Lybra - dodatkowy moduł komfortu/jak zamontować

Awatar użytkownika
redy19
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Mateusz
Kontakt:

Lybra - dodatkowy moduł komfortu/jak zamontować

Post autor: redy19 » 26 gru 2010, 14:18

Witam wie ktos jak cos takiego http://www.cubeelectronics.com/komfort.php" onclick="window.open(this.href);return false; mozna zamontowac do lybry gdzie znalezc te styki od swiatel centralnego zamka itp ??
Ostatnio zmieniony 26 gru 2010, 16:54 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Tytułujemy zgodnie z zasadami

argenta67

Re: Jak to zamontowac ?

Post autor: argenta67 » 26 gru 2010, 14:31

redy19 pisze:Witam wie ktos jak cos takiego http://www.cubeelectronics.com/komfort.php" onclick="window.open(this.href);return false; mozna zamontowac do lybry gdzie znalezc te styki od swiatel centralnego zamka itp ??
Takie pytania zadawaj tym co sprzedają ten sterownik albo wstaw do dobrego elektryka bo i tak samemu tego nie zrobisz.

Awatar użytkownika
Pingvin
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomek

Post autor: Pingvin » 26 gru 2010, 14:39

Pawie 3 lata na forum, ale tematu nazwać zgodnie z zasadami to nie łaska.
:link:
Przeczytaj punkt 1. Potem przeczytaj jeszcze raz. A potem jeszcze dwa razy i zmień tytuł tematu.
Lancia Kappa Coupe 2.0t '98 - 1584
Hyosung GV650
Jeep Renegade 1.0 GSE Limited

Awatar użytkownika
redy19
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: redy19 » 26 gru 2010, 14:57

zabij mnie za to ! :/

argenta67

Post autor: argenta67 » 26 gru 2010, 15:06

redy19 pisze:zabij mnie za to ! :/
Mnóstwo tu pytań tego typu i jeszcze kary śmierci nie orzeczono, ale na poprawę skazywano.

Qboy
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: Lybra - dodatkowy moduł komfortu/jak zamontować

Post autor: Qboy » 26 gru 2010, 21:54

redy19 pisze:Witam wie ktos jak cos takiego http://www.cubeelectronics.com/komfort.php" onclick="window.open(this.href);return false; mozna zamontowac do lybry gdzie znalezc te styki od swiatel centralnego zamka itp ??

Kolego właśnie od paru dni jestem posiadaczem tego modułu który mam zamontowany w swojej lybrze.Powiem tak...Może nie trudno to zamontować,ale ja i tak oddałem auto do 'elektrykow' bo jeśli czegoś nie jestem pewien to palców nie wtykam a pózniej można sobie narobić...Za założenie zapłaciłem 200zł.Dużo czy mało należy sobie samemu odpowiedzieć ;) Jak będe miał chwile czasu zrobie filmik i wstawie na youtube ocenicie sami czy warto takie coś instalować.Ja jestem zadowolony...

trigojunior
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: trigojunior » 26 gru 2010, 22:06

Szczerze mówiąc jak zobaczyłem to się zacząłem zastanawiać czy do Jagi nie założyć

tylko moim zdaniem doświetlanie przy cofaniu bez sensu (czyli do wyłączenia na dzień dobry)
Była:
Lancia Delta II 1,6 16V
Lancia Lybra Intensa 2,4JTD
Jaguar X-Type 2,0D
Jest:
BMW E90 318i

Awatar użytkownika
redy19
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: redy19 » 27 gru 2010, 1:40

Qboy mozesz foty porobic tego jak to podlaczone dla zorientowania sie i wystawic tu na forum.

Awatar użytkownika
bargaw3181
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartłomiej
Kontakt:

Post autor: bargaw3181 » 27 gru 2010, 1:53

redy19 pisze:Qboy mozesz foty porobic tego jak to podlaczone dla zorientowania sie i wystawic tu na forum.

Wątpię że uda mu się zobrazować sposób instalacji tak żeby rozjaśnić temat. Przecież instalacja jest pochowana tak jak oryginalne wiązki a sam moduł schowany pewnie w podłodze lub pod deską :)
Porządny elektryk który wziął 200 zł za montaż nie zostawiłby kabli na wierzchu... :)
514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo ;)
Obrazek
Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !

Awatar użytkownika
redy19
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: redy19 » 27 gru 2010, 1:59

moze to umiescil obok bezpiecznikow nie moze byc schowane bo tam sa przelaczniki jak chcesz cos wylaczyc albo cos wiem bo wlasnie mi to przyszlo teraz czeka na zamontowanie :)

Awatar użytkownika
bargaw3181
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartłomiej
Kontakt:

Post autor: bargaw3181 » 27 gru 2010, 9:23

No to do samego modułu faktycznie masz racje. Mimo to zdjęcie samego modułu nie wiele da.
Bez urazy ale jeżeli masz to zakładać pierwszy raz w życiu to oddaj do elektronika. Zapłacisz ale masz zrobione szybko i masz gwarancje :)
514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo ;)
Obrazek
Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !

Qboy
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Qboy » 27 gru 2010, 22:51

redy19 pisze:Qboy mozesz foty porobic tego jak to podlaczone dla zorientowania sie i wystawic tu na forum.

Fotke mogę zrobić i tu wstawić,ale to i tak nie wiele Ci powie...Sama skrzyneczka jest schowana nad bezpiecznikami(łatwy dostęp) a kable sa poprowadzone za skrzynką bezpiecznikową i tam też to podlączył.Nie będe tego całego rozbierał bo za dużo roboty i za dobrze zrobione żeby to niechcący 'naruszyć'....

lanciolet
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: lanciolet » 29 gru 2010, 19:46

Sam pomysł na to urządzenie jest ciekawy,ale szczerze mówiąc to nie wiem w jaki sposób można w Lybrze doświetlić zakręty halogenami.I o jakich ksenonowych halogenach jest mowa w opisie?Przecież halogeny w Lybrze dają tak niewiele światła.Albo funkcja Follow me home-halogeny Lybry sprawdzą się tutaj pod warunkiem zaparkowania przed samymi drzwiami.Ale wtedy nie otworzymy drzwi! :D .Sorki za ironię,bardzo lubię swoje auto,ale akurat halogeny to pięta achillesowa tego modelu.

Qboy
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Qboy » 29 gru 2010, 21:23

lanciolet pisze:Sam pomysł na to urządzenie jest ciekawy,ale szczerze mówiąc to nie wiem w jaki sposób można w Lybrze doświetlić zakręty halogenami.I o jakich ksenonowych halogenach jest mowa w opisie?Przecież halogeny w Lybrze dają tak niewiele światła.Albo funkcja Follow me home-halogeny Lybry sprawdzą się tutaj pod warunkiem zaparkowania przed samymi drzwiami.Ale wtedy nie otworzymy drzwi! :D .Sorki za ironię,bardzo lubię swoje auto,ale akurat halogeny to pięta achillesowa tego modelu.

Co Ty tak przekreslasz halogeny w lybrze? ;)nie uważam żeby dawały mało światła.Może masz jakieś żarówki do bani lub same halogeny w nie najlepszym stanie(zabrudzone,lichy odbłyśnik) Ja na jasnosc światła nie narzekam i funkcję fallow... bardzo sobie chwale.Samo doświetlanie odbywa sie poprzez załączenie migacza w daną strone.Masz do wyboru po którym mignieciu kierunkowskazu ma się zapalić halogen(1,2 lub 4).A jeśli chodzi o halogeny ksenonowe to jeśli są takowe na wyposażeniu auta musisz odpowiednio ustawić moduł żeby dobrze współpracował z ksenonami...

lanciolet
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: lanciolet » 01 sty 2011, 19:41

Ja jednak będę się upierał przy swoim.Uważam,że doświetlanie zakrętów przy użyciu halogenów jest w Lybrze niemożliwe z uwagi na konstrukcję-zderzak/obudowa halogenów uniemożliwia skuteczne świecenie na boki.Co do żarówki to ja w swoim aucie mam standard-H1/55W i jeśli ktoś z kolegów ma halogeny ksenonowe to zazdroszczę i wielki szacun...Ma ktoś??? 8-O

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”