No więc po oględzinach.
Kappa w "topowej" wersji 3.0, ze skórą Poltrona w cenie (chyba) średniej klasy roweru. To dużo mówi o stanie auta, bo nie jest to super-hiper-wyjątkowa okazja, ale cena adekwatna do stanu tego samochodu. A stan jest oględnie mówiąc - zaniedbany.
Zaczynając od tego co Cię najbardziej interesuje czyli buda. Na wszystkich praktycznie elementach, amatorskie zaprawki lub złuszczenia, obłażące klamki, ale to co najgorsze to (co prawda delikatne i głównie na "brzegach") czego nie widuje się na co dzień w Kappach - ruda. Wnętrze również mocno zmęczone. Niestety skóra czasy świetności ma już dawno za sobą - nie wiem czy do odratowania (na żywo wygląda nawet gorzej niż na foto). Urwana rączka pasażera i pękniecie na drzwiach kierowcy to akurat rzecz spotykana w co drugiej Kappie

Brakujący element przy nogach pasażera i latająca luźno druga część tej osłony wraz z poobcieranym tunelem środkowym z tyłu dopełniają obrazu sytuacji. Lusterka się nie składają i nie regulują elektrycznie, klimatyzacja nie działa (ale to chyba wiesz).
Silnik. Silnik wydaje się być najsilniejszą stroną tego samochodu. Zbierał się dość żwawo, chociaż przywitał mnie powszechnie znany błąd sterowania silnika. Nie wiadomo co jest nie tak, ale samochód jeździ OK (przynajmniej na razie). Delikatnie (prawie niezauważalnie) falujące obroty. O dźwięku trudno coś powiedzieć bo skutecznie zagłuszał go dziurawy tłumik. Nie widać jakichś większych wycieków, choć po jeździe delikatnie czuć było olej. Nie widać dymienia itp.
Skrzynia biegów - nie zauważyłem problemów ze skrzynią, biegi wchodzą bez problemów.
Delikatnie słychać pierwsze stuki z zawieszenia, ale nie ma raczej tragedii.
Podsumowując - nie ma zaskoczenia - za te pieniądze. Samochód albo do dużej inwestycji (szczególnie, jeśli ktoś chciałby żeby wyglądał), albo kupić, żeby zajeździć aż padnie w sposób uniemożliwiający jazdę.
No i fotki:

Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW -
wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW