Koszt LPG w V6 ...
Koszt LPG w V6 ...
Witajcie,
mam wrażenie, że kiedyś znalazłem w archiwum tę informację, ale nie mogę jej teraz namierzyć ... jaki jest koszt instalacja LPG (raczej sekwencja, ale II też jeżeli może być) do tego silnika? Z góry dzięki za odpowiedź.
--
Krzysiek
mam wrażenie, że kiedyś znalazłem w archiwum tę informację, ale nie mogę jej teraz namierzyć ... jaki jest koszt instalacja LPG (raczej sekwencja, ale II też jeżeli może być) do tego silnika? Z góry dzięki za odpowiedź.
--
Krzysiek
Krzysiek
V6
V6
Koszt LPG w V6 ...
Na mieszalniku to slabo to pojdzie i wiecznie bedziesz mial problemy... koszt około 2500zl. Sekwecja powiedzmy od 4600 do 6000tys zalezy jaki soft, wtryski etc.
Do czego to ma byc??
Do czego to ma byc??
Koszt LPG w V6 ...
Np. do tego (tu byla V6 w ofercie LT) , jazda miasto/trasa około 50/50, chcę kupić na samochód na 3-5 lat, jednocześnie nie zbankrutować na paliwie i częściach."Łukasz" pisze:Na mieszalniku to slabo to pojdzie i wiecznie bedziesz mial problemy... koszt około 2500zl. Sekwecja powiedzmy od 4600 do 6000tys zalezy jaki soft, wtryski etc.
Do czego to ma byc??
--
Krzysiek
Krzysiek
V6
V6
Koszt LPG w V6 ...
Cóż ci powiedziec...tylko sekwecja, gazu bedzie wdychac ojojoj no ma apetyt"dellti" pisze:Np. do tego (tu byla V6 w ofercie LT), jazda miasto/trasa około 50/50, chcę kupić na samochód na 3-5 lat, jednocześnie nie zbankrutować na paliwie i częściach."Łukasz" pisze:Na mieszalniku to slabo to pojdzie i wiecznie bedziesz mial problemy... koszt około 2500zl. Sekwecja powiedzmy od 4600 do 6000tys zalezy jaki soft, wtryski etc.
Do czego to ma byc??
--
Krzysiek

Koszt LPG w V6 ...
Napisz jaki konkretnie silnik ja mam u siebie i jest Oki z małymi mankamentami
Koszt LPG w V6 ...
Odnoszę wrażenie, że po protu nie zauważyliśmy jak pod tym samym linkiem Autokomplex zmienił ofertę. Pod stałym adresem co i raz nowe auto jest prezentowane. Ot, co nas tu wprowadziło w dyskusję.
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517
tel. 501-122-517
Koszt LPG w V6 ...
hehe, dokładnie tak - kolega gracjan26 odświeżył wątek sprzed dwóch miesięcy"grzole" pisze:Odnoszę wrażenie, że po protu nie zauważyliśmy jak pod tym samym linkiem Autokomplex zmienił ofertę. Pod stałym adresem co i raz nowe auto jest prezentowane. Ot, co nas tu wprowadziło w dyskusję.

A skoro już wyszedł na wierzch wątek ze spalaniem, to krótka informacja dla następnych szukających takich informacji - spalanie LPG V6 w mieście 18-19litrów, trasa 12-14 :/ Te 14 to przy praktycznie stałej jeździe 130-140 na dłuższym (>250Km) odcinku. Oczywiście nie w Polsce, bo u nas przepisy zabraniają

Przy okazji jak w końcu wrzucę fotki do działu "nasze lancie" to umieszcze też dokładniejsze informacje na temat spalania.
Krzysiek
V6
V6
Koszt LPG w V6 ...
No to 2.0T jest jednak dużo oszczędniejsza
- przynajmniej w mieście, bo na trasie to już podobnie...

******* KJ ******
Koszt LPG w V6 ...
Hmm... naprawde z tym spalaniem aż taka kaplica? Przecież to gorzej niż w BMW 750il które jest ciężkim autem na automacie z przestarzałym silnikiem..."dellti" pisze: hehe, dokładnie tak - kolega gracjan26 odświeżył wątek sprzed dwóch miesięcyI pod tym linkiem rzeczywiście była kappa V6, która teraz należy już do mnie i jest zagazowana instalacją Prinsa.
A skoro już wyszedł na wierzch wątek ze spalaniem, to krótka informacja dla następnych szukających takich informacji - spalanie LPG V6 w mieście 18-19litrów, trasa 12-14 :/ Te 14 to przy praktycznie stałej jeździe 130-140 na dłuższym (>250Km) odcinku. Oczywiście nie w Polsce, bo u nas przepisy zabraniają![]()
Przy okazji jak w końcu wrzucę fotki do działu "nasze lancie" to umieszcze też dokładniejsze informacje na temat spalania.

Pozdrawiam
Koszt LPG w V6 ...
To jak jest kapica z tym spalaniem czy nie?
Czy to ma oznaczać; że wsiadam w Kappe; wyruszam w krótką trase 70 km; jade bez szaneństw zwykłymi drogami czyli przez większość czasu 70-80 km/h; czasem 90-110 km/h i fura mi spala 14 l LPG na 100 km????
Przykładowo Megane 1.4 w takiej trasie średnio weźmie z 5,5 litra. A przecież nie jest 2 razy mniejszym autem!
Przecież w trasie jaki by nie był silnik to furka musi spalić mniej niż 10 litrów; nie da rady! Chyba że ktoś szaleje; albo jedzie po dobrej drodze cały czas 180 km/h. Ale gdzie w PL oprócz A4 do Wrocławia tak można?
Wg danych producenta wychodzi że 2.0 w trasie pali 8.3l, a 3.0 8,9l, różnica troszkę ponad poł litra czyli nic. Czyli tak jak mówie
Jakiby nie był silnik dużo więcej nie spali 
Pozdrawiam
Czy to ma oznaczać; że wsiadam w Kappe; wyruszam w krótką trase 70 km; jade bez szaneństw zwykłymi drogami czyli przez większość czasu 70-80 km/h; czasem 90-110 km/h i fura mi spala 14 l LPG na 100 km????
Przykładowo Megane 1.4 w takiej trasie średnio weźmie z 5,5 litra. A przecież nie jest 2 razy mniejszym autem!
Przecież w trasie jaki by nie był silnik to furka musi spalić mniej niż 10 litrów; nie da rady! Chyba że ktoś szaleje; albo jedzie po dobrej drodze cały czas 180 km/h. Ale gdzie w PL oprócz A4 do Wrocławia tak można?
Wg danych producenta wychodzi że 2.0 w trasie pali 8.3l, a 3.0 8,9l, różnica troszkę ponad poł litra czyli nic. Czyli tak jak mówie

Pozdrawiam
Koszt LPG w V6 ...
Te średnie z trasy nie są przewidywane na nasze warunki - u nas cięgle hamujesz, przyspieszasz itd. - rzadko kiedy możesz sobie jechać spokojnie z w miarę stałą prędkością. A to się bardzo mocno odbija na spalaniu. U mnie np. jazda katowicką do Krakowa czy Częstochowy mimo wyższej średniej prędkości oznacza niższe średnie spalanie niż na zwykłych jednopasmówkach np. nad morze.
A co do 750 w automacie - to nie wiem jak w trasie, ale po Warszawie w 20 L się nie zmieścisz.
A co do 750 w automacie - to nie wiem jak w trasie, ale po Warszawie w 20 L się nie zmieścisz.
******* KJ ******
Koszt LPG w V6 ...
Da radę"Gregory" pisze: Przecież w trasie jaki by nie był silnik to furka musi spalić mniej niż 10 litrów; nie da rady! Chyba że ktoś szaleje; albo jedzie po dobrej drodze cały czas 180 km/h. Ale gdzie w PL oprócz A4 do Wrocławia tak można?

Co więcej nie da rady mniej, chyba że zostaniesz mistrzem Polski emerytów w jeździe na kropelce. Ale i wtedy oewnie coś koło tego wyjdzie

Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW