Mam zamiar zalozyc sobie instalacje gazowa. Wiadomo dlaczego w koncu cena benzyny przekroczyla znowu 4 zl, a lpg 2.09 przynajmniej taka cena jest w Szczecinie. I moje pytanie jest takie czy ktos mial stycznosc z moim silnikiem (takze co jest w bravo/brava) jak sie sprawuje czy sie nic nie psuje, nic nie sypie, jakie maja spalanie?????? Moj silnik ma przejechane 190 tys km czy to nic nie przeszkadza. Pytam sie bo jestem zielony jezeli o to chodzi. z gory dziekuje za odpowiedz
Pozdrawiam Tadek
Nouva Delta - 1.6 16v jak sie sprawuje z LPG
Była Lancia Delta 08.07.2008
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
190 tys? Troche kiepsko.
Silnik pewnie jeżdzony na polskiej benzynce? (znaczy: nie sprowadzony niedawno z Zachodu?). Zapewne ma sporo nagaru. Gaz ma własciwosci silnie myjace, wyczysci ci pieknie silnik z nagaru. A tam gdzie byl nagar pojawi sie wolne miejsce. I silnik zacznie ciec. Dla takiego przebiegu nie polecam zakładania gazu. Zreszta ile nim jeszcze pojeździsz, przed zmianą auta? Opłaci Ci się zakładac gaz?
A jeszcze, jesli kupowałeś uzywany, brak gwarancji, ze silnik nie ma 290...
Silnik pewnie jeżdzony na polskiej benzynce? (znaczy: nie sprowadzony niedawno z Zachodu?). Zapewne ma sporo nagaru. Gaz ma własciwosci silnie myjace, wyczysci ci pieknie silnik z nagaru. A tam gdzie byl nagar pojawi sie wolne miejsce. I silnik zacznie ciec. Dla takiego przebiegu nie polecam zakładania gazu. Zreszta ile nim jeszcze pojeździsz, przed zmianą auta? Opłaci Ci się zakładac gaz?
A jeszcze, jesli kupowałeś uzywany, brak gwarancji, ze silnik nie ma 290...
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Ja bym sprawdził stopień sprężania i zbadał spaliny (ale rzetelnie).
Może się okazać ,że warto pomysleć o LPG, zależy ile km pokonujesz w roku, jeżeli powyżej 25 tys. a auto jest w dobrym stanie to warto rozważyć nawet 4G LPI (przy tym motorze i zasilaniu raczej najlepsza)
Pozdrawiam
Może się okazać ,że warto pomysleć o LPG, zależy ile km pokonujesz w roku, jeżeli powyżej 25 tys. a auto jest w dobrym stanie to warto rozważyć nawet 4G LPI (przy tym motorze i zasilaniu raczej najlepsza)
Pozdrawiam
ja mam taka delte jak ty i mam ja zagazowana ma przebieg 130 tys (rzekomo)i mam instalke dokladnie nie wiem ktorej generacji ale dalem za nia 2tys a pozatym kiedy ja zagazowalem tak mi strzelil z gazu ze mi caly filtr powietsza wystrzelilo w kosmos,po czym musialem zmienic swiece i przewody do swiec ewentualnie mozesz wymienic jeszcze cewke zaplonowa,spalanie trzyma sie w normie od 10 do 12 litrow na setke(w zaleznosci od ciezaru buta).Jezeli myslisz o LPG przy takim przebiegu to zalej przynajmniej dobry olej do silnika zeby mial lepsze smarowanie no moze czesciej go zmieniac,ja zmieniam co 10tys. Na gazie jezdze juz od 3 miesiecy a dynamike mam prawie jak na bezynie (tryb sportowy gazu)i jestem zadowolony z dynamiki mojej Delty
robie rocznie ok 30 tys km, silnik mam w dobrym stanie, wymienialem w nim uszczelke pod glowica bo mi troche ciekla. i kiedys mi mowili w aso ze silnik jest bardzo dobrze utrzymany. olej wymienaim co 15 tys i jezdze na mobilu 10W40 ale zmienie na castrola ale nastepny olej bede kupowal w niemczech. jezdze przewaznie na 98 oktanach. aha i planuje zalozenie gazu 4 generacji koszt 4100 zl juz sie pytalem w miejscu gdzie zakladal kolega do kangoo pampa 1.4 i spisuje mu sie bardzo dobrze i ten zaklad jest bardzo polecany w szczecinie. auto jest w bardzo dobrym stanie techniczym nie ma co sie zemsuc bo juz wszystko wymienilem na naprawy lacznie wydalem ok 7 tys zl i mam zamiar nim pojezdzic jeszcze ze 2 do 3 lat za duzo mnie ona kosztowala zebym ja sprzedal bo bym ja oddal praktycznie za darmo. mam jeszcze zalozony stozkowy filtr powietrza K&N wiec ja sie o wystrzelenie nie boje.
wielkie dzieki i czekam na dalsze posty
wielkie dzieki i czekam na dalsze posty
Była Lancia Delta 08.07.2008
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d