Sharuga pisze:Bez urazy, ale śmiem wątpić

Wyjazd w ciemno o tej porze roku i przy takiej pogodzie na Bałtyk, tym bardziej w rejon Międzyzdroje-Dziwnówek może skutkować koniecznością wzięcia kwatery nawet parę kilometrów od morza...
Nie zgadzam się, właśnie wróciłem z wojaży po okolicach naszego morza od Helu do Karwi. Wyjechałem na spontan, nie było żadnego, ale to żadnego problemu z noclegiem dla 4 osób. Jest sporo (dużo to bym przesadził) ofert wolnych pokoi czy kwater lub domków. Cenowo od 35 zł. do nawet 100. Ja bez problemu we Władysławowie wynająłem domek 4 os. z pełnym węzłem sanitarnym - 700 m od morza (tak jest na wizytówce, mi si.e wydawało że jest znacznie bliżej, kilka minut pieszo z dziećmi) za 160 zł + 6 zł. opłaty klimatycznej. jak spacerowałem po wymienionych miejscowościach widziałem co krok informację o wolnych pokojach.
Podobnie było na Mazurach gdzie zajechaliśmy w drodze powrotnej, dokładnie w Mikołajkach w centrum mieliśmy domek z pełnym węzłem za 150 zł. fakt, w Mikołajkach pomógł mi patrol Policji z którego f-sz zadzwonił w kilka znanych sobie miejsc i podpilotował mnie pod sam domek, po tym podpilotował mnie jak maszyną dojechać pod samą plażę
Pomimo pomocy, było dużo informacji o wolnych pokojach.
Jestem świadomy, że lepiej jechać na pewniaka, ale na spontan tez można. Jest w czym wybierać, to już inna bajka niż kilka naście lat temu gdzie to turysta musiał prosić.