Lybra 1.9 JTD - probelm ze stacyjką
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Grzegorz
Lybra 1.9 JTD - probelm ze stacyjką
Witam, mam tak objaw, po wlozeniu kluczyka do stacyjki musze troche tym kluczykiem poruszac zeby dalo sie przekrecic, juz wyczailem sposob, ale zastanawiam sie czy za jakis czas stacyjki szlag nie trafi. I teraz moje pytanie jak to jest z wymiana stacyjki, widzialem na allegro ze sprzedaja stacyjke i kluczyki, ale jak to sie ma do immo, czy wystarczy przelozyc ta kapsulke z kluczyka czy trzeba wymieniac wiecej rzeczy, jak to ugryzc???
Ostatnio zmieniony 04 lut 2012, 3:16 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Prosimy tytułować posty zgodnie z zasadami/Poprawione
Powód: Prosimy tytułować posty zgodnie z zasadami/Poprawione
Lancia Lybra 1.9 JTD
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Re: Probelm ze stacyjka jtd 1.9
Przy wymianie stacyjki zostawiasz sobie starą antenkę od immo i przekładasz pastylkę ze starego klucza do nowego.
Niestety do zamków musisz mieć stary, no chyba, że kupisz od gościa cały komplet
Niestety do zamków musisz mieć stary, no chyba, że kupisz od gościa cały komplet

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
- brygadzista1
- Klubowicz
- Imię: Hubert
Albo bedziesz miał dobrego kolege na forum
w poniedzialek zjezdza mi Lybra na części więc jak chcesz wykręce Ci stacyjke i wszystkie zamki w jakiejś dobrej klubowej cenie. Bo jak Ci nie łapie ta stacyjka to szkoda by było żeby gdzieś daleko przestała działać na dobre, czego Ci nie życzę.

Była:Piękna Lybra 1.9 JTD 115
Tysiące części do modeli: THESIS/LYBRA/PHEDRA/KAPPA oraz inne włoskie marki
SZUKASZ WŁOSKIEGO AUTA? POMOGĘ CI W ZNALEZIENIU ZADBANEGO EGZEMPLARZA
SPROWADZANIE SAMOCHODÓW NA ZAMÓWIENIE - 781952180
WYBIERZ MAILA ZAMIAST PW - it.carczesci@gmail.com
Tysiące części do modeli: THESIS/LYBRA/PHEDRA/KAPPA oraz inne włoskie marki
SZUKASZ WŁOSKIEGO AUTA? POMOGĘ CI W ZNALEZIENIU ZADBANEGO EGZEMPLARZA
SPROWADZANIE SAMOCHODÓW NA ZAMÓWIENIE - 781952180
WYBIERZ MAILA ZAMIAST PW - it.carczesci@gmail.com
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Oooo...widziszbrygadzista1 pisze:Albo bedziesz miał dobrego kolege na forum

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Re: Lybra 1.9 JTD - probelm ze stacyjką
Też tak miałem. Nie będę się upierał przy metodzie, ale u mnie pomogło "dogłębne" czyszczenie po wymontowaniu (opisałem na forum). Działa już od ponad pół roku i nie ma żadnych problemów. Poza tym - oczywiście nie wątpiąc w dobre chęci kolegów - kupując rozbiórkową stacyjkę nie masz żadnej pewności czy jest w lepszym stanie niż Twoja i jak długo podziała.
Item ględziarze i bajdury,/Ciągnący z nieba grubą rentę,/O, łapiduchy z Jasnej Góry,/Z Góry Kalwarii parchy święte,/
I ty, księżuniu, co kutasa/Zawiązanego masz na supeł,/Żeby ci czasem nie pohasał,/Całujcie mnie wszyscy w dupę.
Julian Tuwim
I ty, księżuniu, co kutasa/Zawiązanego masz na supeł,/Żeby ci czasem nie pohasał,/Całujcie mnie wszyscy w dupę.
Julian Tuwim