Lybra 1.9 JTD - odpowietrzanie pompy paliwa

michelgrass
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Michał

Lybra 1.9 JTD - odpowietrzanie pompy paliwa

Post autor: michelgrass » 29 sty 2014, 12:21

Witam wczoraj miałem przygode na trasie otóż auto straciło powera i silnik zgasł. Otworzyłem maske i od razu poczułem rope i jak sie okazało wąż filtr paliwa-->silnik był sparciały . Dzisiaj go wymieniłem zalałem paliwem auto bo wyssało go niemal do zera . W trakcie krecenia rozładowałem aku .Próbowałem dzieki pomocy sąsiada go odpalić ale ***.Kręce i krece ale żadnej reakcji ze strony silnika bo ten uparcie nie chce odpalic mimo wielu prób . Sąsiad mi podpowiedział że się zapowietrzył i to by w sumie pasowało. I tu pojawił się problem bo nie mam pojęcia jak go odpowietrzyć , mechanikiem nie jestem i nie mam pomysłu jak to zrobić.Szukałem po tematach (być może źle za co z góry przepraszam) ale nie widze nic na ten temat.. Pomoże ktoś i jak jest taka opcja to ukaże mym oczom jakiś manual. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2014, 16:38 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Prosimy umieszczać posty w odpowiednim dziale i poprawnie tytułować!
był: Peugeot 206 1,1(Pan pijak postanowił zignorować znak stop i dzięki tej postawie mam Lancie;) )
jest Lancia Lybra 1,9 JTD SW (116 KM)
<iframe src='http://affiliates.intragame.com/placeme ... etag=11283' width='468' height='60' scrolling='no' frameborder='no' style='border-width:0'></iframe>

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Re: Odpowietrzanie pompy paliwa Lancia Lybra 1,9 jtd

Post autor: FXX » 29 sty 2014, 13:34

Zamiast kręcić, włączaj kilka-kilkanaście razy zapłon. Pompa w baku powinna sama odpowietrzyć i napełnić układ.
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”