Delta III - drżące światło w czasie jazdy (ksenon)
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Delta III - drżące światło w czasie jazdy (ksenon)
Witam, a wiec mam problem jak w temacie, ze środka widzę jak jadę na wybojach, nierównej drodze, że wiązka światła drga, mam światła HID xenonowe droższe, lecz jak dałem koledze jechać a ja stałem ok 300m dalej a on jechał w moja stronę nie widać nic takiego żeby były drgania wiadomo jak xenon na nierównościach świeci nie widziałem czegoś takiego jak czasem komuś reflektor drga czy żarówka w środku, gdy ruszam soczewka w lewej lampie i w prawej oraz żarnikami to ruszają się lekko soczewki nie wiem czy tak ma być czy nie ale w obydwu rusza się to podobnie, nigdy się nie przyglądałem czy ten sam efekt jest na zwykłej żarówce H7 bo po prostu wiązka światła nie była aż tak mocna i nie widziałem jak daleko sięga koniec światła i tych drgań nie widziałem, może ktoś coś doradzić i czy soczewka w lampie ma się troszke ruszać czy ma być sztywno i co może być przyczyna, żarniki siedzią mocno nie ma za bardzo opcji żeby żarnik ruszał się w soczewce, wiec co może być nie tak?
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Re: Delta 2009R Drżące światło w czasie jazdy
Może z zimna drżą, lub ze strachu przed naszymi dziurawymi drogami. Ja codziennie drżę o swoją Lybrę jak tylko wyjeżdżam z garażu. Serio, samochody są jak ludzie.