Świętokrzyskie Jesienny Super Spot 13.11
Moderator: wujekp
Świętokrzyskie Jesienny Super Spot 13.11
Witam i zapraszam na wyjątkowe jesienne spotkanie wszystkich lanciomaniaków oraz tych co jeszcze nie wiedzą że są lanciomaniakami a chcieliby np zobaczyć piękne okolice Kielc w jesiennej aurze .
Dla chętnych z odleglejszych regionów istnieje możliwosć wynajęcia pokoi hotelowych z 12 na 13.11 na preferencyjnych warunkach -warto wykorzystać długi weekend.
Spotkanie odbędzie się 13.11 Niedziela .
Start spotkania -Ameliówka parking pod Hotelem godzina do ustalenia w póżniejszym terminie.
Propozycje na zlot to :
Propozycja pierwsza
Jaskinia Raj czynna jest do 15.11 więc to ostatni gwizdek dla chcących zobaczyć to miejsce jeszcze w tym roku -potrzebna wcześniejsza rezerwacja .
Ceny wstępu do jaskini 12zł od osoby ,dzieci do 4 lat wstęp wolny, parking płatny czas zwiedzania 45 minut grupy z przewodnikiem (wliczony w cenę )15 osób co 15 minut ,temperatura +9*C w jaskini. Zamek Chęciny- parking płatny, wstęp na zamek płatny (nie wiem jak w listopadzie) 6,-normalny i 4,- ulgowy do lat 15 . Ewentualny pożegnalny obiad można zjeść w Zajeżdzie Raj obok jaskini lub w Chęcinach pod zamkiem.
Propozycja druga : Św Krzyż ?Gołoborze-Muzeum Przyrodnicze ?Klasztor i Muzeum Misyjne -Nowa Słupia Pielgrzym Emeryk -(jeżeli będą chęci i czas-Michniów z miejscem Pamięci Narodowej ?i Muzeum Orła Białego Skarżysko)
Na Św. Krzyż można dostać się z 2 stron (drogą asfaltową i szlakiem leśnym )jeżeli uda mi się załatwić wjazd na samą górę (co może być trudne)od Huty to zwiedzamy bez większego wysiłku ,jeżeli się nie uda to pojedziemy od Nowej Słupi (Emeryk)i spacerkiem wejdziemy szlakiem królewskim na górę (szpilki nie wskazane)
Parkingi płatne , Muzeum Przyrody -8zł normalny ,4zł ulgowy, Muzeum Misyjne (było co łaska jak jest teraz nie wiem),W Klasztorze można załatwić przewodnika dopiero po mszy od 13.00 do 17.00 (gdyby ktoś potrzebował) również można zobaczyć kryptę Jeremiego Wiśniowieckiego (dla lubiących ekstremalne wrażenia) Wejście/wjazd na teren Parku -5zł normalny i 2,5 ulgowy (w cenie jest wejście na Gołoborze )W Nowej Słupi pielgrzym Emeryk (ten co ma wejść na szczyt góry ale mu się specjalnie nie spieszy) ,następnie jeżeli będzie czas można przemieścić się w stronę Bodzentyna(ruiny zamku)oraz do Michniowa (miejsce pamięci narodowej z okresu II WW) i udać się w kierunku Skarżyska i Muzeum Orła Białego ceny -5 zł dorosły i 4 ulgowy-tam również jest restauracja i można zjeść obiad w normalnych cenach, jeżeli będzie dostępna przejażdżka wozem bojowym ORMO to koszt 70-120zł )
Kwestia wyboru i decyzji -przejazd Ameliówka- ŚwKrzyż (+dodatkowe km do Skarżyska) i Ameliówka ?Jaskinia Raj zbliżony.
Będzie doskonała okazja do zrobienia klubowego zdjęcia ..do kalendarza 2012.
Proszę chętnych uczestników o wpisy dotyczące wyboru propozycji.
Pozdrawiam i zapraszam .
Michał
Dla chętnych z odleglejszych regionów istnieje możliwosć wynajęcia pokoi hotelowych z 12 na 13.11 na preferencyjnych warunkach -warto wykorzystać długi weekend.
Spotkanie odbędzie się 13.11 Niedziela .
Start spotkania -Ameliówka parking pod Hotelem godzina do ustalenia w póżniejszym terminie.
Propozycje na zlot to :
Propozycja pierwsza
Jaskinia Raj czynna jest do 15.11 więc to ostatni gwizdek dla chcących zobaczyć to miejsce jeszcze w tym roku -potrzebna wcześniejsza rezerwacja .
Ceny wstępu do jaskini 12zł od osoby ,dzieci do 4 lat wstęp wolny, parking płatny czas zwiedzania 45 minut grupy z przewodnikiem (wliczony w cenę )15 osób co 15 minut ,temperatura +9*C w jaskini. Zamek Chęciny- parking płatny, wstęp na zamek płatny (nie wiem jak w listopadzie) 6,-normalny i 4,- ulgowy do lat 15 . Ewentualny pożegnalny obiad można zjeść w Zajeżdzie Raj obok jaskini lub w Chęcinach pod zamkiem.
Propozycja druga : Św Krzyż ?Gołoborze-Muzeum Przyrodnicze ?Klasztor i Muzeum Misyjne -Nowa Słupia Pielgrzym Emeryk -(jeżeli będą chęci i czas-Michniów z miejscem Pamięci Narodowej ?i Muzeum Orła Białego Skarżysko)
Na Św. Krzyż można dostać się z 2 stron (drogą asfaltową i szlakiem leśnym )jeżeli uda mi się załatwić wjazd na samą górę (co może być trudne)od Huty to zwiedzamy bez większego wysiłku ,jeżeli się nie uda to pojedziemy od Nowej Słupi (Emeryk)i spacerkiem wejdziemy szlakiem królewskim na górę (szpilki nie wskazane)
Parkingi płatne , Muzeum Przyrody -8zł normalny ,4zł ulgowy, Muzeum Misyjne (było co łaska jak jest teraz nie wiem),W Klasztorze można załatwić przewodnika dopiero po mszy od 13.00 do 17.00 (gdyby ktoś potrzebował) również można zobaczyć kryptę Jeremiego Wiśniowieckiego (dla lubiących ekstremalne wrażenia) Wejście/wjazd na teren Parku -5zł normalny i 2,5 ulgowy (w cenie jest wejście na Gołoborze )W Nowej Słupi pielgrzym Emeryk (ten co ma wejść na szczyt góry ale mu się specjalnie nie spieszy) ,następnie jeżeli będzie czas można przemieścić się w stronę Bodzentyna(ruiny zamku)oraz do Michniowa (miejsce pamięci narodowej z okresu II WW) i udać się w kierunku Skarżyska i Muzeum Orła Białego ceny -5 zł dorosły i 4 ulgowy-tam również jest restauracja i można zjeść obiad w normalnych cenach, jeżeli będzie dostępna przejażdżka wozem bojowym ORMO to koszt 70-120zł )
Kwestia wyboru i decyzji -przejazd Ameliówka- ŚwKrzyż (+dodatkowe km do Skarżyska) i Ameliówka ?Jaskinia Raj zbliżony.
Będzie doskonała okazja do zrobienia klubowego zdjęcia ..do kalendarza 2012.
Proszę chętnych uczestników o wpisy dotyczące wyboru propozycji.
Pozdrawiam i zapraszam .
Michał
Ostatnio zmieniony 26 paź 2011, 18:33 przez mikaeltdi, łącznie zmieniany 3 razy.
była Lancia Kappa 2,4 TDs 1995r.
bylo Renault Espace 1,9DCI 2004r.
bylo Renault Laguna 2 1,9DCI 2002r.
jest Lancia k 2.0 155KM 1996
jest Renault Laguna 3 2.0DCI 2008r. 180KM 400Nm
- faraon
- Moderator Globalny
- Imię: Andrzej
Re: Świętokrzyskie Jesienny Super Spot 13.11
Nie pisz tak "z wizytą Zarządu" bo to brzmi jakby przyjechał cały komitet partii ...
Mamy Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia - czyli najwyższej władzy Klubu - i przy okazji ... a Zarząd z tym nie ma nic wspólnego
BTW - ja skorzystam
Mamy Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia - czyli najwyższej władzy Klubu - i przy okazji ... a Zarząd z tym nie ma nic wspólnego

BTW - ja skorzystam
Samochodem kieruje głowa. Ręce i nogi to tylko robole ...
Niewidomy może jeździć samochodem ..... - jako pasażer ....
ZAPRASZAM DO SKLEPIKU KLUBOWEGO - TAKICH GADŻETÓW NIE KUPISZ NIGDZIE
<<<- klik
Kappa Coupe 3.0 24v automat nr 191 - 1997 - KLIK
FIAT Croma II; 2.4 M-Jet automat - 2008 - KLIK
była =>Kappa SW 2.0 20v + LPG - 1997 - KLIK
była =>Delta HPE 1,6 + LPG Vialle - 1999 - KLIK
Były: Syrena 105 (1974, 1979); PF 125p (1980, 1987); Polonez (1989); MB W123 (1983); Palio weekend (1998); IVECO TD (1998)
Niewidomy może jeździć samochodem ..... - jako pasażer ....
ZAPRASZAM DO SKLEPIKU KLUBOWEGO - TAKICH GADŻETÓW NIE KUPISZ NIGDZIE

Kappa Coupe 3.0 24v automat nr 191 - 1997 - KLIK
FIAT Croma II; 2.4 M-Jet automat - 2008 - KLIK
była =>Kappa SW 2.0 20v + LPG - 1997 - KLIK
była =>Delta HPE 1,6 + LPG Vialle - 1999 - KLIK
Były: Syrena 105 (1974, 1979); PF 125p (1980, 1987); Polonez (1989); MB W123 (1983); Palio weekend (1998); IVECO TD (1998)
Heh nie wpadłem na tofaraon pisze:Nie pisz tak "z wizytą Zarządu" bo to brzmi jakby przyjechał cały komitet parti...

Pozdrawiam
PS. Proszę o konkretny wybór opcji Jakinia Raj lub Św Krzyż .
Widzę że zainteresowanie jest ...tylko odwagi brak
....dawać Panowie i Panie lub Panie i Panowie,polecam ze swojej strony Św Krzyż ,w środę próbuję załatwić nam wjazd na szczyt przed muzeum ..cobyście się nie zapocili przy wchodzeniu...mam nadzieje że się uda ..jesień w Górach Świętokrzyskich to naprawdę nie lada gratka widoki z Gołoborza..centrum czarownic ...a jeżeli nie będzie chętnych więcej niż trzy Lanciowe team-y (obce marki nie wliczane)to przegonię Was na szczyt Ameliówki
...ciekawie i na miejscu...
Pozdrawiam i wiecej samozaparcia

- Ramzes_II
- Odszedł od nas na zawsze
- Imię: Dominik
eee... tam jesień.mikaeltdi pisze:Widzę że zainteresowanie jest ...tylko odwagi brak....dawać Panowie i Panie lub Panie i Panowie,polecam ze swojej strony Św Krzyż ,w środę próbuję załatwić nam wjazd na szczyt przed muzeum ..cobyście się nie zapocili przy wchodzeniu...mam nadzieje że się uda ..jesień w Górach Świętokrzyskich to naprawdę nie lada gratka widoki z Gołoborza..centrum czarownic ...a jeżeli nie będzie chętnych więcej niż trzy Lanciowe team-y (obce marki nie wliczane)to przegonię Was na szczyt Ameliówki
Ja z ciekawością ale zajrzę do wnętrzności Twojego sterownika silnika. Nurtuje mnie temat możliwości chipu TDS-a

Tuning oraz diagnostyka JTD, JTDm, TDI, CDI, HDI ... i HGW
>>>>>>>>>>>>>>>>>>tel: 661-104-166<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Jeśli tylko pogoda dopisze to też jestem za Św. Krzyżem (myślę, że za tydzień prognozy pogody będą już choć trochę wiarygodne i można będzie podjąć decyzję w niedzielę co do wariantu). Góry Świętokrzyskie są piękne jesienią (zresztą nie tylko Świętokrzyskie). Właśnie wróciliśmy z dwudniowego tourne po świętokrzyskich nekropoliach (11 cmentarzy w 9 miejscowościach), więc wiem co piszęmikaeltdi pisze:Widzę że zainteresowanie jest ...tylko odwagi brak....dawać Panowie i Panie lub Panie i Panowie,polecam ze swojej strony Św Krzyż ,w środę próbuję załatwić nam wjazd na szczyt przed muzeum ..cobyście się nie zapocili przy wchodzeniu...mam nadzieje że się uda ..jesień w Górach Świętokrzyskich to naprawdę nie lada gratka widoki z Gołoborza..centrum czarownic ...a jeżeli nie będzie chętnych więcej niż trzy Lanciowe team-y (obce marki nie wliczane)to przegonię Was na szczyt Ameliówki

Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW

oj tak..oj tak.oj tak...tak..takRamzes_II pisze: Ja z ciekawością ale zajrzę do wnętrzności Twojego sterownika silnika. Nurtuje mnie temat możliwości chipu TDS-a

- Ramzes_II
he he he...Alan pisze:oj tak..oj tak.oj tak...tak..takRamzes_II pisze: Ja z ciekawością ale zajrzę do wnętrzności Twojego sterownika silnika. Nurtuje mnie temat możliwości chipu TDS-a![]()
![]()

Witam, my (jest nas 4:)) też głosujemy za Św. Krzyżem. Pozdrawiam:)
Hm ...najpierw musisz mnie przekonać żebym pozwolił Ci doknąć mojej Lancii...Ramzes_II pisze: Ja z ciekawością ale zajrzę do wnętrzności Twojego sterownika silnika. Nurtuje mnie temat możliwości chipu TDS-a

Chip-em jakoś nie jestem zainteresowany...wolę jak wszystko jest sprawne i w oryginale

Pozdrawiam
- Ramzes_II
Oj tam... Oj tam... Nie mówie o modyfikacji Twojego softu - nie bój żaby. Będę chciał tylko zrobić kopię Twego softu z sterownika by móc obejrzeć na lapku jakie możliwosci chipowania ma TDS.mikaeltdi pisze:Hm ...najpierw musisz mnie przekonać żebym pozwolił Ci doknąć mojej Lancii...Ramzes_II pisze: Ja z ciekawością ale zajrzę do wnętrzności Twojego sterownika silnika. Nurtuje mnie temat możliwości chipu TDS-a![]()
Chip-em jakoś nie jestem zainteresowany...wolę jak wszystko jest sprawne i w oryginalechoć swego czasu chodziło mi to po głowie...ale wszelką ingerencję w serce muszę konsultować z lekarzem
..czyli nadwornym mechanikiem...a on ostatnio jest nieugięty...
Pozdrawiam
Tak ze lekarz i farmaceuta nie bedzie potrzebny.
Pozdrowienia

Wiesz że moje JTD jest pierwsze w kolejceRamzes_II pisze:he he he...Alan pisze:oj tak..oj tak.oj tak...tak..takRamzes_II pisze: Ja z ciekawością ale zajrzę do wnętrzności Twojego sterownika silnika. Nurtuje mnie temat możliwości chipu TDS-a![]()
![]()
Widzę ze mój program zlotu wygrywa

Były:
Fiat Cinqecento 700 93r
Fiat Seicento 900 design Sporting 01r
Lancia Delta II 2.0 16V 93r
Lancia Kappa SW 2.4 JTD +soft 99r
Lancia Y 1.2 01r
Fiat Bravo II 1.9 MJet +soft 08r
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD 03r
Fiat Stilo Abarth 2.4 04r
Lancia Delta Platino 1.6 MultiJet 10r
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V 05r
Lancia Musa Platino 1.4 16V 07r
Jest:
Fiat Freemont Lounge 2.0 MultiJet FWD 14r
Alfa Romeo Giulietta Distinctive 2.0 JTDm 11r
Yamaha FJR 1300 A
Nie staraj się wszystkiego zrozumieć bo wszystko stanie się niezrozumiałe
Fiat Cinqecento 700 93r
Fiat Seicento 900 design Sporting 01r
Lancia Delta II 2.0 16V 93r
Lancia Kappa SW 2.4 JTD +soft 99r
Lancia Y 1.2 01r
Fiat Bravo II 1.9 MJet +soft 08r
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD 03r
Fiat Stilo Abarth 2.4 04r
Lancia Delta Platino 1.6 MultiJet 10r
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V 05r
Lancia Musa Platino 1.4 16V 07r
Jest:
Fiat Freemont Lounge 2.0 MultiJet FWD 14r
Alfa Romeo Giulietta Distinctive 2.0 JTDm 11r
Yamaha FJR 1300 A
Nie staraj się wszystkiego zrozumieć bo wszystko stanie się niezrozumiałe
- Ramzes_II
Twoje bedzie zaraz po Walnym. Jeszcze w sobotęDawid pisze:Wiesz że moje JTD jest pierwsze w kolejceRamzes_II pisze:he he he...Alan pisze:oj tak..oj tak.oj tak...tak..takRamzes_II pisze: Ja z ciekawością ale zajrzę do wnętrzności Twojego sterownika silnika. Nurtuje mnie temat możliwości chipu TDS-a![]()
![]()
Widzę ze mój program zlotu wygrywa

Haaalllooo...Polska Złota Jesień aż prosi się zrobić kalendarzowo-zlotowe zdjęcie ...a miejsca są przepiękne...naście Lancii to piękny widok ,naście Lancii i Góry Swiętokrzyskie to widok nie do opisania ....Zapraszam wszystkich zabieganych i nie mających czasu i kasy (będzie mi rażniej
)
Pozdrawiam

Pozdrawiam