Delta II '98 - jaka oryginalna kierownica?
- robeem2
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Robert
Delta II '98 - jaka oryginalna kierownica?
Cześć, szukam bez powodzenia kierownicy dla mojej Delty II, kupiłem auto z pseudo sportową kierownica a chcę mieć oryginalną. Problem w tym że już jedną kupiłem i okazało się że nie pasuje (2 mechaników potwierdziło) a kierowałem się zdjęciami z wnętrza Delt II z Allegro i kupiłem wyglądem odpowiednią - 4-ramienną, z poduszką i kolorowym logo. Pewnie ta 3-ramienna z tłoczonym logo bedzie pasować ale ponoć moja delta (z 1998r) nie ma podejścia do poduszki powietrznej - czy to możliwe??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Delta II 2.0 Turbo 16V HPE 228KM
Re: Delta II '98 - jaka oryginalna kierownica?
Nie wiem dlaczego kierownica miałaby nie pasować, tę samą mam u siebie - w delcie 2 z 94' gdzie oryginalnie była trójramienna z poduszką lub trójramienna, węższa, bez poduszki. Jeżeli chodzi o sam mechanizm uruchamiania poduszki powietrznej to w Delcie 2 nie ma centralki air-baga, jak w nowszych autach. Uruchamianie następuje w prostszy sposób i sam mechanizm powinien znajdować się wraz z poduszką powietrzną o ile się nie mylę. Dlatego też nie będzie taśmy do poduszki itd.
Skoro jest sportowa kierownica to możliwe że została zastosowana przekładka/naba , było coś wcześniej rzeźbione. Może poprzedni właściciel samochodu odpowie na to pytanie? Kolego , tak poza tematem , pochwal się tą czerwoną rakietą 

Oryginalnie miałem tą 3 ramienną. Zamieniłem na 4 ramienną bez żadnego rzeźbienia.robeem2 pisze:Cześć, szukam bez powodzenia kierownicy dla mojej Delty II, kupiłem auto z pseudo sportową kierownica a chcę mieć oryginalną. Problem w tym że już jedną kupiłem i okazało się że nie pasuje (2 mechaników potwierdziło) a kierowałem się zdjęciami z wnętrza Delt II z Allegro i kupiłem wyglądem odpowiednią - 4-ramienną, z poduszką i kolorowym logo. Pewnie ta 3-ramienna z tłoczonym logo bedzie pasować ale ponoć moja delta (z 1998r) nie ma podejścia do poduszki powietrznej - czy to możliwe??
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD, Alfa Romeo 166 3.2, BMW E90 320d, Fiat Brava 80 16v, Fiat Brava 80 16v, Laguna III 2.0 16v, Fiat Stilo 1.9 JTD, Marea 155 20v
Obecnie mam: Lancia Lybra 2.4 jtd Emblema, Lancia Lybra 2.0 LS, Opel Meriva_A 1.4 EcoTec, Bravo HGT, Brava 100 16v
Obecnie mam: Lancia Lybra 2.4 jtd Emblema, Lancia Lybra 2.0 LS, Opel Meriva_A 1.4 EcoTec, Bravo HGT, Brava 100 16v
Od 96r szły Delty/Dedry z 4-ramiennymi kierownicami, ale nie wiem od którego miesiąca 

Były:
Dedra 1.6 IE, Dedra 1.8 16v VVT, Dedra 2.0 16v, Dedra 1.6 16v LPG
Delta 1.6 16v, Delta 2.0 16v,
Delta VVT i 2.0 16v Turbo na części
Lybra 2.0 20v Emblema
Megane mkI ph2 1.9dCi, Polonez Caro Plus GLI, Golf mk2 GT, Poldolot Cargo Plus GSi
Ulysse, Doblo Malibu, Peugeot 207, Fiat Doblo, Pro_Ceed, IS200
GTC, Meriva, Vectra
Berlingo
Są:
BMW + 3x Dedra + K V6 + Yaris Verso + Vibe + SC Sporting
Dedra 1.6 IE, Dedra 1.8 16v VVT, Dedra 2.0 16v, Dedra 1.6 16v LPG
Delta 1.6 16v, Delta 2.0 16v,
Delta VVT i 2.0 16v Turbo na części
Lybra 2.0 20v Emblema
Megane mkI ph2 1.9dCi, Polonez Caro Plus GLI, Golf mk2 GT, Poldolot Cargo Plus GSi
Ulysse, Doblo Malibu, Peugeot 207, Fiat Doblo, Pro_Ceed, IS200
GTC, Meriva, Vectra
Berlingo
Są:
BMW + 3x Dedra + K V6 + Yaris Verso + Vibe + SC Sporting