Thesis - unieruchomiona na dobre!
Thesis - unieruchomiona na dobre!
Proszę o pomoc po północy.
Otóż poszedłem do auta, chciałem sprawdzić system nawiewu w/g informacji z książki instrukcji po angielsku i nagle - nagle thesis zabokowała się/unieruchomiła się - zero mozliwosci odpalenia auta, wczesniej jakieś błędy następujące: usterka ABS, pozycjonowania swiatel, zawieszenia shyhook, wlamanie do auta - wszystko na raz. Pozniej nie moglem wyjąc kluczyka-w końcu wyjąłem. W między czasie zaczął wyć alaram.
Ale nadal nie moge odpalic samochodu, nawet nie zamyka centralnego zamku!
Nie wiem, czy miało to styczność ze sprawdzaniem systemu nawiemu, czy po prostu padła elektryka lub akumulator??? Ale jak wsponniałem nie mogę dostać się do bagażnika , próbowałem otworzyć awaryjnie-mechanicznie kluczem od stacyjki - ale bez skutku...
Przypomniałem sobie, że jakiś tydzień temu w centralnym kompie Thesis czyli connect zauważyłem błąd z informacją: ABBNORMAL VOLTAGE,czyli jak wnioskuję problem z napięciem od akumulatora przy rozruchu. Wyświetlone były daty w/w zjawiska, zresetowałem ten błąd i zero wyświetleń.
Panowie-co jest grane wedlug Was?
P.S. Thesis 3.0 V6 automat z gazem sekwencyjnym.
Otóż poszedłem do auta, chciałem sprawdzić system nawiewu w/g informacji z książki instrukcji po angielsku i nagle - nagle thesis zabokowała się/unieruchomiła się - zero mozliwosci odpalenia auta, wczesniej jakieś błędy następujące: usterka ABS, pozycjonowania swiatel, zawieszenia shyhook, wlamanie do auta - wszystko na raz. Pozniej nie moglem wyjąc kluczyka-w końcu wyjąłem. W między czasie zaczął wyć alaram.
Ale nadal nie moge odpalic samochodu, nawet nie zamyka centralnego zamku!
Nie wiem, czy miało to styczność ze sprawdzaniem systemu nawiemu, czy po prostu padła elektryka lub akumulator??? Ale jak wsponniałem nie mogę dostać się do bagażnika , próbowałem otworzyć awaryjnie-mechanicznie kluczem od stacyjki - ale bez skutku...
Przypomniałem sobie, że jakiś tydzień temu w centralnym kompie Thesis czyli connect zauważyłem błąd z informacją: ABBNORMAL VOLTAGE,czyli jak wnioskuję problem z napięciem od akumulatora przy rozruchu. Wyświetlone były daty w/w zjawiska, zresetowałem ten błąd i zero wyświetleń.
Panowie-co jest grane wedlug Was?
P.S. Thesis 3.0 V6 automat z gazem sekwencyjnym.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2012, 9:54 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nadużywanie wielkich liter!
Powód: Nadużywanie wielkich liter!
Re: POMOCY - THESIS ZABLOKOWAŁA SIĘ! UNIERUCHOMIONA NA DOBRE
Abnormal voltage występuje w każdej teresie przy rozruchu. Twój problem wygląda na pad akumulatora, thesis lubi mieć w pełni sprawny i pojemny akumulator standardowo chyba 90ah. Umnie przy rozładowanym aku też wyskoczyły wszystkie możliwe błędy. Co do klapy bagażnika musisz tam napsikać jakiegoś smaru i kluczem próbować obrócić odwrotnie do wskazówek zegara, idzie to ciężko bo rzadko jest używane ale trzeba spróbować. Uważaj by nie złamać kluczyka, trzeba rozruszać ten mechanizm i nie żałuj smaru. Powodzenia. Akumulator może być na wykończeniu lub ewentualnie zwróć uwagę czy stacyjka po wyjęciu kluczyka odbija samoistnie na pozycję wyjściową czy może zostaje "wciśnieta"
Hej Grnb
Dziękuje za odpowiedź.
Otóż kluczykiem otworzyłem w końcu klapę bagażnika - dostałem się po wymontowaniu kompletnej tablicy rejestracyjnej z obudową ( krawędź zawadzała uniemożliwiając otwarcie kluczykiem).
Wymontowałem akumulator i czym prędzej kupię jeszcze dzisiaj wskazany 90ah.
Zastanawia mnie, czy w wyniku padnięcia aku w Thesis nie padł komputer/komputery???
P.S. Szczęście, że wydarzyło się to na podwórku przed domem , a nie w trasie.
Dziękuje za odpowiedź.
Otóż kluczykiem otworzyłem w końcu klapę bagażnika - dostałem się po wymontowaniu kompletnej tablicy rejestracyjnej z obudową ( krawędź zawadzała uniemożliwiając otwarcie kluczykiem).
Zastanawia mnie, czy w wyniku padnięcia aku w Thesis nie padł komputer/komputery???
- bartek wroclaw
- Klubowicz
- Imię: ???
Komputerom nie powinno nic być . Kiedyś wracałem bez ładowania do domu i wyjechałem aku do samego końcaintelceleronm pisze:Hej Grnb
Dziękuje za odpowiedź.

THESIS 03' 2.4 JTD EMBLEMA 150 kucyków + CHiP
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
Myjnia Stary Browar Zakrzów . Zapraszam
DMD>>>DieselMusiDymić
JEST DYM >>> JEST MOC
Tel.662035652
Myjnia Stary Browar Zakrzów . Zapraszam
Akumulator prawidłowy to 100-u amper nie 90.intelceleronm pisze: Wymontowałem akumulator i czym prędzej kupię jeszcze dzisiaj wskazany 90ah.
Re: Thesis - unieruchomiona na dobre!
Po długiej akcji udało się odpalić Lancię
Nie pomogło podładowanie z drugiego auta 3.5 l chryslera 300M, w końcu kumpel wyjął swój aku z opla do mojej thesis i ta z miejsca odpaliła!
Podczas nieudanych prób z podpięcia do drugiego auta obawiałem się przez moment, czy aby nie rozrusznik jest przyczyną...
Reasumując: muszę jednak kupić nowy akumulator bezsprzecznie. I przy okazji pytanie końcowe: jaki akumulator właściwy do thesis 3.0 V6 z gazem sekwencyjnym?
Podaliście 2 wersje: 90 ah oraz 100ah, a zatem która ostateczna?
W samej instrukcji w języku angielskim znalazłem nst warianty:
70 Ah 42 mA
80 Ah 48 mA
100 Ah 60 mA
Pzdr

Nie pomogło podładowanie z drugiego auta 3.5 l chryslera 300M, w końcu kumpel wyjął swój aku z opla do mojej thesis i ta z miejsca odpaliła!
Podczas nieudanych prób z podpięcia do drugiego auta obawiałem się przez moment, czy aby nie rozrusznik jest przyczyną...
Reasumując: muszę jednak kupić nowy akumulator bezsprzecznie. I przy okazji pytanie końcowe: jaki akumulator właściwy do thesis 3.0 V6 z gazem sekwencyjnym?
Podaliście 2 wersje: 90 ah oraz 100ah, a zatem która ostateczna?
W samej instrukcji w języku angielskim znalazłem nst warianty:
70 Ah 42 mA
80 Ah 48 mA
100 Ah 60 mA
Pzdr
Re: Thesis - unieruchomiona na dobre!
Jakie dwie wersje, jedna jedyna jaka jest w Polskiej instrukcji też to 100ah.