Lybra - radio samo się podgłasza
Lybra - radio samo się podgłasza
witam jak w temacie ,już miałem dwa takie przypadki na przestrzeni trzech ostatnich dni podczas jazdy ni stąd ni zowąd głośność radia wzrasta na maxa po kilkukrotnym ściszaniu spokój ,radio z navi .
Re: lybra -radio samo się pogłasza
A poszukaj w instrukcji automatyczne dostosowanie głośności. Jest takie coś, można wyłączyć. Zależy chyba od prędkości albo głośności w środku.
-
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
Re: Lybra - radio samo się podgłasza
jak Ci się głośniej robi to pokazuje się informacja na wyświetlaczu?
Bo może masz jakieś problemy z przyciskami przy kierownicy... Albo z kabelkiem idącym pomiędzy kierownicą a radiem.
Bo może masz jakieś problemy z przyciskami przy kierownicy... Albo z kabelkiem idącym pomiędzy kierownicą a radiem.
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, była Croma 1,9 150KM jest Lancia Ypsilon Platino 0.9 i Ford Galaxy
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Ariel
Witam pozwolę odświeżyć temat, natomiast potrzebuje konkretniejszych informacji na tematy tego podglaszania jestem świezy na tym forum , kompletnie nie mam pojęcia ( jeszcze ) o Lybrze zakupiłem 6 miesiecy temu ( Auto 7 niebo) . Gdzie szukać tych kabli jaki to kabel itp nie chce popsuć a te podgłaszanie jest męczące. na ekranie pojawia sie napis Loud bay boss system audio . Prosze o pomoc
-
Kolego czy udało się Tobie rozwiązać problem z radyjkiem ? Ja niestety mam ten sam problem... 

- Ricardus
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Czasami nagle się zwiększa się głośność, przy uruchomionej opcji w RDS-ie jak np są nadawane wiadomości, tyle że to co opisujecie raczej na to nie wskazuje (ale każdy trop jest przydatny)
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Może być problem z impulsatorem, czyli samą gałeczką od pogłaśniania 

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
W radiu jest funkcja, gdzie radio zwiększa głośność przy większej prędkości, wystarczy to wyłączyć 

Lancia Lybra Intensa SW 2,4 JTD 150KM
Lancia Lybra Berlina 1,9 JTD 115 KM --> 140KM by Ramzes na części
Lancia Lybra Berlina 1,9 JTD 115 KM --> 140KM by Ramzes na części
-
niestety chyba żadna z Waszych podpowiedzi nie jest właściwą.....
Zauważyłem, że radio samo mi się zgłasza przeważnie wtedy, gdy mam włączony ciepły nadmuch na szybę przez dłuższą chwilę (bez sensu prawda?}, następnie po najechaniu na jakąś dziurę w drodze wszystko wraca do starego.... Na monitorze pojawia się napis:
LOUDNESS
BY BOSE
AUDIO SYSTEM
W momencie gdy radio jest podgłoszone naprawdę złychać z.... bas .....
Nie wiem czy to jest właściwy trop, ale ciągle chodzą mi po głowie dwa rozwiązania:
1. luz na jakiejś wtyczce w radiu
2. zimny lut na którymś styku
Aha jeszcze jedno.... prędkość samochodu nie ma na to żadnego wpływu......
Co Wy na to?
Zauważyłem, że radio samo mi się zgłasza przeważnie wtedy, gdy mam włączony ciepły nadmuch na szybę przez dłuższą chwilę (bez sensu prawda?}, następnie po najechaniu na jakąś dziurę w drodze wszystko wraca do starego.... Na monitorze pojawia się napis:
LOUDNESS
BY BOSE
AUDIO SYSTEM
W momencie gdy radio jest podgłoszone naprawdę złychać z.... bas .....
Nie wiem czy to jest właściwy trop, ale ciągle chodzą mi po głowie dwa rozwiązania:
1. luz na jakiejś wtyczce w radiu
2. zimny lut na którymś styku
Aha jeszcze jedno.... prędkość samochodu nie ma na to żadnego wpływu......
Co Wy na to?
Ja obstawiam przetartą wiązkę do sterowania radiem z kierownicy. Najlepiej odciąć ją na jakiś czas, sprawdzisz czy to pomoże. Niestety nie wiem czy jest osobna wtyczka w radiu do sterowania z kierownicy, czy trzeba bawić się na piach przy użyciu schematów. Może ktoś się wypowie w temacie.