Drodzy Koledzy!
Przeglądam podobne posty ale nie znalazłem podobnych objawów co u mnie (jeśli coś przeoczyłem to przepraszam jak sami widzicie jestem tu nowy i jeszcze trochę błądzę).
Mój problem polega na tym, że dziś straciłem kontrolę nad sterowaniem ogrzewania od strony kierowcy.
Mimo kręcenia pokrętłem leci tylko gorące powietrze, nadmieniam że od strony pasażera jest wszystko w porządku (można ustawić żądaną temperaturę).
Proszę o pomoc. Co może być tego przyczyną?
Z góry dziękuję.
Przy okazji zbliżających się Świąt, wszystkim forumowiczom życzę dużo miłości, zdrowia, szczęścia i szerokiej drogi.
Lybra - problem z ogrzewaniem
- krzysiek.ge
- Forumowicz/ka
- Imię: Krzysiek
Re: Lybra problem z ogrzewaniem
Silniczek sterowania klapką nawiewu w konsoli środkowej. Podczas zmiany temperatury powinieneś słyszeć jego pracę w pobliżu stacyjki (lewa strona konsoli).
Jest:
Lancia Lybra 2.4 jtd Intensa Bi-Colore/Virus by RAMZES
Były:
Alfa 156 2.0 T.S
Fiat Tempra 1.6 8v
Lancia Lybra 2.4 jtd Intensa Bi-Colore/Virus by RAMZES
Były:
Alfa 156 2.0 T.S
Fiat Tempra 1.6 8v
- zajacyoo
- Forumowicz/ka
- Imię: Piotrek
Re: Lybra - problem z ogrzewaniem
Dokładnie to siłownik zamykający lub otwierający dopływ ciepłego powietrza, można go zobaczyc czy działa po ściągnięciu fragmentu tapicerki koło pedału gazu na tunelu środkowym. Trzeba popatrzeć trochę w góre i przy zmianie temp. na sterowniku dowinien się przestawiać. Może sie tylko zawiesił jak u mnie, jedno szarpnięcie i działa.
Jest: Lancia Lybra SW 1.9 JTD 01'
Re: Lybra - problem z ogrzewaniem
Z mechanikiem jestem wstępnie umówiony po świętach.
Sam nie bardzo się orientuję w temacie.
Czy taki siłownik można kupić? Czy raczej silniczek?
Sam nie bardzo się orientuję w temacie.
Czy taki siłownik można kupić? Czy raczej silniczek?