Witam!
Przepraszam, ze pisze tutaj nie moge znaleźć posta. Mam taki problem: kupiłem Lancie Lybre 1.8 kombi bez gazu, gdy go odpalę jest zimny obroty są równe, ale spalanie pokazuje 13.5 l, jak się wyłączy ssanie skaczą obroty i jak dodaje gazu pali na 3 cylindry i przy 2000 tys obr pali na 4 cylindry. Proszę o pomoc. Druga rzecz jest taka, ze na komputerze konsumpcja, nawet jak jadę strasznie powoli wskazuje wydaje mi się, ze jest coś nie tak i z 13 l praktycznie nie spada. Dziekuje z Gory przepraszam za bledy Prosze o Pomoc
Lybra 1.8 16v - problem z obrotami silnika
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: marcin
Lybra 1.8 16v - problem z obrotami silnika
Ostatnio zmieniony 01 mar 2014, 20:40 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Prosimy tytułować posty zgodnie z zasadami! Prosimy pisać po polsku!!!
Powód: Prosimy tytułować posty zgodnie z zasadami! Prosimy pisać po polsku!!!
-
Re: Lybra 1.8 16v - problem z obrotami silnika
Proszę bardzo o pomoc !!!!!!!!!!!!
Sprawdź, czy wszystkie cewki działają prawidłowo. Zbadaj stan świec i zweryfikuj, czy sonda lambda prawidłowo oscyluje. Co do potencjalnego spalania, lepiej dokonać weryfikacji na podstawie przejechanych kilometrów i tankowania. Komputer może przekłamywać.
-
jak mogę zweryfikować poprawne działanie sady lambda ? i jeszcze pytanie z pod siedzenia pasażera wystąią 2 kostki tzn jedna w żółtej koszulce a 2 w czarniej i nie są do niczego podpięte mam to auto od paru dni więc nie wszystko wiem. czy na wtryskach przy zapłonie na każdym ma być około 4,5 V bo tak wychodzi kupiłem ją z przebiegiem 140 tyś. są pieczątki i nie wiem czy były wymieniane świece, wariator np nie słychać AUTKO ŚWIETNE ZAKOCHAŁEM SIĘ OD PIERWSZEGO RAZU ALE NA DZIEŃ DOBRY SAME PROBLEMY, jeszcze tylko stop muszę naprawić i szybę od strony kierowcy i myslę że będzie ok aha jeszcze klima nie działa.
-
- Imię: Marcin
Witaj miałem podobnie przebieg 278 tyś powymieniałem cewki i inne pierdoły... i nic okazało sie ze walnięty jest wariator ale przed duzymi kosztami wymiany sprawdzono ciśnienie oleju... okazało się ,że nie ma .. silnik jest na złom.. Ja chyba trafilem na nieudany model.. bo przejechałem 66 tyś w 3 lata i wpieprzyłem w ten samochód drugie tyle ( ok 8 tyś) na te wszystkie naprawy..:/
Marcin LANCIA LYBRA 1,8