zalozyc mozna wiadomo pierscienie.
Bez założenia felgi i to wraz z oponą na piastę nic nie zobaczysz. Mało z tego jeszcze musisz się przejechać, pohamować trochę, poskręcać kołami itd. dopiero wtedy jak nie będzie nic obcierać możesz powiedzieć że jest OK. Wg. rozmiarów felgi można tylko orientacyjnie, z małym stopniem prawdopodobieństwa coś powiedzieć. Chyba że jest to oryginalna felga.
Jeszcze jakbyś wrzucił fotki lub link do aukcji.
Re: Kappa - czy felgi beda pasowac?
>http://moto.allegro.pl/item972112093_17 ... mplet.html cos takiego kappa czarna wiec wzor bardzo mi pasuje:P sa to nowe i z allegro i wlasnie nie wiem co mam robic
szczerze mówiąc bałbym się jeździć na chińskich podróbkach.. jeszcze to logo na deklu, prawie BBS 

Ja też. To chyba jest wyrób koreański. Na pewno są b.słabe i miękkie.bart.ek pisze:szczerze mówiąc bałbym się jeździć na chińskich podróbkach.. jeszcze to logo na deklu, prawie BBS
Ja właśnie mam jakieś koreańskie felgi. Przy 15' i ET 40 jest wszystko OK. Nic nie trze, jedynie widać ze koła są trochę "schowane" w nadkolu. Co do trwałości to przejechały jakieś 15 tyś km po naszych drogach i są OK. Nie skrzywiły się, dają się wyważyć. Ale może to zasługa wysokiego profilu opony, że jeszcze się z nimi nic nie stało.
ja mam zamiar do tego posadzic moja kappe wiec mysle ze jak kola beda schowane to nawet dobrze i przy obnizeniu nie bedzie az tak sie wyrozniac ze sa mocno schowane.a co powiecie o dystansach?kiedys tato mial w alfie 166 i niby wszystko bylo ok. i jak mozecie dajcie mi odpowiedz na ten post ktory zostal olany
>viewtopic.php?f=14&t=38227 i co do dekla prawie bbs:D to bym wymienil na czarne lancia:D wszystko przemyslane:P