Witam ostatnią przypadłością mojej kappy jest to, że nawiew przestaje działać.
Dziwne jest to, że dzieje się to w wieczornych godzinach
Chciałem zapytać jak dojść do nawiewu? Gdzie idą kable prądowe czy jest jakiś przekaźnik itp.
Co sugerujecie żeby sprawdzić na początek?
Dzięki z góry za pomoc
NR 14 Lancia Kappa 2.4 20v Była: NR 13 LANCIA LYBRA 1.9 JTD LX
poza tym 12 innych rupieci
Miałem taki problem po wymianie wentylatora, okazało się, że problemem było połączenie kabla (tego z wtyczką) do samego wiatraka, za taką gumową osłoną.
Udało mi się to poprawić 'na czuja' bez ponownego wyjmowania wentylatora.
KAPPA 2,4 JTD '98
EXcar
V
"mBank funkcjonuje w zasadniczym oderwaniu od rzeczywistości bankowej go otaczającej"
/biegły sądowy
Ja mam to samo...gdzieś wiązka przy wentylatorze. Mi np. wieczorem działa - rano nie , odkręcam 3 śrubki ruszam i działa. Żeby zrobić to dobrze to trzeba wyjąć wentylator.
to ja sie podepne pod temat. Ogolnie u mnie nawiew dziala, wydaje sie nawet ze wszystkie stopnie ale ogolnie to mam wrażenie ze strasznie słabo to dmucha. Nawet na max nawiewie. Nie wiem czy Kappa tak ma czy to tylko u mnie jest taka bida. Szyby dlugo odparowywuja przez to a boczne to juz okropnie. We wszystkich autach ktorymi jeżdżę i jeździłem kiedykolwiek a bylo tego multum to jak sie wzięło na max nawiew to hyl huragan w środku a tu jakbym ustami dmuchal...
ja nie ruszalem, ale mnie rusza ostatnio myśl ze cos tam musi blokowac ciag. Do kabinowego dostęp. jest od środka gdzieś pod schowkiem czy od podszybia?
To każ im się stamtąd turlać
Ogólnie w Kappie huraganu nie uświadczysz, ale i tak wiatrak dmucha przyzwoicie. Na zaparowane szyby przede wszystkim pomaga ich mycie, nie tylko rozmazywanie syfu szmatką.