Kappa - amortyzatory tył
Kappa - amortyzatory tył
proszę kolegów o info.jakie i gdzie przez net (z natychmiastową dostawą) zamówić tylne amorki
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Re: kappa-amortyzatory tył
Ja kupilem tu:"mirek0p" pisze:proszę kolegów o info.jakie i gdzie przez net (z natychmiastową dostawą) zamówić tylne amorki
Bonus.
Cena byla bardzo dobra za komplet przod i tyl z przesylka i pobraniem zaplacilem 1232 zl.
Kappa - amortyzatory tył
zamówiłem monroe 16818 ale nie mogę odnaleść opisu wymiany ,może ktoś pamięta w jakim temacie postu to było
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Kappa - amortyzatory tył
Monroe to chyba najgorszy wybor"mirek0p" pisze:zamówiłem monroe 16818 ale nie mogę odnaleść opisu wymiany ,może ktoś pamięta w jakim temacie postu to było

1.Sachs
2.Kayaba
3.Magnetti
4.Monroe
Co do dlugich gwarancji amorkow, pewnie jest podobny problem jak z reklamacjami opon - wina polskich drog i zly stan auta, a ty musisz udowadniac, ze nie jestes wielbladem.
- mario09
- Klubowicz
Kappa - amortyzatory tył
Z sachs'ami jest problem wyegzekwowac gwarancje w razie uszkodzenia, a z monroe nie ma zadnego (wiem z doswiadczenia).
Lancia Thema III 2.0 i.e.+gaz II gen. (zestaw Lovato LovU2)
Lancia Thema III 2.5 turbo ds LS
Lancia Thema III 2.5 turbo ds LS
Kappa - amortyzatory tył
Też nie pamiętam gdzie było, ale w związku z tym, że kiedyś wymieniałem, po krótce punkty, jak się dobrać od góry (bo od dołu nie ma problemu, poza zabawą z wyciągnięciem długich śrub):"mirek0p" pisze:zamówiłem monroe 16818 ale nie mogę odnaleść opisu wymiany ,może ktoś pamięta w jakim temacie postu to było
1. Wyjmujemy kanapę:
a) siedzisko wyrywamy z przednich zatrzasków
b) po wyjęciu siedziska odkręcamy operacie i zdejmujemy do góry
2. Demontujemy osłonki głośników i same głośniki.
3. Odkręcamy osłony pasów.
4. Odkręcamy pasy - zdejmujemy wygłuszenie, które powinno być na mocowaniu amorka.
Wtedy mamy dostęp do górnego mocowania poduszki amortyzatora, przykręconej 3 nakrętkami. Odkręcamy je...
Kappa '98 2.0 20V - LPG - była
Obecnie bezpartyjny - bo śmigam VW
VW Passat Variant B5 3BG 2001
1.9 TDI 130KM/PBOX 155KM, HIGHLINE
Obecnie bezpartyjny - bo śmigam VW
VW Passat Variant B5 3BG 2001
1.9 TDI 130KM/PBOX 155KM, HIGHLINE
Kappa - amortyzatory tył
a ja wymieniłem amorki na Mongoły Sensa track i jest superowo nawet bardzo w opisach i rankigach wartało by dodac modele amorków jakie chwalicie ganicie
Jak ma się np. Mongoł Reflex do zwykłego, sachs a sachs to pewnie też różnica
Jak ma się np. Mongoł Reflex do zwykłego, sachs a sachs to pewnie też różnica
Kappa 2.0 Białystok
Kappa - amortyzatory tył
dzięki i przepraszam że tak póżno,mając opis sprawa bajecznie prosta.Jeden amortyzator rozszczelnił się zupełnie,dobiła go jazda ponad 3 tyś km z kempingiem"PeGaZ" pisze:Też nie pamiętam gdzie było, ale w związku z tym, że kiedyś wymieniałem, po krótce punkty, jak się dobrać od góry (bo od dołu nie ma problemu, poza zabawą z wyciągnięciem długich śrub):"mirek0p" pisze:zamówiłem monroe 16818 ale nie mogę odnaleść opisu wymiany ,może ktoś pamięta w jakim temacie postu to było
1. Wyjmujemy kanapę:
a) siedzisko wyrywamy z przednich zatrzasków
b) po wyjęciu siedziska odkręcamy operacie i zdejmujemy do góry
2. Demontujemy osłonki głośników i same głośniki.
3. Odkręcamy osłony pasów.
4. Odkręcamy pasy - zdejmujemy wygłuszenie, które powinno być na mocowaniu amorka.
Wtedy mamy dostęp do górnego mocowania poduszki amortyzatora, przykręconej 3 nakrętkami. Odkręcamy je...