Od razu przepraszam, ze w tym dziale, ale nie bardzo wiem gdzie to umieścic, a Hyde Park- czyszczony jest co 90 dni

Otóż, spieszę poinformować, ze udało mi się uruchomić płytę z nawigacja, którą przerobiłem z Opla.
Płyta nie jest najnowsza, ale na moim ekraniku pojawili się w Polsce drogi

I tak przerobiłem płytę dla Opla, którą pożyczyłem od kolegi z mapa z 2008 roku NAVTEQ Central Europe (płyta o numerze 6002)
Z moja Lancia nabyłem płytę France 2003 (płyta o numerze 4069), na której nie wiele się działo, a w miejscu Polski, na ekranie widziałem pustynie.
Na nowej płycie: glosy działają (tylko angielski i inne popularne języki, sprawdzałem tylko angielski)
Na płycie jeszcze nie jeździłem, ale działa i startuje bardzo szybko. Może dlatego, że nowa, nie porysowana

Wszystko nagrałem na CD firmy Verbatim x16 (DAO)
I tak same mapy zajmowały ok. 390 MB, teraz zajmują 640 MB
Może ma ktoś "dojście" do najnowszej płyty Opla z Centralna Europa lub Polska, może nawet wersja z 2011 roku?

Warunkiem koniecznym jest wersja na CD, bo te na DVD z oczywistych względów nie pójdą.
PS. Dla niedowiarków zrobię później fotkę. Sorry, ale sprawa jest "gorąca"

PS. Warunkiem działania płyty jest sprawny czytnik w Connect (NIT). Jak coś dysponuje "rezerwowym", sprawdzonym - wszystko czytał, ale trzeba się pobawić w przełożenie.
Dla tych co nie w temacie:
1. Koncern Lancia nie oferuje płyty na Polsce.
2. Oryginalne płyty są drogie
Dla tych co w temacie:
1. Powyższa informacja tylko i wyłącznie do celów edukacyjnych. Nie ponoszę odpowiedzialności za wadliwe działanie czegokolwiek w Lancii

Proszę o pomoc, razem może się udać więcej.
Może ktoś wie, jak zdobyć kolejne płyty, po numerze CD6002 czyli nowsze?