Kappa 16VT - brak mocy

Turbinek
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Imię: Maciek

Kappa 16VT - brak mocy

Post autor: Turbinek » 07 sie 2011, 11:13

Witam wszystkich lanistów ponawiając temat z moja lancia kappa 2.0 turbo 16v. A mianowicie nie jeździ to auto jak powinno, brak mocy myślałem ze to coś nie tak z turbina, jest wymieniona działa bo słychać zawór upustowy że ponad 3 tysiące na każdym biegu typowe psyt. Zauważyłem podczas jazdy, tylko na autostradzie to jazda powyżej 160 km/h, auto jakby się dławiło wyskakuje błąd połączenie elektryczne zostało rozłączone - a jak chwile jechałem 200 km/h to temperatura ponad 90 st. wyskoczyła i tak jakby rosła. Ii tak jak by ja trochę rwało, kiedyś to lekko 200 leciała teraz nie bardzo chce już. Do końca sam nie wiem co jej może być nie tak. Mam tez problem z paleniem rano. Jak chłodny silnik zapala i gaśnie. I tak dopiero za trzecim razem, a co dziwne postała tydzień i od strzała zapaliła. Jest tak ze czasem ładnie zapali a raz nie. Jak ciepły też jakoś dziwnie pali i jakoś na paliwie to jedzie ze zrywaniem ale już jak się przełączy na gaz to ładnie. Nie wiem sam czego szukać w niej czy może być to komputer ale nie chce wywalać kasy jakby się okazało ze to nie to. Czekam na jakieś wasze porady co może być nie tak z tym autkiem bo pasuje wreszcie poczuć te 205 KM a nie 150 KM. Tak jeszcze jak startuje - jedynka, dwójka to coś przyspiesza ale już później to nie bardzo. Tak jakby ją coś trzymało - tylko co, bo hamulce na pewno nie. Pozdrawiam i czekam na Waszą pomoc. Z góry dziękuje.
Ostatnio zmieniony 07 sie 2011, 19:18 przez Sebastian, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Pamiętamy, że to polskojęzyczne forum - używamy: gramatyki, polskich liter, interpunkcji, itd.
Lancia Thema 2.0 16V Turbo 90 r. Była
Lancia Thema 2.0 i.e 16V LE 93 r. Była
Lancia Thema 2.0 i.e. 8V 89 r. Była
Lancia Kappa 2.4 JTD 98 r. Jest ! :)
Lancia Kappa 2.0 16V Turbo 98 r. Jest! :)

Domy z drewna, altany ogrodowe, domki dla dzieci - 531406848

o-w-c-a
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: Kappa 16VT - brak mocy

Post autor: o-w-c-a » 07 sie 2011, 16:10

Jeśli dobrze zrozumiałem to na gazie jest ok, a na benzynie słabo - może pompa paliwa lub filtr paliwa i nie ma pełnej wydajności...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”