Dedra Kombi - butla LPG
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Dedra Kombi - butla LPG
Zamierzam kupić Lancię Dedrę kombi. Czy ktoś wie czy pod podłogą można zmieścić butlę na gaz a jak nie, to czy w miejsce dojazdówki zmieści się bez problemu? Jak sprawuje się silnik 1,6 90KM na gazie 2generacji? Dzięki za rady doświadczonych użytkowników Dedr.
Dedra Kombi - butla LPG
Witam serdecznie, zapraszam jeszcze do działu powitania, a jeżeli chodzi o LPG, to wchodzi mała buteleczka na 35 literków tego zacnego paliwa 

- Hipolit
- Forumowicz/ka
Dedra Kombi - butla LPG
u mnie butelka w miejsce kola zapasowego/poleczki na narzedzia jest wlozone 42litry (ciutke odstawala poczatkowo tapicerka, ale pare ciezszych rzeczy i sie ulezala;) wchodzi w nia okolo 37l (czyzby gazownik ustawil mi troche miniejszy margines bezp.? ale w sumie to wcale mi nie przeszkadza;)
pozdrawiam
pozdrawiam
Dedra Kombi - butla LPG
U mnie się ładnie zmieściła butla 35litrów
Pamiętaj, nie dostaniesz drugiej szansy, aby wywrzeć pierwsze wrażenie
- Patryklancia
- Specjalista ds. części zamiennych
Dedra Kombi - butla LPG
ja mam ale dedre sedan, butla 40 litrów w kole i tyle też do niej wchodzi , nieodbija mi zawór
DEDRA SW - zbiornik gazowy
Jak w większości samochodów, w tym i w Dedra SW w miejsce przewidziane w innych na koło zapasowe, można wmontować zbiornik 42 litry bez problemu. Są też zbiorniki 45 litrów, ale wówczas zbiornik jest znacznie wyższy niż podłoga. Można negocjować z mechanikiem, aby wyregulował ilość pobieranego gazu do pojemnosci max ........40 litrów - tak mam u siebie.
W nowszych Lanciach z silnikiem 1,6/16V występuje plastikowy kolektor dolotowy - uwaga TYLKO INSTALACJA SEKWENCYJNA.
Pozdrawiam
Zbyszek
W nowszych Lanciach z silnikiem 1,6/16V występuje plastikowy kolektor dolotowy - uwaga TYLKO INSTALACJA SEKWENCYJNA.
Pozdrawiam
Zbyszek
LYBRA SW 2,4jtd INTENSA
(już ex LYBRA SW 2,0 / 20V Bi-Power NAVI / Tiptronic
(ex DEDRA SW 1,6/16V Bi-Power 1998)
(już ex LYBRA SW 2,0 / 20V Bi-Power NAVI / Tiptronic
(ex DEDRA SW 1,6/16V Bi-Power 1998)