Zwyciężcy na najbliższym spocie funduję piffko

Kto strzeli źle- funduje piffko mi

Dajcie z siebie wszystko, bym nie popadł w alkoholizm...

i ta prawidlowa odpowiedz jest bledna"Nat" pisze:Oj słabiutko, drodzy Lancisti, słabiutko...
W zasadzie tylko Orsya wygrał małe piwko, za pół odpowiedzi...
A prawidłowa odpowiedź jest podana ==> tUTaJ<==
Nie ma mocnego na Torella! Nie udało mi się go "zagiąć" chyba jeszcze nigdy, w odwrotną stronę..."Torell007" pisze:i ta prawidlowa odpowiedz jest bledna"Nat" pisze:Oj słabiutko, drodzy Lancisti, słabiutko...
A prawidłowa odpowiedź jest podana ==> tUTaJ<==![]()
czerwona to Lancia Fulvia Sport Zagato, natomiast biala to Lancia Scorpion - tak nazywala sie na rynku amerykanskim i sporo roznila sie od normalnej montecarlo
Czy mogę prosić o nieco więcej szczegółów na temat różnic pomiędzy wersją Montecarlo a Scorpion ? Bo z zewenętrznych różnic to na razie zauważam tylko nieco inne umiejscowienie migacza na błotniku."Torell007" pisze:natomiast biala to Lancia Scorpion - tak nazywala sie na rynku amerykanskim i sporo roznila sie od normalnej montecarlo
Zewnetrznie zmiany wygladaly nastepujaco ... inne zderzaki (dluzsze - chodzilo o spelnienie amerykanskich norm bezpieczenstwa) inne reflektory (amerykanie w przeciwienstwie do europy i nie tylko maja swiatla symetryczne ) oraz dorzucenie swiatel obrysowych a nie kierunku jak napisales"darkobo" pisze:Czy mogę prosić o nieco więcej szczegółów na temat różnic pomiędzy wersją Montecarlo a Scorpion ? Bo z zewenętrznych różnic to na razie zauważam tylko nieco inne umiejscowienie migacza na błotniku.
Kto nie próbuje, ten nie legnie.."romlen" pisze:Nie ma mocnego na Torella! Nie udało mi się go "zagiąć" chyba jeszcze nigdy, w odwrotną stronę..."Torell007" pisze:i ta prawidlowa odpowiedz jest bledna"Nat" pisze:Oj słabiutko, drodzy Lancisti, słabiutko...
A prawidłowa odpowiedź jest podana ==> tUTaJ<==![]()
czerwona to Lancia Fulvia Sport Zagato, natomiast biala to Lancia Scorpion - tak nazywala sie na rynku amerykanskim i sporo roznila sie od normalnej montecarlowstyd ale poległem
szacun dla kazdego kto przez sterte blachy odroznil czy motor 1.3 czy 1.6"Nat" pisze:Co do Scorpiona zgoda (co za paskudna jankeska nazwa, zamiast pieknej "Monte Carlo"), ale skoro Lancia Fulvia Zagato jest be, bo zabrakło "Sport" to Lancia Fulvia Sport Zagato też nie jest właściwa- gdyż oznaczenie prawidłowe powinno brzmieć: "marka-typ-(plus rozwinięcie)-pojemność-stylista-seria" czyli np. Lancia Fulvia Sport 1.3S Zagato II![]()
Można."Lord_Juve" pisze:Takie mocno laickie pytanie. Czy Lancie Monte Carlo(Scorpion) można kupić czy to już model mocno zabytkowy i trudno dostępny? Na jednym zdjęciu jedna stała bez kół w tragicznym stanie...
Są może jakieś u nas w Polsce?