Lybra - malowanie lusterka zewnetrznego
Lybra - malowanie lusterka zewnetrznego
Witam
czy ktoś ma jakiś sposób na malowanie lusterka które jest już pomalowane i trzeba zamienić na inny kolor ?
-matowanie 160 papier tak ?
-podkład fuller czy jak to się zwie ?
-malowanie tak ?
Może jakaś foto relacja bo ja nic nie znalazłem
czy ktoś ma jakiś sposób na malowanie lusterka które jest już pomalowane i trzeba zamienić na inny kolor ?
-matowanie 160 papier tak ?
-podkład fuller czy jak to się zwie ?
-malowanie tak ?
Może jakaś foto relacja bo ja nic nie znalazłem
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Kontakt:
Re: Lybra malowanie lusterka zewnetrznego
Matowisz papierem np. 400 (ja bym wziął jeszcze drobniejszy) , potem wygładzasz wodnym by rysek nie było.
Jak już było malowane i nie zedrzesz lakieru do plastiku to podkład jest zbędny.
Malujesz baza (ja malowałem nią zawsze 3 razy cienka warstwą), potem papier wodny np 2000 i wygładzenie (domyślam się że będziesz malował spreyem) i na gładka bazę klar (ja robiłem/nanosiłem znowu 3 cienkie warstwy) i później jak już wyschnie na 100% (2-5 dni) ostatnie polerowanie i gotowe
Jak już było malowane i nie zedrzesz lakieru do plastiku to podkład jest zbędny.
Malujesz baza (ja malowałem nią zawsze 3 razy cienka warstwą), potem papier wodny np 2000 i wygładzenie (domyślam się że będziesz malował spreyem) i na gładka bazę klar (ja robiłem/nanosiłem znowu 3 cienkie warstwy) i później jak już wyschnie na 100% (2-5 dni) ostatnie polerowanie i gotowe
Re: Lybra malowanie lusterka zewnetrznego
No one jest juz pomalowane wiec faktyczne papierkiem zmatowić i malować
Re: Lybra - malowanie lusterka zewnetrznego
Zmatowałem dzisiaj lusterko papierem wodnym 2000
Jutro będę malował
Jutro będę malował
Tak wygląda po malowaniu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- mac1us
- Klubowicz
- Imię: Maciek
Słabo
Bezbarwnego jest za mało lub za duży groch zrobiłeś. Teraz przeleć papierem 2500 na mokro, uważaj nie przedrzyj bezbarwnego. Potem pasta polerska i będzie git.

Słabo to tutaj doradzacie i cieniutko ! A lusterko jest już założone na Lybrę i wygląda Super. Bezbarwnego nie dawałem widocznie tak padło światło.
Nie będę wydawał nie wiadomo jakich nakładów finansowych na lusterko i znów jakiś baran zetnie zakręt !
pozdro
Nie będę wydawał nie wiadomo jakich nakładów finansowych na lusterko i znów jakiś baran zetnie zakręt !
pozdro
ja jestem zadowolony Lancia tez 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Kontakt:
e no - wytłumaczyłem jak umiałemglad pisze:Słabo to tutaj doradzacie i cieniutko !

Nie chodziło akurat o kolegęgala pisze:e no - wytłumaczyłem jak umiałemglad pisze:Słabo to tutaj doradzacie i cieniutko !