Znowu nadeszła zima i dobija mnie zimno w moim autku, przy temperaturach rzedu 5 stopni, do nagrzania plynu do magiczny 90 stopni potrzebuje przejechac z 10km.
Uprzedzam pytania i odrazu mowie termostat sprawny, otwiera sie w odpowiednim momencie, i jak wskazowa osiagnie 90 stopni to stoi w jednym miejscu

Jako ze do roboty mam 4km dobija mnie to strasznie bo wnetrze nawet troszke nie robi sie cieple
wyczytalem w elearnie ze wersje JTD wyposaŻone sa w grzałki płynu znajdujace sie przy nagrzewnicy, potwierdzono mi to rowniez w serwisie. To jest standard w jtd i nie ma nic wspolnego z webasto.
Wszystko wskazuje mi na to ze ten układ u mnie nie pracuje bo zgodnie z zalozeniem po odpaleniu silnika po minucie powinno leciec cieple powietrze do wnetrza tak sie niestety nie dzieje. Za niedługo zaczne szukac przyczyny, mam nadzieje ze to nie grzalki bo dostac sie do nagrzewnicy trzeba rozebrac pol srodka.
Ale moje pytanie jest skierowane do posiadaczy JTD, zanim zaczne cokolwiek robic, chcialbym uslyszec jak wam szybko autka osiagaja magiczne 90 stopni i/lub jak szybko z nawiewu zaczyna plynac cieple powietrze przy obecnej pogodzie.
W zeszłym roku jak były silne mrozy tak -18 to w trasie 25km autko nie bylo w stanie osiagnac 90 stopni.
Z góry dzieki
gaco