Lybra 2,4 JTD - wymiana zimeringu na wale od strony rozrządu
- asusx
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Marcin
Lybra 2,4 JTD - wymiana zimeringu na wale od strony rozrządu
Panowie dramat . Proszę o pomoc . Jako ,że zmieniam rozrząd w mojej Lancii postanowiłem wymienić też zimering na wale korbowym od strony rozrządu( mocno się poci ). Próbowaliśmy z mechanikiem przez 3 godziny odkręcić śrubę mocującą dolne koło rozrządu - bez rezultatu. Stąd moje pytanie co może być grane - czy tam jest lewy gwint czy prawy? .Czy może ktoś wkręcił tę śrubę na klej - co może pomóc? . Odkręcaliśmy naprawdę solidnym sprzętem - klucz 19 na 3/4 i rura około 1,5 metra i nic. Czy ktoś ma jakieś pomysły jak to ruszyć bo ja się lekko załamałem - czy pomoże już tylko rozwiercenie tej śruby. Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź gdyż jutro znowu walka z tym ustrojstwem mnie czeka. Marcin
Lybra SW 2.4 JTD
Re: Lybra 2,4 JTD - wymiana zimeringu na wale od strony rozr
Gwint lewy a moment dokręcania to zdaje się 360Nm, porządny klucz udarowy 3/4 cala powinien dać radę.
KAPPA TDS & JTD
- asusx
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Marcin
Re: Lybra 2,4 JTD - wymiana zimeringu na wale od strony rozr
Dzięki serdeczne . Już odkręcone ,zmieniony rozrząd ,uszczelniacze wału i wałka rozrządu uszczelniacz na wale od strony sprzęgła oraz obita tarcza sprzęgłowa - jeszcze poskładać i może będzie luzik 

Lybra SW 2.4 JTD