Lybra - dodatkowy moduł komfortu/jak zamontować
- redy19
- Forumowicz/ka
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Lybra - dodatkowy moduł komfortu/jak zamontować
Witam wie ktos jak cos takiego http://www.cubeelectronics.com/komfort.php" onclick="window.open(this.href);return false; mozna zamontowac do lybry gdzie znalezc te styki od swiatel centralnego zamka itp ??
Ostatnio zmieniony 26 gru 2010, 16:54 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Tytułujemy zgodnie z zasadami
Powód: Tytułujemy zgodnie z zasadami
Re: Jak to zamontowac ?
Takie pytania zadawaj tym co sprzedają ten sterownik albo wstaw do dobrego elektryka bo i tak samemu tego nie zrobisz.redy19 pisze:Witam wie ktos jak cos takiego http://www.cubeelectronics.com/komfort.php" onclick="window.open(this.href);return false; mozna zamontowac do lybry gdzie znalezc te styki od swiatel centralnego zamka itp ??
Pawie 3 lata na forum, ale tematu nazwać zgodnie z zasadami to nie łaska.

Przeczytaj punkt 1. Potem przeczytaj jeszcze raz. A potem jeszcze dwa razy i zmień tytuł tematu.

Przeczytaj punkt 1. Potem przeczytaj jeszcze raz. A potem jeszcze dwa razy i zmień tytuł tematu.
Lancia Kappa Coupe 2.0t '98 - 1584
Hyosung GV650
Jeep Renegade 1.0 GSE Limited
Hyosung GV650
Jeep Renegade 1.0 GSE Limited
- redy19
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
zabij mnie za to ! :/
Mnóstwo tu pytań tego typu i jeszcze kary śmierci nie orzeczono, ale na poprawę skazywano.redy19 pisze:zabij mnie za to ! :/
Re: Lybra - dodatkowy moduł komfortu/jak zamontować
redy19 pisze:Witam wie ktos jak cos takiego http://www.cubeelectronics.com/komfort.php" onclick="window.open(this.href);return false; mozna zamontowac do lybry gdzie znalezc te styki od swiatel centralnego zamka itp ??
Kolego właśnie od paru dni jestem posiadaczem tego modułu który mam zamontowany w swojej lybrze.Powiem tak...Może nie trudno to zamontować,ale ja i tak oddałem auto do 'elektrykow' bo jeśli czegoś nie jestem pewien to palców nie wtykam a pózniej można sobie narobić...Za założenie zapłaciłem 200zł.Dużo czy mało należy sobie samemu odpowiedzieć

-
- Klubowicz
Szczerze mówiąc jak zobaczyłem to się zacząłem zastanawiać czy do Jagi nie założyć
tylko moim zdaniem doświetlanie przy cofaniu bez sensu (czyli do wyłączenia na dzień dobry)
tylko moim zdaniem doświetlanie przy cofaniu bez sensu (czyli do wyłączenia na dzień dobry)
Była:
Lancia Delta II 1,6 16V
Lancia Lybra Intensa 2,4JTD
Jaguar X-Type 2,0D
Jest:
BMW E90 318i
Lancia Delta II 1,6 16V
Lancia Lybra Intensa 2,4JTD
Jaguar X-Type 2,0D
Jest:
BMW E90 318i
- redy19
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Qboy mozesz foty porobic tego jak to podlaczone dla zorientowania sie i wystawic tu na forum.
- bargaw3181
- Klubowicz
- Imię: Bartłomiej
- Kontakt:
redy19 pisze:Qboy mozesz foty porobic tego jak to podlaczone dla zorientowania sie i wystawic tu na forum.
Wątpię że uda mu się zobrazować sposób instalacji tak żeby rozjaśnić temat. Przecież instalacja jest pochowana tak jak oryginalne wiązki a sam moduł schowany pewnie w podłodze lub pod deską

Porządny elektryk który wziął 200 zł za montaż nie zostawiłby kabli na wierzchu...

514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo 

Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !

- redy19
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
moze to umiescil obok bezpiecznikow nie moze byc schowane bo tam sa przelaczniki jak chcesz cos wylaczyc albo cos wiem bo wlasnie mi to przyszlo teraz czeka na zamontowanie 

- bargaw3181
- Klubowicz
- Imię: Bartłomiej
- Kontakt:
No to do samego modułu faktycznie masz racje. Mimo to zdjęcie samego modułu nie wiele da.
Bez urazy ale jeżeli masz to zakładać pierwszy raz w życiu to oddaj do elektronika. Zapłacisz ale masz zrobione szybko i masz gwarancje
Bez urazy ale jeżeli masz to zakładać pierwszy raz w życiu to oddaj do elektronika. Zapłacisz ale masz zrobione szybko i masz gwarancje

514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo 

redy19 pisze:Qboy mozesz foty porobic tego jak to podlaczone dla zorientowania sie i wystawic tu na forum.
Fotke mogę zrobić i tu wstawić,ale to i tak nie wiele Ci powie...Sama skrzyneczka jest schowana nad bezpiecznikami(łatwy dostęp) a kable sa poprowadzone za skrzynką bezpiecznikową i tam też to podlączył.Nie będe tego całego rozbierał bo za dużo roboty i za dobrze zrobione żeby to niechcący 'naruszyć'....
Sam pomysł na to urządzenie jest ciekawy,ale szczerze mówiąc to nie wiem w jaki sposób można w Lybrze doświetlić zakręty halogenami.I o jakich ksenonowych halogenach jest mowa w opisie?Przecież halogeny w Lybrze dają tak niewiele światła.Albo funkcja Follow me home-halogeny Lybry sprawdzą się tutaj pod warunkiem zaparkowania przed samymi drzwiami.Ale wtedy nie otworzymy drzwi!
.Sorki za ironię,bardzo lubię swoje auto,ale akurat halogeny to pięta achillesowa tego modelu.

lanciolet pisze:Sam pomysł na to urządzenie jest ciekawy,ale szczerze mówiąc to nie wiem w jaki sposób można w Lybrze doświetlić zakręty halogenami.I o jakich ksenonowych halogenach jest mowa w opisie?Przecież halogeny w Lybrze dają tak niewiele światła.Albo funkcja Follow me home-halogeny Lybry sprawdzą się tutaj pod warunkiem zaparkowania przed samymi drzwiami.Ale wtedy nie otworzymy drzwi!.Sorki za ironię,bardzo lubię swoje auto,ale akurat halogeny to pięta achillesowa tego modelu.
Co Ty tak przekreslasz halogeny w lybrze? ;)nie uważam żeby dawały mało światła.Może masz jakieś żarówki do bani lub same halogeny w nie najlepszym stanie(zabrudzone,lichy odbłyśnik) Ja na jasnosc światła nie narzekam i funkcję fallow... bardzo sobie chwale.Samo doświetlanie odbywa sie poprzez załączenie migacza w daną strone.Masz do wyboru po którym mignieciu kierunkowskazu ma się zapalić halogen(1,2 lub 4).A jeśli chodzi o halogeny ksenonowe to jeśli są takowe na wyposażeniu auta musisz odpowiednio ustawić moduł żeby dobrze współpracował z ksenonami...
Ja jednak będę się upierał przy swoim.Uważam,że doświetlanie zakrętów przy użyciu halogenów jest w Lybrze niemożliwe z uwagi na konstrukcję-zderzak/obudowa halogenów uniemożliwia skuteczne świecenie na boki.Co do żarówki to ja w swoim aucie mam standard-H1/55W i jeśli ktoś z kolegów ma halogeny ksenonowe to zazdroszczę i wielki szacun...Ma ktoś???