Lybra - 2,0 20V - gaśnie, uszkodzony czujnik położenia wału
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra - 2,0 20V - gaśnie, uszkodzony czujnik położenia wału
Witam, moja włoszka ma taką przypadłość, że kiedy klima działa czasami gaśnie i nie odpala dopiero po czasie zaskoczy. Jak jeżdżę bez klimy wszystko jest ok. Czy przyczyna leży w czujniku położenia wałka rozrządu czy może w czujniku położenia wału? Pozdrowionka.
Re: Lybra gaśnie
a akumulator masz dobry ?
Cześć,
Jeśli nie możesz odpalić przez jakiś czas po tym jak zgaśnie to bardzo prawdopodobne, że to czujnik położenia wału. Ale zanim zdecydujesz się na wymianę to podepnij auto pod kompa, jeśli czujnik położenia wału jest niesprawny to ecu zarejestrował błąd. Będziesz miał pewność.
Jakby co to mam taki czujnik, bosch całkowicie nowy. Ja niestety kupiłem czujnik ufając panu Mietkowi który najwyraźniej łączył się telepatycznie z moim ECU, tylko coś błędy źle zaczytał
Kupiłem czujnik, a potem się okazało na kompie że przyczyna jest inna i czujnika nie wymieniłem.
Pojedź na kompa, wymiany w ciemno nie ryzykuj.
Pozdrawiam,
Jeśli nie możesz odpalić przez jakiś czas po tym jak zgaśnie to bardzo prawdopodobne, że to czujnik położenia wału. Ale zanim zdecydujesz się na wymianę to podepnij auto pod kompa, jeśli czujnik położenia wału jest niesprawny to ecu zarejestrował błąd. Będziesz miał pewność.

Jakby co to mam taki czujnik, bosch całkowicie nowy. Ja niestety kupiłem czujnik ufając panu Mietkowi który najwyraźniej łączył się telepatycznie z moim ECU, tylko coś błędy źle zaczytał

Pojedź na kompa, wymiany w ciemno nie ryzykuj.
Pozdrawiam,
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Akumulator jest dobry, byłem na kompie wyszło, że czujnik położenia wałka rozrządu jest walnięty. Wymienię i dam znaka jak chodzi. Pozdrawiam.