Kappa 2.0 20v '97 - fochy przy odpalaniu
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Łukasz
Kappa 2.0 20v '97 - fochy przy odpalaniu
Witam, od dluzszego czasu moja kappe dreczy jeden maly problem. Na zimnym silniku, wkladam kluczyk czekam az wszystko ladnie sie zaswieci, pozniej zgasnie i zabieram sie za przekrecanie kluczykiem. Raz, zalapie szybciej, raz wolniej, raz niby zapali ale zdlawi niemal do zera i albo zgasnie (zadkosc), albo zchodzi niemal do zera by zaraz zaskoczyc i juz ladnie pracowac. Ostatnimi czasy objawy zaczely byc czestsze. Za drugim razem pali bezproblemowo, na cieplym tez nie ma zadnego problemu. Tankuje zawsze na jednej stacji shell niby to ,,lepsze,, paliwo ktorego poziom raz jest w 1/4 2/4 a czasem smigam na pelnym baku. Auto nie ma zalozonej instalacji lpg. Wyczytalem na forum, ze moze byc to cos z pompa paliwa. Jest taka mozliwosc? Ile orientacyjnie kosztuje nowa pompa, oraz orientacyjnie robocizna i czy to jest wlasnie to?
?Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach?
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Re: Kappa 2.0 20v 97r - fochy przy odpalaniu
Sprawdź również dokładnie cały dolot czy nie ma gdzieś pęknięć 

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
- stoc
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Mariusz
Re: Kappa 2.0 20v '97 - fochy przy odpalaniu
Ja za pompę paliwa z robocizną, już dokładnie nie pamiętam, ale zapłaciłem nie więcej niż 300 zl.
Ale wątpię, że to wina pompy. bo wydaje mi się, że taki problem miał byś cały czas, nawet na ciepłym.
Ale wątpię, że to wina pompy. bo wydaje mi się, że taki problem miał byś cały czas, nawet na ciepłym.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2012, 10:36 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używamy polskich liter. Interpunkcja.
Powód: Używamy polskich liter. Interpunkcja.
Stoc_Kappa 2.0