X - jubileuszowy Zlot Ogólnopolski 2013 r.
Moderator: wujekp
- MiroMiglia
- Przedstawiciel Regionalny
- Imię: Mirek
X - jubileuszowy Zlot Ogólnopolski 2013 r.
Witam wszystkich gorąco .
Jak już się domyślacie najbliższy , przyszłoroczny zlot powinien pod wieloma względami być wyjątkowy .
Wszyscy możemy się przyczynić do tego aby takim się stał i pozostał w pamięci uczestników na długo .
Na razie oczekujemy propozycji dotyczących lokalizacji tego przedsięwzięcia .
Wprawdzie zostaliśmy jako region Dolnośląski namaszczeni do podjęcia się tego zadania ale sprawę traktujemy bardzo demokratycznie .
Jeśli ktoś zaproponuje super miejsce które zna , dobrze się bawił , jednym słowem może je w ciemno polecić to weżmiemy wszystkie pod uwagę .
My możemy każde przedsięwzięcie wspomóc w miarę możliwości .
Warunkiem przyjęcia takiej propozycji jest to aby ów ośrodek spełniał nasze oczekiwania.
Aby łatwiej było ocenić jego przydatność proponujemy wypełnienie ankiety która jest do ściągnięcia tutaj :
Przewidywany termin to będzie przedostatni weekend czerwca , kiedy będą już wystawione oceny w szkołach naszych milusińskich a ośrodki nie będą jeszcze zajęte przez wakacjuszy .
To na razie tyle tytułem wstępu , prosiłbym składać propozycje do końca listopada 2012 r.
Myślę że w miarę napływania zgłoszeń i pytań nasza wizja będzie się coraz bardziej " ucieleśniała" i bez trudu znajdziemy wspaniałe miejsce i entuzjastów z którymi dokonamy tego wyjątkowego przedsięwzięcia .
Zapraszamy do współpracy .
Zarząd
Jak już się domyślacie najbliższy , przyszłoroczny zlot powinien pod wieloma względami być wyjątkowy .
Wszyscy możemy się przyczynić do tego aby takim się stał i pozostał w pamięci uczestników na długo .
Na razie oczekujemy propozycji dotyczących lokalizacji tego przedsięwzięcia .
Wprawdzie zostaliśmy jako region Dolnośląski namaszczeni do podjęcia się tego zadania ale sprawę traktujemy bardzo demokratycznie .
Jeśli ktoś zaproponuje super miejsce które zna , dobrze się bawił , jednym słowem może je w ciemno polecić to weżmiemy wszystkie pod uwagę .
My możemy każde przedsięwzięcie wspomóc w miarę możliwości .
Warunkiem przyjęcia takiej propozycji jest to aby ów ośrodek spełniał nasze oczekiwania.
Aby łatwiej było ocenić jego przydatność proponujemy wypełnienie ankiety która jest do ściągnięcia tutaj :
Przewidywany termin to będzie przedostatni weekend czerwca , kiedy będą już wystawione oceny w szkołach naszych milusińskich a ośrodki nie będą jeszcze zajęte przez wakacjuszy .
To na razie tyle tytułem wstępu , prosiłbym składać propozycje do końca listopada 2012 r.
Myślę że w miarę napływania zgłoszeń i pytań nasza wizja będzie się coraz bardziej " ucieleśniała" i bez trudu znajdziemy wspaniałe miejsce i entuzjastów z którymi dokonamy tego wyjątkowego przedsięwzięcia .
Zapraszamy do współpracy .
Zarząd
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Delta II HPE 2.0T 16V swap - I miejsce Miss 2011 , II miejsce Miss 2014
Beta Coupe 2.0 76' - dla znajomych -Feniks

Zeta 02' 2.0T 8V
Fiat Coupe 96' 2.0T 16V
tel. 501 077 356
- MiroMiglia
- Przedstawiciel Regionalny
- Imię: Mirek
Re: X - jubileuszowy Zlot Ogólnopolski 2013 r.
Ostrożnie z deklaracjami , przewidujemy co najmniej 100 osobowy Legion Rzymian z ich stalowymi rumakami o pragnieniu trudnym do przecenieniaAlan pisze:To ja już zacznę porterówkę robić...

Ale pierwszy wolontariusz już jest ! Brawo !
Delta II HPE 2.0T 16V swap - I miejsce Miss 2011 , II miejsce Miss 2014
Beta Coupe 2.0 76' - dla znajomych -Feniks

Zeta 02' 2.0T 8V
Fiat Coupe 96' 2.0T 16V
tel. 501 077 356
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
No...to jo zakise łogóry 

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Spokojnie z deklaracjami....najpierw trzeba ustalić co gdzie i jak....

Były:
Fiat Cinqecento 700 93r
Fiat Seicento 900 design Sporting 01r
Lancia Delta II 2.0 16V 93r
Lancia Kappa SW 2.4 JTD +soft 99r
Lancia Y 1.2 01r
Fiat Bravo II 1.9 MJet +soft 08r
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD 03r
Fiat Stilo Abarth 2.4 04r
Lancia Delta Platino 1.6 MultiJet 10r
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V 05r
Lancia Musa Platino 1.4 16V 07r
Jest:
Fiat Freemont Lounge 2.0 MultiJet FWD 14r
Alfa Romeo Giulietta Distinctive 2.0 JTDm 11r
Yamaha FJR 1300 A
Nie staraj się wszystkiego zrozumieć bo wszystko stanie się niezrozumiałe
Fiat Cinqecento 700 93r
Fiat Seicento 900 design Sporting 01r
Lancia Delta II 2.0 16V 93r
Lancia Kappa SW 2.4 JTD +soft 99r
Lancia Y 1.2 01r
Fiat Bravo II 1.9 MJet +soft 08r
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD 03r
Fiat Stilo Abarth 2.4 04r
Lancia Delta Platino 1.6 MultiJet 10r
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V 05r
Lancia Musa Platino 1.4 16V 07r
Jest:
Fiat Freemont Lounge 2.0 MultiJet FWD 14r
Alfa Romeo Giulietta Distinctive 2.0 JTDm 11r
Yamaha FJR 1300 A
Nie staraj się wszystkiego zrozumieć bo wszystko stanie się niezrozumiałe
- Snail
- Sekretarz
- Imię: Paweł
Witam
to może ja jako pierwszy zaproponuje. Okolice Kudowy Zdrój. Tak, wiem ze to na końcu Polski ale jest tam masę fajnych miejsc gdzie można się zatrzymać i zajęć zarówno dla dzieciarni jak i dla dorosłych. Kudowa sama w sobie, Skalny Labirynt, Kłodzko z Twierdzą, Kopalnia Złota i sporo innych. A i napitki niezgorsze tam mają, a i jakieś hotele się znajdą. Dla grupy jak oceniacie ok 100 osób to jakiś fajny hotel z miejscem dookoła by się przydał.
to może ja jako pierwszy zaproponuje. Okolice Kudowy Zdrój. Tak, wiem ze to na końcu Polski ale jest tam masę fajnych miejsc gdzie można się zatrzymać i zajęć zarówno dla dzieciarni jak i dla dorosłych. Kudowa sama w sobie, Skalny Labirynt, Kłodzko z Twierdzą, Kopalnia Złota i sporo innych. A i napitki niezgorsze tam mają, a i jakieś hotele się znajdą. Dla grupy jak oceniacie ok 100 osób to jakiś fajny hotel z miejscem dookoła by się przydał.
Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...
- faraon
- Moderator Globalny
- Imię: Andrzej
Myszka - nie tak. Weź wydrukuj sobie arkusz z pierwszego postu, jedź, zobacz ośrodek, wypełnij szczegółowo arkusz i wyślij skan do MiroMiglia, lub na adres Stowarzyszenia. To jest dokument, który będzie podlegał wstępnej analizie.myszka pisze:Witam
Twoja propozycja złożona w formie - patrz cytat - nie będzie wcale brana pod uwagę. Mówię to Tobie i wszystkim innym, którzy tak sobie wyobrażają "organizację zlotu" (celowo pisane w "pazurkach").
Samochodem kieruje głowa. Ręce i nogi to tylko robole ...
Niewidomy może jeździć samochodem ..... - jako pasażer ....
ZAPRASZAM DO SKLEPIKU KLUBOWEGO - TAKICH GADŻETÓW NIE KUPISZ NIGDZIE
<<<- klik
Kappa Coupe 3.0 24v automat nr 191 - 1997 - KLIK
FIAT Croma II; 2.4 M-Jet automat - 2008 - KLIK
była =>Kappa SW 2.0 20v + LPG - 1997 - KLIK
była =>Delta HPE 1,6 + LPG Vialle - 1999 - KLIK
Były: Syrena 105 (1974, 1979); PF 125p (1980, 1987); Polonez (1989); MB W123 (1983); Palio weekend (1998); IVECO TD (1998)
Niewidomy może jeździć samochodem ..... - jako pasażer ....
ZAPRASZAM DO SKLEPIKU KLUBOWEGO - TAKICH GADŻETÓW NIE KUPISZ NIGDZIE

Kappa Coupe 3.0 24v automat nr 191 - 1997 - KLIK
FIAT Croma II; 2.4 M-Jet automat - 2008 - KLIK
była =>Kappa SW 2.0 20v + LPG - 1997 - KLIK
była =>Delta HPE 1,6 + LPG Vialle - 1999 - KLIK
Były: Syrena 105 (1974, 1979); PF 125p (1980, 1987); Polonez (1989); MB W123 (1983); Palio weekend (1998); IVECO TD (1998)
- Snail
- Sekretarz
- Imię: Paweł
Kumam 

Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...
Ja nie wiem czy będę, ale spokojnie mogę polecić ten ośrodek http://www.wityng.pl/ Mieliśmy tam już dwa zloty FiatKlubPolska i było tam naprawdę super 

Lancia Lybra Intensa SW 2,4 JTD 150KM
Lancia Lybra Berlina 1,9 JTD 115 KM --> 140KM by Ramzes na części
Lancia Lybra Berlina 1,9 JTD 115 KM --> 140KM by Ramzes na części
Mikorzyn to fajna lokalizacja,nie na odludziu.
Tu nadmieniam że,jestem sceptycznie nastawiony do zlotów w skrajnych częściach kraju. Zlot powinien się odbyć właśnie gdzieś w centrum.
Patrze na to pod kątem finansów. To że jeździmy lanciami nie znaczy że mamy kasę... koszty uczestnictwa w zlocie plus koszty paliwa na wycieczki po 600-800km to spory wydatek.
Może warto zrobić Mirku ankietę w tym temacie z regionem proponowanym dla zlotu. Lub też ankietę z odległosciami jakie są w stanie przebyć zainteresowani na zlot.
Powiedzmy od 0-100 , 101-200, 201-300 itp
Tu nadmieniam że,jestem sceptycznie nastawiony do zlotów w skrajnych częściach kraju. Zlot powinien się odbyć właśnie gdzieś w centrum.
Patrze na to pod kątem finansów. To że jeździmy lanciami nie znaczy że mamy kasę... koszty uczestnictwa w zlocie plus koszty paliwa na wycieczki po 600-800km to spory wydatek.
Może warto zrobić Mirku ankietę w tym temacie z regionem proponowanym dla zlotu. Lub też ankietę z odległosciami jakie są w stanie przebyć zainteresowani na zlot.
Powiedzmy od 0-100 , 101-200, 201-300 itp
Moim zdaniem można robić ankietę, ale jako narzędzie pomocnicze. I z ostrożnością traktować wyniki - dużo prościej jest pisać, co by się chciało na zasadzie chcenia i podejmować deklaracje, z których łatwo się wycofać, zwłaszcza jak jest daleko do wydarzenia. A potem jak zwykle milion powodów do zmiany zdania.... Przerabialiśmy to już nie raz 
Choć to oczywista oczywistość, że robienie zlotu w środkowej Polsce daje większe szanse ludziom z różnych miejsc kraju na dotarcie w podobnych kosztach. Jak zwykle jest do kwestia znalezienia miejsca spełniającego oczekiwania - przyzwoitych warunków w kwestii pokoi, parkingu, sal, cen, możliwości sensownego dogadywania się z zarządzającymi ośrodkiem... Stąd myślę prośba już teraz o składanie konkretnych propozycji

Choć to oczywista oczywistość, że robienie zlotu w środkowej Polsce daje większe szanse ludziom z różnych miejsc kraju na dotarcie w podobnych kosztach. Jak zwykle jest do kwestia znalezienia miejsca spełniającego oczekiwania - przyzwoitych warunków w kwestii pokoi, parkingu, sal, cen, możliwości sensownego dogadywania się z zarządzającymi ośrodkiem... Stąd myślę prośba już teraz o składanie konkretnych propozycji

Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds
None but ourselves can free our minds
Ewa,oczywiście ankieta jako środek pomocniczy.Nie obligatoryjny.
Jest na forum kolega Miszko,admin i prezes klubu Fiata. Organizował zlot w w/w ośrodku.Może powie co i jak
Jest na forum kolega Miszko,admin i prezes klubu Fiata. Organizował zlot w w/w ośrodku.Może powie co i jak

Mikorzyn polecam, a w szczególności ośrodek Wityng.
Jest on nad jeziorem. Ceny są bardzo przystępne, a sam ośrodek wysokiej klasy. Domki 6 osobowe (po 3 pokoje 2 osobowe) oraz hotel z różnymi konfiguracjami pokoi.
Polecam też jedzenie, jest bardzo dobre i można się najeść
Tutaj jest temat promocyjny zlotu: Fiat Klub Polska Wityng Mikorzyn
a tutaj zebrane materiały (zdjęcia) ze zlotu
Polecam bezpośredni kontakt z p. Ewą, bardzo miła, rzeczowa pani
W okolicy jest też trochę atrakcji: pas lotniska (aktywne lotnisko, ale stan nawierzchni nie jest idealny), mini golf, park linowy. Na samym terenie ośrodka Wityng może też zorganizować zawody paintball'owe.
Pytajcie, chętnie odpowiem. My już tam dwukrotnie organizowaliśmy zlot.
Jest jeszcze MOSiR w Ślesinie. Ośrodek raczej wykorzystywany przez grupy sportowców, bliżej mu do typowego ośrodka na zgrupowania/wycieczki.
Wityng oferuje o wiele lepszy standard.
Jest on nad jeziorem. Ceny są bardzo przystępne, a sam ośrodek wysokiej klasy. Domki 6 osobowe (po 3 pokoje 2 osobowe) oraz hotel z różnymi konfiguracjami pokoi.
Polecam też jedzenie, jest bardzo dobre i można się najeść

Tutaj jest temat promocyjny zlotu: Fiat Klub Polska Wityng Mikorzyn
a tutaj zebrane materiały (zdjęcia) ze zlotu
Polecam bezpośredni kontakt z p. Ewą, bardzo miła, rzeczowa pani

W okolicy jest też trochę atrakcji: pas lotniska (aktywne lotnisko, ale stan nawierzchni nie jest idealny), mini golf, park linowy. Na samym terenie ośrodka Wityng może też zorganizować zawody paintball'owe.
Pytajcie, chętnie odpowiem. My już tam dwukrotnie organizowaliśmy zlot.
Jest jeszcze MOSiR w Ślesinie. Ośrodek raczej wykorzystywany przez grupy sportowców, bliżej mu do typowego ośrodka na zgrupowania/wycieczki.
Wityng oferuje o wiele lepszy standard.
Lybra 1.6 jako auto do dojazdów do pracy.
Zajrzyjna Fiat Klub Polska
Zajrzyjna Fiat Klub Polska