Lybra - ICS gaśnie przy odpalaniu
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra - ICS gaśnie przy odpalaniu
Witam,
w mojej Lybrze 2.4 jtd (2002, 150km) podczas odpalania (tylko wtedy) monitor od ICS zawsze mocno przygasa, a czasem całkiem gaśnie i już "nie wstaje" (nic nie wyświetla), ale nawet wtedy np. radio działa.
Macie jakieś rady ?
w mojej Lybrze 2.4 jtd (2002, 150km) podczas odpalania (tylko wtedy) monitor od ICS zawsze mocno przygasa, a czasem całkiem gaśnie i już "nie wstaje" (nic nie wyświetla), ale nawet wtedy np. radio działa.
Macie jakieś rady ?
- piotrgoralski
- Forumowicz/ka
Re: Lybra - ICS gaśnie przy odpalaniu
Ja mam tak samo. Nawet nie wiedziałem że tak być nie powinno. Wg. mnie to normalne, że podczas odpalania większość prądu idzie na rozrusznik.
- bargaw3181
- Klubowicz
- Imię: Bartłomiej
- Kontakt:
A sprawdzaliście czy podczas odpalania samochodu napięcie nie spada zbyt nisko... ?
Może któraś klema jest źle dokręcona ...
PS.
vermon7 proszę uzupełnij profil o pole Miejscowość - wymóg regulaminowy. Dzięki
Może któraś klema jest źle dokręcona ...
PS.
vermon7 proszę uzupełnij profil o pole Miejscowość - wymóg regulaminowy. Dzięki
514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo 

Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !

Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !
-
może to trochę głupie pytanie ale czy macie odpowiednio ustawione podświetlenie ICSu. Trzeba troszkę przytrzymać przycisk LIGHT. Przy zgaszonych światłach ICS jest domyślnie podświetlony na maxa, ale po włączeniu świateł natężenie podświetlenia reguluje się właśnie tym przyciskiem LIGHT. Oczywiście to tylko taka sugestia z mojej strony. Pozdrawiam.
Ze przygasa to normalne, bo mowi o tym instrukcjapiotrgoralski pisze:Ja mam tak samo. Nawet nie wiedziałem że tak być nie powinno. Wg. mnie to normalne, że podczas odpalania większość prądu idzie na rozrusznik.
Ale ze "nie wstaje" potem juz normalne nie jest;)
QV...soon:)
- piotrgoralski
- Forumowicz/ka
nie no właśnie przygasa tak na sekunde (czas kręcenia rozrusznikiem) potem odrazu pięknie wstaje i wszystko dalej normalnie działa.
Klemy dokręcone, ładowanie w normie. Według mnie tak ma być i już. W każdym (prawie) samochodzie tak jest że jak kręcisz rozrusznikiem to radio przygasa na moment.
Klemy dokręcone, ładowanie w normie. Według mnie tak ma być i już. W każdym (prawie) samochodzie tak jest że jak kręcisz rozrusznikiem to radio przygasa na moment.
-
no właśnie gdyby tylko przygasał a potem działał normalnie to by nie było problemu :/ sęk w tym że czasem (zazwyczaj przy kolejnym odpaleniu gdy poprzednie było mniej niż 2h wcześniej) to przygaszanie kończy się zupełnym zgaśnięciem :/
sprawdzę klemy i jak bardzo spada napięcie podczas odpalania (napiszę w kolejnym poście)
profil już poprawiam
sprawdzę klemy i jak bardzo spada napięcie podczas odpalania (napiszę w kolejnym poście)
profil już poprawiam
Sprawdź akumulator.
U nie było podobnie ,po zakręceniu rozrusznikiem ICS ciemniał na dość długo, akumulator już nie trzymał prądu.
Dodatkowo jeżeli podczas jazdy włączyłem podgrzewanie szyby i lusterek , to radio się wyłączało.
Pewnego dnia autka już nie odpaliłem
, a gdy wymieniłem akumulator wszystko działa jak ta lala.
U nie było podobnie ,po zakręceniu rozrusznikiem ICS ciemniał na dość długo, akumulator już nie trzymał prądu.
Dodatkowo jeżeli podczas jazdy włączyłem podgrzewanie szyby i lusterek , to radio się wyłączało.
Pewnego dnia autka już nie odpaliłem