Przeczytałem sporo tematów o skrzyniach w Lybrze jednak nie znalazłem nic podobnego do tego co dzieje się u mnie. W większości przypadków jest tak że albo jedynka albo wsteczny ciężko wchodzi lub przy rozgrzanym czy zimnym silniku coś się dzieje.
U mnie niezależnie od temperatury silnika, prędkości itp biegi wchodzą ciężko i ciężko jest wyczuć żeby dobrze wchodziły...trochę się już do tego przyzwyczaiłem ale na mieście jest to czasem uciążliwe.
Czy jest na to jakiś sposób żeby to zlikwidować?
Przesmarować jakieś wodziki linki czy coś? Zauważyłem niedawno że skrzynia była wymieniana. Jakie błędy przy wymianie mogli " fachowcy " popełnić ?
Lybra 2.0 20V - skrzynia biegów
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Kamil
Lybra 2.0 20V - skrzynia biegów
Lancia Lybra 2.0 20V 2000r.
Re: Lybra 2.0 20V Skrzynia biegów
Miałem podobny problem a na sam koniec wstecznego biegu prawie że nie mogłem wrzucić. Okazało się że się jakiś mechanizm porozkręcał pod lewarkiem zmiany biegów. Ja się na tym nie znam więc za być może błędną nomenklaturę przepraszam. Reasumując dzwoń do Argenty on Ci pomoże (mi naprawiał w/w przypadłość i teraz biegi wchodzą jak w masło
)

Pozdrawiam
Cysiek
Lancia Lybra 2,0 LX 20v 154KM
LPG: Stag IV, KME Silver, Reg Fast
Cysiek
Lancia Lybra 2,0 LX 20v 154KM
LPG: Stag IV, KME Silver, Reg Fast
-
Re: Lybra 2.0 20V - skrzynia biegów
Dodam jeszcze ze pod osłoną luzem leży jakiś kabel z śrubą:P było już coś o tym ale nikt nie wiedział o co kaman
-
Re: Lybra 2.0 20V Skrzynia biegów
a namiar jakiś mozna prosiccysiek pisze:Miałem podobny problem a na sam koniec wstecznego biegu prawie że nie mogłem wrzucić. Okazało się że się jakiś mechanizm porozkręcał pod lewarkiem zmiany biegów. Ja się na tym nie znam więc za być może błędną nomenklaturę przepraszam. Reasumując dzwoń do Argenty on Ci pomoże (mi naprawiał w/w przypadłość i teraz biegi wchodzą jak w masło)