Thesis - wyświetlacz wielofunkcyjny
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Thesis - wyświetlacz wielofunkcyjny
Witam wszystkich forumowiczów. Mam taki problem z wyświetlaczem wielofunkcyjnym w Thesis, który znajduje się pomiędzy "zegarami". Nie wyświetla żadnych informacji. Sam wyświetlacz zapala się ale nie chce no
nic pokazać, żadnych wyników testów itp. Jakieś sugestie w tym temacie?
Ostatnio zmieniony 24 sty 2011, 9:12 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Tytułujemy zgodnie z zasadami/Poprawiłem
Powód: Tytułujemy zgodnie z zasadami/Poprawiłem
Lancia Thesis 3.0 V6
Alfa Romeo 166 2.0 TS
Alfa Romeo 166 2.0 TS
Re: Thesis - wyświetlacz wielofunkcyjny
Jest taka zakładka w programie diagnostycznym na komputerze zewnętrznym "Deska rozdzielcza(licznik)" i jak się podłączy to może pokazać jakieś problemy.Ferdek pisze:Witam wszystkich forumowiczów. Mam taki problem z wyświetlaczem wielofunkcyjnym w Thesis, który znajduje się pomiędzy "zegarami". Nie wyświetla żadnych informacji. Sam wyświetlacz zapala się ale nie chce no
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Dzięki za pomoc. W chwili obecnej nie mogę sprawdzić. Jak coś się wyjaśni to poinformuję.
Lancia Thesis 3.0 V6
Alfa Romeo 166 2.0 TS
Alfa Romeo 166 2.0 TS
- Art92
- Klubowicz
- Imię: Artur
Mały Offtop, Ferdek, bywasz czasami swoją Thesis w Sierakowicach?
Widziałem 2 razy i nigdy nie przyjrzałem się rejestracji a widok to w naszych stronach bardzo rzadki.

-
W Sierakowicach Lancią jeszcze nie byłem. Ale w Lęborku jest jeszcze jedna, więc może to ta druga się tam lansuje. JA posiadam w kolorze burgund, a ta druga jest szara.
Lancia Thesis 3.0 V6
Alfa Romeo 166 2.0 TS
Alfa Romeo 166 2.0 TS
- Art92
- Klubowicz
- Imię: Artur
O no to właśnie ta szara
Przedstaw nam swoja Thesis w dziale Nasze Lancie 

-
Problem wyświetlacza rozwiązany. Okazało się po wyjęciu zegarów, że jest luźna taśma, wystarczyło ponowne poprawne zapięcie tej taśmy i działa. Troche to trwało bo nie mogłem się jakoś do tego zabrać, ale jest ok.
Lancia Thesis 3.0 V6
Alfa Romeo 166 2.0 TS
Alfa Romeo 166 2.0 TS
A jak zabrales sie za zegary? Nie miales na tym wyswietlczu nic czy tylko kreski jakby nie bylo odczytu?
Wszystkie "sztuki" z zestawem wskaźników to tak samo Eol Error.jjash pisze:A jak zabrales sie za zegary? Nie miales na tym wyswietlczu nic czy tylko kreski jakby nie bylo odczytu?
Argenta,
czy to znaczy, że a) cokolwiek zrobię z wyświetlaczem to będzie EOL?; b) że było mieszane w liczniku pod kątem przebiegu i stąd może być EOL? c) robiono cokolwiek innego z licznikiem i to jest przyczyną powstania EOL?
A jeśli tak, to jak do diabła mam go zliwkidować i co jest przyczyną tego, że nie podaje temperatury i czasu? Cholera, mam za daleko do Ciebie by podjechać i cokolwiek zbadać. Możesz jakoś wyjaśnić zależności między tymi wszystkimi rzeczami a EOL tak przez sieć?
Pozdrawiam
Jan
czy to znaczy, że a) cokolwiek zrobię z wyświetlaczem to będzie EOL?; b) że było mieszane w liczniku pod kątem przebiegu i stąd może być EOL? c) robiono cokolwiek innego z licznikiem i to jest przyczyną powstania EOL?
A jeśli tak, to jak do diabła mam go zliwkidować i co jest przyczyną tego, że nie podaje temperatury i czasu? Cholera, mam za daleko do Ciebie by podjechać i cokolwiek zbadać. Możesz jakoś wyjaśnić zależności między tymi wszystkimi rzeczami a EOL tak przez sieć?
Pozdrawiam
Jan
Eol to jest błąd, który wyświetli się zawsze gdy jest jakiś błąd jakaś nie kompatybilność między komputerem a wszystkimi elementami zainstalowanymi do współdziałania z tym komputerem czyli np jeśli ktoś chciał zmienić faktyczny stan licznika i się do niego źle dobrał to go spierjjash pisze:Argenta,
Pozdrawiam
Jan