Witam wszystkich !!!
Czy istnieje jakiś sposób żeby uruchomić klimatyzację gdy na dworze jest mniej niż 4 stopnie ?
U mnie w aucie jest to niemożliwe.
Firmę w której pracuję wybudowano na osuszonych podmokłych terenach. Od października do listopada gęsta mgła w tym miejscu to standard. Przy temperaturze zewnętrznej około 1-3 stopni, po wyjściu z 2 zmiany jest 15 minut skrobania szyb z zewnątrz i jakieś 10 minut czekania aż odparuje szyba od wewnątrz. Załączenie klimy w takiej sytuacji byłoby dla mnie zbawienne.
Lybra - Klimatyzacja w 2.0 20V
Lybra - Klimatyzacja w 2.0 20V
Pozdrawiam !!!
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Odp: Lybra - Klimatyzacja w 2.0 20V
Nie.kali777 pisze:Witam wszystkich !!!
Czy istnieje jakiś sposób żeby uruchomić klimatyzację gdy na dworze jest mniej niż 4 stopnie ?
1. Przełącz zasysanie powietrza na "z zewnątrz"
2. używaj funkcji "szybkie osuszanie szyby"
3. otrzepuj buty ze śniegu (brzmi głupio, ale to istotne

Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

To co piszesz to rzeczy oczywiste. Tylko raczej działają jak jest mróz (suche powietrze) i śnieg
Mi chodziło o jakąś małą przeróbkę sterowania klimatyzacją tak aby można było tą klimę załączyć. Z tego co się orientuję to w dieslach klima się załącza w niskich temperaturach.

Mi chodziło o jakąś małą przeróbkę sterowania klimatyzacją tak aby można było tą klimę załączyć. Z tego co się orientuję to w dieslach klima się załącza w niskich temperaturach.
Pozdrawiam !!!
Niska temperatura na zewnątrz może powodować problemy z odparowaniem czynnika w parowniku, w wyniku czego mogłoby się pojawić niebezpieczeństwo zassania przez sprężarkę czynnika w stanie płynnym, czego następstwem byłoby uszkodzenie sprężarki.
Dlatego właśnie klima nie włącza w niskich temoperaturach.
Dlatego właśnie klima nie włącza w niskich temoperaturach.