Polska policja otrzyma 200-konne pościgowe radiowozy alfa romeo 159.

Już nie tylko policyjne ople vectra z wideorejestratorami będą ścigać niepokornych kierowców. Polska drogówka wzbogaci się o 120 nieoznakowanych radiowozów spod znaku Alfa Romeo.

Kia Ceed nie jest złaSkalniak71 pisze:nawet się cieszębędę mógł częściej podziwiać piękne włoskie auta zamiast Kiiiijiii Ceed...
WG Dekry 159 jest w pierwszej 10 najmnije awaryjnych aut w swojej klasie. A wg testów długodystansowych, zawieszenie jest niezniszczalne w porównaniu do sypiącego się 156. Podobnie jak wreście bezproblemowa włoska elektronika.Michael G pisze: Teraz czas na Alfy...
Ale bez złosliwości.
Zając awaryjność modelu 156, budżet Policji tego nie wytrzyma a ilość pościgowców w akcji po 2 latach użytkowania zredukuje się o 50%. To delikatne auta wymagające troskliwej obsługi. Już widzę jak to będzie w praktyce...
Nie zmienia to faktu ,że jest ona (159)ślicznym autem ale w kombi.
Ciutkę ci licznik przekłamywałMichael G pisze: Rocznik 1994 155KM, 220 km/h (215 wyciągnąłem dalej już miałem strcha)
Hehe w dobrej było wtedy formire to autko. Ale licznik faktycznie tyle wskazał. Fakt że jechałem nie wiecej niż 3-4 minuty w ten sposób . A oczywiście racja z tym przekłamywaniem..Jeremy McFee pisze:Ciutkę ci licznik przekłamywałMichael G pisze: Rocznik 1994 155KM, 220 km/h (215 wyciągnąłem dalej już miałem strcha)Nominalnie max 210 km/h (220 tylko z góry, z dobrym wiatrem w tyłek - a i to tylko we w miarę nowym wózku
Ja mam wręcz przeciwnie - jak siedzi mi na ogonie mondziak, vectra czy skodovka, zamiast odejść puszczam, bo może to nieoznakowaniec. Teraz dojdą jeszcze ARpew pisze:Alfa 159 jest tak popularnym i niewyróżniającym się samochodem że nieoznakowane radiowozy wtopią się w tłum aut niczym duchy
Specjalnie dla Ciebie:broker pisze:Kiedy byłem dzieckiem, zawsze interesowały mnie radiowozy. Dlaczego? Ze względu na koguty, światła ostrzegawcze i syreny.