Lybra 1.9 JTD - odpowietrzanie pompy paliwa
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Michał
Lybra 1.9 JTD - odpowietrzanie pompy paliwa
Witam wczoraj miałem przygode na trasie otóż auto straciło powera i silnik zgasł. Otworzyłem maske i od razu poczułem rope i jak sie okazało wąż filtr paliwa-->silnik był sparciały . Dzisiaj go wymieniłem zalałem paliwem auto bo wyssało go niemal do zera . W trakcie krecenia rozładowałem aku .Próbowałem dzieki pomocy sąsiada go odpalić ale ***.Kręce i krece ale żadnej reakcji ze strony silnika bo ten uparcie nie chce odpalic mimo wielu prób . Sąsiad mi podpowiedział że się zapowietrzył i to by w sumie pasowało. I tu pojawił się problem bo nie mam pojęcia jak go odpowietrzyć , mechanikiem nie jestem i nie mam pomysłu jak to zrobić.Szukałem po tematach (być może źle za co z góry przepraszam) ale nie widze nic na ten temat.. Pomoże ktoś i jak jest taka opcja to ukaże mym oczom jakiś manual. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2014, 16:38 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Prosimy umieszczać posty w odpowiednim dziale i poprawnie tytułować!
Powód: Prosimy umieszczać posty w odpowiednim dziale i poprawnie tytułować!
był: Peugeot 206 1,1(Pan pijak postanowił zignorować znak stop i dzięki tej postawie mam Lancie;) )
jest Lancia Lybra 1,9 JTD SW (116 KM)
<iframe src='http://affiliates.intragame.com/placeme ... etag=11283' width='468' height='60' scrolling='no' frameborder='no' style='border-width:0'></iframe>
jest Lancia Lybra 1,9 JTD SW (116 KM)
<iframe src='http://affiliates.intragame.com/placeme ... etag=11283' width='468' height='60' scrolling='no' frameborder='no' style='border-width:0'></iframe>
Re: Odpowietrzanie pompy paliwa Lancia Lybra 1,9 jtd
Zamiast kręcić, włączaj kilka-kilkanaście razy zapłon. Pompa w baku powinna sama odpowietrzyć i napełnić układ.
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5