Delta II 2.0 8vT - uszczelka pod kolektorem wydechowym
- redeon32
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Heniek
Delta II 2.0 8vT - uszczelka pod kolektorem wydechowym
Pytanie moje do szanownych kolegów bo nie ogarniam uszczelki pod kolektorem, wymieniłem ją już 2 razy za pierwszym razem zaczęło "fuczeć" po tygodniu , myślałem ok może temu że nie planowałem kolektora. Druga uszczelka założona na idealnie splanowany kolektor bez żadnych skaz i co, i *** dwa miesiące i zaczyna lekko dmuchać czy orientuje się ktoś czy jest może do kupienia stalowa uszczelka ? bo te co mi dali dwa razy to zwykłe pasujące do każdej dwulitrówki fiata może temu je wypala ? Z góry dzięki za podpowiedzi trochę mnie to irytuje może jest jakaś przyczyna że mi ją przedmuchuje hmm?
Re: Delta II 2.0 8vT - uszczelka pod kolektorem wydechowym
A może przyczyną jest sam kolektor. Może być nierówny lub mieć ryskę albo mikropęknięcie i po rozgrzaniu sie rozszerza i przedmuchuje w tym miejscu uszczelkę. Uszczelka do turbo ma metalowe pierścienie przy każdym otworze.
Lublin - Lancia Delta II HPE HF Turbo
- redeon32
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Heniek
Re: Delta II 2.0 8vT - uszczelka pod kolektorem wydechowym
Puszcza u góry z prawej strony co do poduszki faktycznie tylna jest uszkodzona i strasznie tłucze jakis czas i chyba trochę lewa się odzywa ,
Zawsze to jakiś trop
wkrótce zabiorę się za wymianę i zobaczę. Co do uszczelki to ta ktorą mi dają nie ma tych pierścieni metalowych facet w sklepie mi wciska że każdy fiat 2.0 8v ma taką samą uszczelkę więc poszukam innej chwilowo dziękuję za pomoc zobaczymy czy pomoże
Zawsze to jakiś trop