Y 1.1 - świece sportowe

Awatar użytkownika
dariuszek_tryb
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Dariuszek

Y 1.1 - świece sportowe

Post autor: dariuszek_tryb » 17 gru 2012, 16:40

Witam, chce Was zapytać o świece sportowe czy może ktoś wie coś na ten temat? Czy warto kupić? Czy w ogóle jest jakaś różnica między sportowymi a normalnymi?

I czy warto wydać 200zł na świece platynowe. Koleś w motoryzacyjnym mi polecił i mówił że zobacze różnicę:)
Co to jest w ogóle ta świeca platynowa?

Z góry dzięki

Awatar użytkownika
NIKI
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Bartosz

Re: Y 1.1 - Świece sportowe

Post autor: NIKI » 17 gru 2012, 16:49

Taaaa różnice będą przynajmniej dwie....
Ty będziesz miał mniej w portfelu/śwince lub w skarpecie 200 zł a "koleś" w motoryzacyjnym będzie miał analogicznie więcej...
Moje byłe Włoszki

Lukasz_TG
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Lukasz_TG » 17 gru 2012, 16:53

NIKI pisze:Taaaa różnice będą przynajmniej dwie....
Ty będziesz miał mniej w portfelu/śwince lub w skarpecie 200 zł a "koleś" w motoryzacyjnym będzie miał analogicznie więcej...
Święta racja ;) różnicy zero
Lepiej daj wypolerować kolektor ssący wtedy poczujesz różnice :)

P.S

Jak mam 200 na świece wydać, to wole wyskoczyć w miasto te 200 przepić, przynajmniej jakiś pożytek będzie :)
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :) Peugeot 206 cc :)

Rafako

Post autor: Rafako » 17 gru 2012, 17:14

"Ch...a zobaczysz, a nie różnice :!: " : gafa : : gafa : : gafa : : gafa :

Przepraszam, przepraszam, przepraszam, użyłem chamskiego cytatu, który przeczytałem gdzieś na portalu motoryzacyjnym i oświeciło mnie, że tekst ten pasuje jak ulał do zadanego pytania :D

Lepiej wydaj te 200 zł w klubie go-go lub innym takim przybytku, kasa też w błoto ale przynajmniej będziesz z tego miał jakąś przyjemność :roll: "Sportowe" świece to kit porównywalny ze sprzedażą kolumny Zygmunta. A założenie platynowych do starego parcha to też pomysł z gatunku "science-fiction".
Serdecznie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
markiz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Jerzy

Post autor: markiz » 17 gru 2012, 18:50

Zaraz mnie koledzy ,,zlinczują", że pierdoły piszę itd. :D
Ale co tam....Miałem kiedyś Forda w którym po założeniu gazu wymieniłem przewody i świece (platynowe elektrody) na Motorcraft .Nie były to świece sportowe :lol: i nie po to je kupowałem.Chciałem mieć święty spokój.
Do czego zmierzam.Na tym komplecie zrobiłem jakieś 180 tyś bez przysłowiowego zaglądania pod maskę.
Można :?: Można :D
Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia

dawidson

Odp: Y 1.1 - Świece sportowe

Post autor: dawidson » 17 gru 2012, 19:05

markiz pisze:Zaraz mnie koledzy ,,zlinczują", że pierdoły piszę itd. :D
Ale co tam....Miałem kiedyś Forda w którym po założeniu gazu wymieniłem przewody i świece (platynowe elektrody) na Motorcraft .Nie były to świece sportowe :lol: i nie po to je kupowałem.Chciałem mieć święty spokój.
Do czego zmierzam.Na tym komplecie zrobiłem jakieś 180 tyś bez przysłowiowego zaglądania pod maskę.
Można :?: Można :D
To dowodzi tylko tego, że większość obecnie sprzedawanych części użytkowych to śmieci.

Ja ostrzę sobie zęby na Magnecore ;)

"... I guess it's just the way I'm wired."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja elektryczna”